Görüş Bildir
Haberler
Milli Hazinemiz Haluk Bilginer'in Kariyerinden Muhakkak İzlemeniz Gereken Birbirinden Başarılı Filmler

Milli Hazinemiz Haluk Bilginer'in Kariyerinden Muhakkak İzlemeniz Gereken Birbirinden Başarılı Filmler

Dale Cooper
26.05.2020 - 15:24

Tiyatro oyunlarından dizi ve filmlere, Haluk Bilginer hiç kuşkusuz ülkemizin en yetenekli, en başarılı ve en önemli sanatçılarının başında geliyor. Yalnızca ülkemizde değil, uzun yıllardır birçok Hollywood filminde boy gösterdi ve göstermeye devam ediyor.

Milli Hazinemiz Haluk Bilginer'in kariyerinden muhakkak izlemeniz gereken birbirinden başarılı filmleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Masumiyet (1997)

Masumiyet (1997)

Başrollerini Haluk Bilginer, Derya Alabora ve Güven Kıraç'ın paylaştığı 1997 yapımı Masumiyet, daha sonraları Kader filmiyle gençliklerine şahit olacağımız Uğur ve Bekir'le tanıştığımız film oluyor. Cinayet sebebiyle girdiği hapisten çıkan Yusuf'un izbe bir pansiyonda yolu Bekir ve Uğur'la karşılaşıyor. Bu karşılaşma sonrasında birçok sarsıcı olaya tanıklık ediyor.

Yerli sinemamızın kült yapımları arasında yerinde alan Masumiyet'in yönetmen koltuğunda Zeki Demirkubuz oturuyor.

Filler ve Çimen (2000)

Filler ve Çimen (2000)

Derviş Zaim'in yönetmen koltuğunda oturduğu 2000 yapımı Filler ve Çimen, İstihbarat Servisi yüzünden kendini koruma yöntemini bir çeteyle anlaşma yapmakta bulan bir bakana ödenmesi gereken rüşvetin gelmemesi sonucunda gelişen olayları takip ediyor.

Haluk Bilginer'in Sabit Üzücü karakterine hayat verdiği filmde Sanem Çelik, Ali Sürmeli, Bülent Kayabaş ve Uğur Polat gibi isimler yer alıyor.

Neredesin Firuze (2004)

Neredesin Firuze (2004)

Yerli sinemamızın çokça sevilen bir başka filmlerinden biri olan 2004 yapımı Neredesin Firuze, borç batağındaki iki başarısız prodüktör Hayri ve Orhan'ın şarkıcı olma saplantısına tutulmuş Ferhat'a bir kaset yapmaya çalışmalarının akabinde ofislerine gelen Firuze adlı zengin ve gizemli bir kadınla başlayan hikâyelerini anlatıyor.

Haluk Bilginer'in Hayri, Cem Özer'in Orhan, Özcan Deniz'in Ferhat ve Demet Akbağ'ın Firuze karakterine hayat verdiği Neredesin Firuze, başarılı oyunculukları ve hikâyesi kadar soundtrack albümüyle de oldukça dikkat çekmişti.

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006)

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006)

Neredesin Firuze sonrasında Ezel Akay ile bir projede daha buluşan Haluk Bilginer, 2006 yapımı Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?'de Karagöz karakteriyle seyirci karşısına çıktı.

Başrolleri Beyazıt Öztürk'le paylaştıkları film, Türk gölge oyununun temel taşlarından Hacivat ile Karagöz'ün hayatları çevresinde gelişiyor. 13. Adana Altın Koza Film Festivali'nde Ezel Akay'a En İyi Yönetmen ödülünü getiren Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?, arka planında birçok tarihsel doğruluk özellikleri taşıyor.

Polis (2007)

Polis (2007)

Onur Ünlü'nün yönetmenliğini üstlendiği 2007 yapımı Polis, oldukça başarılı bir cinayet masası polisi olan Musa Rami'nin hikâyesi çevresinde gelişiyor. Musa Rami bir yandan kendinden yaşça küçük bir üniversite öğrencisi olan Funda'ya aşıkken öte yandan kendisine kafayı takmış bir mafya ailesiyle mücadele vererek hayatının kontrolünü kaybetmemeye çalışıyor.

Haluk Bilginer'in Musa Rami karakterine hayat verdiği filmde Funda rolüyle seyirci karşısına Özgü Namal çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devrim Arabaları (2008)

Devrim Arabaları (2008)

Haluk Bilginer, Taner Birsel, Halit Ergenç, Altan Gördüm ve Ali Düşenkalkar gibi isimlerin başrollerde yer aldığı 2008 yapımı Devrim Arabaları, 1961 yılında üretilen Devrim adlı arabanın üretim süreci ve bu arabanın projesinde çalışan kişilerin yaşadıklarını hikâye ediniyor.

Filmin senarist ve yönetmenliğini Tolga Örnek üstleniyor.

Güneşin Oğlu (2008)

Güneşin Oğlu (2008)

Onur Ünlü, Haluk Bilginer ve Özgü Namal'ı bir araya getiren bir diğer film ise 2008 yapımı Güneşin Oğlu, bütün hayatını bir mucizenin gerçekleşmesini bekleyerek geçiren Fikri Şemsigil'in beklediği mucizenin gerçekleşmesiyle alt üst olan hayatını anlatıyor.

Filmde Bilginer ve Namal'a; Hümeyra, Ferit Kaya, Köksal Engür ve Bülent Emin Yarar gibi isimler eşlik ediyor.

7 Kocali Hürmüz (2009)

7 Kocali Hürmüz (2009)

Ezel Akay ve Haluk Bilginer'in bir kez daha buluştuğu 7 Kocalı Hürmüz, Sandık Şendil'in Yedi Kocalı Hürmüz adlı tiyatro oyunundan sinemaya uyarlanmış ve başrollerini Nurgül Yeşilçay, Gülse Birsel, Erkan Can ve Mehmet Ali Bora gibi isimler paylaşmıştır.

2009 yapımı bu film, İstanbul'un Taşkasap semtimde oturan Hürmüz'ün resmi nikâhla evli olmadığı 6 kocasıyla olan ilişkileri çevresinde gelişiyor.

Kış Uykusu (2014)

Kış Uykusu (2014)

Nuri Bilge Ceylan'ın 2014 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanan 2014 yapımı filmi Kış Uykusu, emekli bir oyuncu olan Aydın'ın babasından kalan oteli idare etmek için Kapadokya'ya taşınmasıyla gelişen durağan hayatından izler sunuyor.

Haluk Bilginer'in Aydın rolüne hayat verdiği filmde kendinden yaşça küçük eşi rolünde seyirci karşısına Melisa Sözen çıkarken, ablasına ise Demet Akbağ hayat veriyor.

Halloween (2018)

Halloween (2018)

David Gordon Green'in yönetmen koltuğunda oturduğu 2018 yapımı Halloween'de, Laurie ile Michael Myers'ın ilk karşılaşmalarının üzerinden 40 yıl geçmiş ve bu zaman sonrasında son bir yüzleşme için yeniden karşılaşacaklardır. 

Jamie Lee Curtis'in sevilen karakterine geri döndüğü filmde Haluk Bilginer, Dr. Sartain rolünde seyirci karşısına çıkıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
53
7
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyda Koçak

Ekran karizması, ses tonu ve doğal oyunculuğuyla gerçekten dünya standartlarında bir oyuncu. Türkiye'de doğması onun şanssızlığı bizim şansımız olmuş.

Aysu Güleç

özellikle Halloween. en sevdiğim slasher serisinde Haluk Bilgineri görmek muhteşemdi. ölmeyeydi iyiydi.