Görüş Bildir
Haberler
Mobil Telefonunuzu Bir Laboratuvara Dönüştüren Bu Uygulamalarla Bilimin Gücünü Yanınızda Hissedeceksiniz!

etiket Mobil Telefonunuzu Bir Laboratuvara Dönüştüren Bu Uygulamalarla Bilimin Gücünü Yanınızda Hissedeceksiniz!

Telefonlarımızı sadece eğlence için kullandığımızı düşünenler varsa yanılıyorlar. Aslında bazı uygulamalar cebimizde bir laboratuvar yaratmamıza imkan verebilir, hatta ciddi yaklaşıldığında bilimsel araştırmalar için bile kaynak olabilir.

Neymiş o uygulamalar? Sizler için özenle seçtik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Star Walk

1. Star Walk

Göklere bakmayı unuttuğunuzu düşünüyorsanız hatırlamanın zamanı geldi. Ne lazım diye düşünelim, astronominin derinliklerinde keşifler yapmak için bir teleskop mu? Aceleye gerek yok.

Star Walk'u indirin, astronomik verileri kameranızla birleştirerek binlerce yıldız, kuyruklu yıldız, cüce gezegen, nebula ve galaksi arasında rahatça gezinin. 

İndirmek için: Android & iOS

2. eBird

2. eBird

Cornell Üniversitesi'nin Ornitoloji birimi tarafından ortaya çıkarılan uygulama gördüğünüz kuşları tanımlayabilmenizi sağlıyor. Ayrıca henüz tanımlanmayan bir tür varsa bunun paylaşılmasını da kolaylaştıran bir ortam sunuyor. İndirin, ister çevrimiçi ister doğada kaybolmuşken çevrimdışı modda keşfedin!

İndirmek için: Android & iOS

3. MyShake

3. MyShake

Kaliforniya Üniversitesi'nde araştırmacılar deprem risklerini en düşük sapmayla ölçebilmek için mobil telefonlarımızı birer sismik cihaz haline getirmek istediler, ortaya MyShake çıktı.

Telefonlarımız sensörleri vasıtasıyla topladığı verileri merkezle paylaşıyor ve deprem riskinin fark edilmesi için birer araştırmacı gibi ekibe sadece bu hamlemizle yardımcı oluyoruz.

İndirmek için: Android

4. The Elements

4. The Elements

Periyodik tablonun derinliklerinde gezinmek ve her bir elementin özelliklerini detaylıca keşfedebilmek için The Elements'i cebinizde tutsanız iyi olur. Sadece özellikleri değil, tüm elementlerin 3 boyutlu detaylı görüntülerini de sunan uygulamayla periyodik tabloyu hafızanıza kazımak pek de zor olmayacak.

İndirmek için: iOS

5. NASA Globe Observer

5. NASA Globe Observer

NASA'nın sunduğu bilgilere erişebilmek ve ihtiyaçlarımız dahilinde onları kullanabilmek, hiç fena değil.

Bulutlar, yeryüzüyle ilgili ölçümler hatta bazı canlıların yaşama alanlarıyla ilgili canlı ölçümler yapmak bile mümkün. Ayrıca gözlemlerinizi NASA ile paylaşıp analiz edilmesine, bazı araştırmalarda veri olarak kullanılmasına yardımcı da olabilirsiniz.

İndirmek için: Android & iOS

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Official Encyclopedia Britannica

6. Official Encyclopedia Britannica

Wikipedia aramızda değilken araştırmalarda kapsamlı ve güvenilir verilere ulaşmak için eski dostumuza başvurmak fena fikir değil.  Bir dönem hepimizin evindeydi, şimdi cebimizde.

İndirmek için: iOS

7. AcceleratAR

7. AcceleratAR

Cebimizde bir Hadron Çarpıştırıcısı taşıyor olsak fena olmaz mıydı? Aslında fena olabilirdi.

Fakat onun biraz daha mobil bir versiyonu ilginç olabilir. AcceleratAR, kağıt küpler üzerinde işaretlenen noktalardaki parçacıkların olası hareketlerini AR teknolojisiyle gözlemleyebilmemizi sağlıyor.

İndirmek için: iOS

8. Wolfram Alpha

8. Wolfram Alpha

İlber Ortaylı'nın uygulama hali olarak düşünebiliriz Wolfram Alpha'yı. Hemen her şeye dair yanıtları, karılaştırmaları yapabilmek adına Wolfram Alpha'yı denememek olmaz.

Bildiğiniz Star Trek bilgisayarı aslında, Matematik, Kimya ya da Fizik problemlerinin çözümü de onda, tarih, coğrafya ve kültür alanlarındaki spesifik sorularınızın adeta bir ansiklopedi gibi yanıtı da onda. Web sürümü ücretsiz olsa da cebinizde taşımak için ufak bir ücret talep ediyorlar.

İndirmek için: Android & iOS

9. Math Ref

9. Math Ref

Araştırma sürecinin her döneminde formüllere ihtiyaç duyabiliriz, hepsini ezberlemek de pek mümkün görünmüyor. Bu sebeple Math Ref'in Matematik, Fizik ve Kimya ile ilgili 1400’ten fazla formül ve figürü ayağımıza getirmesine seviniyoruz.

İndirmek için: iOS

Android versiyonu olmasa da Android kullanıcıları için alternatifini de buraya bırakıyoruz.

10. Science Journal

10. Science Journal

Google'ın sunduğu uygulama mobil telefonunuzu taşınabilir bir deney merkezine çevirmek için hazır. Hareket sensörleri, ışık ve ses sensörleriyle bazı temel deneyleri gerçekleştirebilmenizi, ardından da raporlar oluşturabilmenizi sağlıyor.

İndirmek için: Android & iOS

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Science Glossary

11. Science Glossary

Bilimin ve bilginin derinliklerinde kaybolurken bilimsel kavramlara dair akılda kaılıcı tanımlara, açıklamalara da ihtiyaç duyuyoruz. Bu konuda bilim dallarıyla ilgili kısa tanımların, bilim insanlarının da biyografilerinin yer aldığı nokta atışı bir uygulama.

İndirmek için:  iOS

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
204
54
15
12
12
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Genelde bu tür uygulamaları epey uğraşarak bulurdum bu kez overlokcular gibi ayagimiza geldi :) teşekkürler. Bilimsever arkadaşlara bilimsel ve teknolojik ye... Devamını Gör

DoctorWhat

beyinsizleri ben de kullanıyorum ama yorumlarda çok kanser bir güruh peydah olabiliyor, onedio hırbosunu aratıyor bazen ama diğer ikisine bir bakayım hocam s... Devamını Gör

ahu bostanci

kus avlarken kullanir artik bizim millet , abi kos bak ne vurdum, len yinmez bu ne ettin,olsun abi tekire veririz o yer

tomrisskatun

keşke bitkilerinde isimlerini gösteren bi uygulama olsa