Görüş Bildir
Haberler
Microsoft'un Yarışmasında 'Yeşili Takip Et' Oyunu ile Türkiye Birincisi Oldular

etiket Microsoft'un Yarışmasında 'Yeşili Takip Et' Oyunu ile Türkiye Birincisi Oldular

ATKN
29.09.2016 - 11:24

Yalova Atatürk Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, Microsoft tarafından 'Geleceği planlayan çocuklar' sloganıyla düzenlenen 'Kodu Cup 2016' tasarım ve programlama yarışmasında 'Yeşili takip et (Follow the green)' oyunuyla Türkiye birincisi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkezi ABD'de bulunan bilişim ve yazılım şirketi Microsoft, 'Geleceği planlayan çocuklar' sloganıyla 'Kodu Cup 2016' tasarım ve programlama yarışması düzenledi.

Türkiye'den katılan 165 projeyi geride bıraktılar

Türkiye'den katılan 165 projeyi geride bıraktılar

'Green Team' adıyla yarışmada yer alan ortaokul öğrencileri, 'Follow the green' oyunuyla Türkiye'den katılan 165 projeyi geride bıraktı.

Yalova Atatürk Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Sabri Kan, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, yakın gelecekte öğrencilerinin yazılım alanında Türkiye'yi çok iyi yerlerde temsil edeceğine inancının sonsuz olduğunu dile getirdi.

Bilişim Teknolojileri öğretmeni Koray Özdemir de bilişim çağında öğrencilerin programlamayı öğrenmesinden, bununla yeni oyunlar tasarlamasından ve kurum olarak buna aracı olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Amaç öğrencilerin programlama yeterliliklerini kullanarak 'Çevre ve Ben' temalı bir oyun hazırlamalarıydı"

"Amaç öğrencilerin programlama yeterliliklerini kullanarak 'Çevre ve Ben' temalı bir oyun hazırlamalarıydı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Yarışmanın amacı öğrencilerimizin programlama yeterliliklerini kullanarak, 'Çevre ve Ben' temalı bir oyun hazırlamalarıydı. Bu amaçla öğrencilerimiz bir senaryo oluşturdu. Daha sonra bu senaryoya bağlı programın genel tasarımını yaptılar. Ardından kendi başlarına bunun kodlamasını, programlamasını yaptılar ve oyunlarını hazır hale getirdiler.'

'Teneffüslerde bile vaktimizi buna harcadık'

'Teneffüslerde bile vaktimizi buna harcadık'

8. sınıf öğrencisi ve Green Team Sözcüsü Simay İlaslan, BİLSEM'e gelmeden önce programlamanın, kodlamanın ne olduğunu bilmediğini anlatarak, 'Bizlere verilen zaman içinde oyunumuzu yetiştirmek için sabah saat 05.00'te kalkıp okula gitmeden önce oyunu yapmaya ve vaktimi buna harcamaya başladım. Arkadaşlarımla teneffüslerde bile vaktimizi buna harcadık. Bu şekilde de oyunumuz yaptık.' dedi.

'Farklı farklı insanlardan farklı düşünceler alarak bu oyunu yapmaya çalıştık'

'Farklı farklı insanlardan farklı düşünceler alarak bu oyunu yapmaya çalıştık'

Green Team'de görev alan öğrenci Musa Mert Atik de oyunu piyasaya sürecek gibi hazırladıklarını dile getirerek, 'Farklı farklı insanlardan farklı düşünceler alarak bu oyunu yapmaya çalıştık.' dedi.

Oyunun senaryosunu yazan Şebnem Ilgıt Yılmaz da BİLSEM'in katkılarıyla bu yarışmaya katıldıklarını aktararak, 'Bu yarışmaya görev paylaşımı yaparak hazırlandık. Ben senaryoyu yazdım. Mert ve Simay da kategorileri ayarladı, birlikte kodları yazdık. Bu şekilde hem zamandan kazandık hem de birlikte çalışmış olduk' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
201
57
13
5
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Necmi Yalkınoğlu

Öğrencileri, aileleri ve hocaları tebrik ederim. Bir programcı olarak bu tarz işlere destek verebilecek, çocuk ve gençlere gelecek vadecek insanları böyle pr... Devamını Gör

Ahmet Kafa

Bu Çocuklara İyi Bakın Çünkü Bunlar Amerika'ya Okumaya Gidicekler .. :(

Pasif Kullanıcı

Gerçekten güzel bir haber.Böyle haberlerin çoğalmasını dilerim.Yeni nesil içinde cevherler var.