Görüş Bildir
Haberler
Midesine Düşkün Gezginler İçin Dünyanın En Gurme Şehirleri

Midesine Düşkün Gezginler İçin Dünyanın En Gurme Şehirleri

Yeter Şirin
25.11.2023 - 07:46

Ünlü Condé Nast Traveller dergisinin 2023 yılı için yayınladığı dünyanın en gurme şehirleri ile karşınızdayım sevgili okur. En lüks yemeklerden sokak lezzetlerine kadar dünyanın en iyi gurme şehirleri listesini siz de merak ediyorsanız bu iştah açıcı yazıyı gelin birlikte inceleyelim.

Kaynak: https://www.cntraveller.com/article/b...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. San Sebastián - İspanya

1. San Sebastián - İspanya

Biz San Sebastián’ı tatlı olarak bilsek de aslında İspanyanın en güzel yemeklerin başkenti olarak kabul edilen bir şehir. Michelin yıldızına sahip restoranları, taze ve leziz deniz mahsülleri, Pintxo’su ve rüya gibi Cheesecake’i ile ağız, damak ve mideniz kendinde geçecek.

2. Tel Aviv - İsrail

2. Tel Aviv - İsrail

İsrail son zamanlarda başka şekilde gündemden düşmese de Tel Aviv  falafel, shawarma, shakshuka ve humuslu kırbaşın anavatanı. Akdeniz ve Orta Doğu mutfağını sentezleyen israil mutfağı aynı zamanda dünyaki bütün yemeklerini de yiyebileceğiniz bir yer.

3. Napoli - İtalya

3. Napoli - İtalya

Kökeni M.Ö 750 yılına dayanan Napoli İtalyanın tarih ve yemek konusunda başkenti sayılıyor. Savaş zamanı kadınların hamur üstüne çeşitli malzemeler koyarak ortaya çıkan pizzanın yanı sıra deniz mahsülleri, sirke ve zeytinyağı ile marina edilmiş balıklar, bu bölgeye has yengeç ve ahtapot ile Napoli deniz mahsülü ve pizza severleri bekliyor.

4. Mexico City - Meksika

4. Mexico City - Meksika

Dünyanın en iyi şehri olmanın yanı sıra en iyi gurme şehirlerinden biri olan Mexico City ton balıklı Tostadalar, canlı Ceviche, ağızda eriyen dana Brisket Tacos, tavuk Enchiladas ve Mezcal ile buraya gelenlere Meksika lezzetleriyle büyülüyor adeta.

5. Malaga - İspanya

5. Malaga - İspanya

Avrupa’nın en dost canlısı şehri olmak yetmemiş ki Malaga aynı zamanda gurme şehirler arasına girdi. Chiringuiros’ta ızgarada pişirilen sardalya, Gazpacho, ajo blanco; balık, patates, su, tuz ve şarap sirkesi ile yapılan Gazpachuelo Malagueno öne çıkan lezzetlerinden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Quebec - Kanada

6. Quebec - Kanada

Fransız mutfağı esintileriyle Quebec ana yemek ya da garnitür olarak tercih edilen Poutine ile ünlü. Noel’de hazırlanan baharatlı ve etli bir börek çeşidi olan Tourtiere ve akçaağaç şurubu ile yapılan geleneksel hamur işi Grands-peres a L’erable, şehirle özdeş diğer lezzetlerden.

7. Melbourne - Avusturalya

7. Melbourne - Avusturalya

Melbourne İngiliz, Çin, Malaya ve Japon mutfağının sentez hali aslında. Hatta kırmızı et tüketimi oldukça fazla ki domuz, sığır, koyun ve kuzu etiyle yapılan barbekü lezzetleri ile ünlü bir şehir. Hazır buraya gelmişken Dim Sim köftelerini tatmayı unutmayın.

8. Victoria - Kanada

8. Victoria - Kanada

Kanada’nın çok bilinmeyen gastronomi şehri Victoria yemek kültürü olarak ‘tarladan mutfağa’ anlayışı taşıyor. İstiridye barları, Tokyo tarzı Ramen, Suşi, Bánh mì, Tapas ve el yapımı makarna şehrin öne çıkan lezzetlerinden.

9. Roma - İtalya

9. Roma - İtalya

Ünü ülke sınırlarını aşan Roma özellikle hamur işi ve yeşillik severler için adeta bir cennet!  Bizde Spagetti olarak bilinen Pasta alla Carbonara, kabak çiçeği ile yapılmış Fiori di Zucca, fileto morina balığının kızartılmasıyla elde edilen Filetti di Baccala ve tadı damağınızda kalacak Gnocchi Alla Romana şehrin yöresel lezzetleri.

10. Seul - Güney Kore

10. Seul - Güney Kore

Uzak doğu yemeklerini seviyorsanız Seul doğru bir adres. Kore dizilerini severler bilir ki Michelin Yıldızına sahip restoranların yanı sıra Kore sokak lezzetleri oldukça meşhur. Bulgogi, Kore usulü kızarmış tavuk, Kimbap, Tteokbokki ve Apaguri mutlaka deneyimlemeniz gereken lezzetlerden.

Bu içerikler de iştahınızı açabilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın