Görüş Bildir
Haberler
Marmaris Orman Yangınında Son Durum: 'Büyük Ölçüde Kontrol Altına Aldık'

Marmaris Orman Yangınında Son Durum: 'Büyük Ölçüde Kontrol Altına Aldık'

Emre Ordu
21.06.2022 - 22:02 Son Güncelleme: 22.06.2022 - 11:24

Muğla’nın Marmaris ilçesinde akşam saatlerinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın şiddeti ile büyüyen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Dün gece saatlerinde sadece karadan müdahale edilen yangına, havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan da müdahale edilmeye başlandı. Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yangının yerleşim yerlerini tehdit etmediğini söylemişti. Bakan Kirişçi'nin son açıklamasına göre, Marmaris orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İletişim Başkanlığı’ndan Marmaris yangını için açıklama

İletişim Başkanlığı’ndan Marmaris yangını için açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yayınladığı son açıklama ile Marmaris’te süren orman yangını hakkında açıklamada bulundu.

İletişim Başkanlığı tarafından yayınlanan görselde, havanın aydınlanmasıyla birlikte “20 helikopter ve 14 uçakla yangına müdahale etmeye devam edecektir.” ifadesi kullanıldı.

‘Hava şartları bizim lehimize’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TRT Haber yayınında 'yangının enerjisini kaybettiğini, yerleşim yerlerini tehdit eden herhangi bir durumun olmadığını ve hava şartlarının lehte ilerlediğini' söyledi.

Orman Müdürlüğü sabah saatlerinde başlayan hava müdahalesini paylaştı

Marmaris yangınında dün akşam yaşananlar şöyle;

Marmaris yangınında dün akşam yaşananlar şöyle;

Marmaris'in Amazon Koyu'nda kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda, saat 20.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. Yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Alevlerin Otluk Koyu istikametine hızla ilerlediği belirtildi. Yangına ilk etapta 5 helikopter ile müdahale edilirken, kara ekipleri de bölgeye yönlendirildi.

Havadan kaydedilen görüntüler🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

Takviye ekip geliyor

Şiddetli rüzgar ile büyüyen alevler geniş bir alana yayıldı. Sık ormanlık alanda etkili olan yangına müdahalede bulunmak üzere Denizli, Antalya ve İzmir’den çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Marmaris Belediye Başkanı: "Durum parlak gözükmüyor 🎥

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangın bölgesinden yaptığı açıklamayı sosyal medya hesabından paylaştı. Başkan Oktay şunları aktardı:

'Maalesef en büyük olumsuzluğumuz rüzgarın şiddetli olması. Tüm ekipler teyakkuzda ama dediğim gibi rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor.”

Oktay ayrıca havanın kararmasıyla havadan müdahalenin durduğunu belirterek 'Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

‘Kontrol altına aldık’

‘Kontrol altına aldık’

Marmaris orman yangını için bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, yaptığı son açıklamada yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan Kirişçi, sabah saatlerinde ise “Helikopterle yukardan izlediğimizde gördüğümüz manzara çok korkutucu ve ürkütücü bir manzara değildi' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
62
33
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hankrtpe

Otel olmayan yerden duman çıkmaz ! (Alıntı)

Furkan Aras

al al al bu bu arkadaşı silivriye al 🥲

Saye Göktürk

Bu işte birinin eli varsa Allah'ından bulsun inşallah

Balkan Türkleri

Yangın söndürme uçağı alana kadar siyasetcilerin altına Audi Mercedes alıyoruz tüm kaynaklarımızla...

Hermione Granger

milyon dolarlık meydan heykellerimiz unutulmasın lütfen...