Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Yeni Hava Durumu Uyarısı! Sel, Yıldırım ve Dolu Uyarsı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Yeni Hava Durumu Uyarısı! Sel, Yıldırım ve Dolu Uyarsı!

dicle demir
15.06.2022 - 16:41

Bildiğimiz gibi son haftalarda Türkiye'yi yoğun sel, fırtına ve dolu bulutları kontrolü altına almış durumda. Tahminlere göre ülkemizin geneli yer yer çok bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı olacak. Meteoroloji çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamalara göre ülkemiz yer yer parçalı bulutlu ve yağmurlu olacak. Dün bazı bölgelerimize sarı ve turuncu uyarılar veren meteoroloji, bugün herhangi bir uyarıda bulunacak mı?

15 Haziran Hava Durumu

15 Haziran Hava Durumu

Meteroloji Genel Müdürlüğü, sitesinde şu uyarıyı paylaştı; 'YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların; Rize, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'

İstanbul'un Avrupa Yakası hariç Marmara, Güney ve İç Ege, Akdeniz, (Samsun ve Sinop hariç) Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bitlis ve Muş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Malatya, Elazığ, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Sivas, Trabzon ve Rize çevreleri ile Giresun'un doğu çevrelerinde yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

15 Haziran Bölgelerimizdeki Hava Durumu

15 Haziran Bölgelerimizdeki Hava Durumu

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesindeki bilgilere göre;Marmarada hava durumu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kırklareli ve İstanbul'un Avrupa Yakası hariç bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege'de hava durumu parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç ve Güney Ege'nin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz'de hava durumu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu'da hava durumu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ve Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz'de hava durumu arçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sinop hariç bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de ise hava durumu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Samsun ve Ordu hariç bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Artvin, Bayburt çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın