Görüş Bildir
Haberler
Maden Faciası Protestosu: 'Kaderse Patronlar da Ölsün'

etiket Maden Faciası Protestosu: 'Kaderse Patronlar da Ölsün'

Bartın Amasra’daki maden faciası, Ankara, İzmir ve İstanbul’da; Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla protesto edildi. Gençlik Komiteleri ve Umut-Sen, Ankara’da Madenci Anıtı’na yaptığı yürüyüşle alınmayan önlemlerle işçilerin ölüme sürüklenmesine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘kader’ açıklamalarına gönderme yapan eylemciler, “Kaderse patronlar da ölsün, neden hep işçiler ölüyor?” diye sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kaza değil, organize cinayet'

'Kaza değil, organize cinayet'

Ankara, İstanbul ve İzmir'de, Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Bartın Amasra’daki maden faciasını protesto etti.

Birçok sivil toplum örgütü, sendika ve siyasi parti üyesi, sağanak yağışa rağmen Kadıköy İskelesi önünde açıklama yaptı. “Dün Soma, Ermenek; bugün Bartın. Kaza değil, cinayet” yazılı pankartın açıldığı eylemde, “Maden işçisi, köle değildir” sloganı atıldı.

“Artık yeter diyor, isyan ediyoruz” denilen açıklamada, “katliamın göz göre göre geldiği” dile getirildi. Kadıköy’de yapılan açıklamada; “Hayatımızı cehenneme çeviren, ölülerimizin üzerinde şatafatlı saraylar, gökdelenler, yollar, madenler inşa edenlere, her ay bir Soma’yı bize yaşatanlara tahammülümüz kalmadı artık. Artık yeter diyoruz” denildi.

İzmir’deki protestoda da, 'Bilim ve tekniğin gereklerini uygulamak yerine, yaşanan kayıpları kader ve fıtrat olarak tanımlamak üretim ve kar hırsına kılıf bulmaktır. Buradan hükümete sesleniyoruz. Boşuna taziye mesajları, ziyaretlerle uğraşmayın. Çünkü biz biliyoruz o madeni mezarlığa çeviren sizsiniz' denildi.

'Kaderse patronlar da ölsün, neden hep işçiler ölüyor?'

'Kaderse patronlar da ölsün, neden hep işçiler ölüyor?'

Bartın’da alınmayan önlemler nedeniyle yaşanan maden patlamasında 41 işçi yaşamını yitirdi. Gençlik Komiteleri ve Umut-Sen, Ankara’da Madenci Anıtı’na yaptığı yürüyüşle alınmayan önlemlerle işçilerin ölüme sürüklenmesine tepki gösterdi.

İşçilerin ölmesinde sorumluluğun önlem almayan patronlarda, denetim yapmayan devlet organlarında ve bu denetimsizliği teşvik eden Tayyip Erdoğan’da olduğunu ifade eden eylemciler, “Kaza değil, organize cinayet” dedi.

Erdoğan’ın ‘kader’ açıklamalarına gönderme yapan eylemciler, “Kaderse patronlar da ölsün, neden hep işçiler ölüyor?” diye sordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
44
11
5
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Sevinc

Söylenecek olanı söylemişler. alkışlıyorum...

Ayşe Haseki

Diyanet başkanlığı da şimdi uygun ayet ile ortalığı yatıştırır Erdoğan'a arka çıkar.

Z. Kaan Budak

Kader olabilir mi? O açıklamaya ikna olan birisi var mı şuan burada?!