Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Hava Tahmin Raporunu Yayınlandı! Yağışlar Devam mı Edecek? 18 Nisan Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji Hava Tahmin Raporunu Yayınlandı! Yağışlar Devam mı Edecek? 18 Nisan Hava Durumu Nasıl Olacak?

Ömer ÖNDER
18.04.2022 - 11:40

18 Nisan Pazartesi meteoroloji yeni haftanın hava tahmin raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre hafta boyunca sağanak yağışların yurt genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada 'Hava sıcaklığının Pazartesi kuzeybatı kesimlerde, Salı ve Çarşamba günleri güney, iç ve doğu bölgelerde azalacağı, genellikle mevsim normalleri civarına, batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.' ifadelerine yer verildi. Peki 18 Nisan Pazartesi hava durumu nasıl olacak? Sağanak yağışlar devam mı edecek? İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurt genelinde yükselen hava sıcaklıklarının ardından pek çok ilde sağanak yağışlar yaşanmaya başladı. Yağışlarla birlikte tekrar azalan hava sıcaklıkları sonrasında vatandaşlar yeni haftada hava durumu nasıl olacak sorusuna yanıt arıyor. Meteorolojinin yayınladığı yeni haftanın hava tahmin raporuna göre 2 ile 4 derece civarında artması beklenilen hava sıcaklıklarına rağmen yurdun bazı kesimlerinde serin ve yağışlı hava bekleniyor. Peki 18 Nisan Pazartesi hava durumu nasıl olacak?

18 Nisan Pazartesi Hava Durumu Nasıl Olacak?

18 Nisan Pazartesi Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Samsun, Artvin, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Gaziantep ve Kilis çevreleri, Antalya’nın iç kesimleri ile Rize’nin iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın batısı ile Bursa, Yalova, İzmir ve Manisa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç ve batı kesimlerde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın