Görüş Bildir
Haberler
MACAR TURANCILARININ PARTİSİ JOBBİK KIRIMDA RUS İŞGALİNİ DESTEKLEYEMEZ !

MACAR TURANCILARININ PARTİSİ JOBBİK KIRIMDA RUS İŞGALİNİ DESTEKLEYEMEZ !

Yücel Tanay
31.01.2015 - 14:45 Son Güncelleme: 31.01.2015 - 15:55

MACAR TURANCILARININ PARTİSİ JOBBİK KIRIMDA RUS İŞGALİNİ DESTEKLEYEMEZ !

Turancılık ülküsünün tarihte en büyük düşmanı Ruslardı,bugünde öyledir!

Macar Turancıları unutmasın Ruslar ,Turan Halklarının en büyük düşmanlarındandır.. Rus esiri milyonlarca Turan kökenli halk vardır.Macar Turancılarının Ukrayna'da yaşayan 200 bin Macar azınlığın haklarını bahane ederek Rusyanın Kırım işgalini desteklemeleri tam bir fiyaskodur. Macar azınlığın hakları Ukrayna hükumetiyle görüşülerek düzeltme yapılabilir.

Macaristanın Nisan 1945’ Sovyet dönemi işgali sırasında 600.000 kişi önce Macaristandaki toplama kamplarına sonra Rusyaya götürülüp. Bunların 300.000 tanesi hiçbir zaman geri dönememiş. Bu kamplarda 10 milyon insanın hayatını kaybettiği söyleniyor: İşkenceler, idamlar, ağır çalışma koşulları, hastalık, açlık, giysileri olmadan sıfırın altındaki sıcaklık.. 100.000'lerce Macar vatandaşı, Sosyalist sisteme ters düştükleri için buralarda 'Forced Corrective Work' denilen cezaya çarptırılmış. İdam cezaları araştırmadan, kanıt olmadan, sadece bir suçlamayla idam edilmiştir..

Bugün Kırımı tekrar işgal eden Rusya Sovyet döneminde Kırımın kadim halkı Tatarları soykırım ve sürgünlere tabii tutarak, Kırımı Tatarsızlaştırma politikası gütmüştü, Rus işgaline uğrayan Tatarlar yine bir soykırım ve sürgünle karşı ,karşıya....

Macar Turancıları nasıl Romanyanın   işgali altında   bulunan Sekel bölgesinde yaşayan Szekely Macar azınlığının otonomisini savunuyorlarsa Kırımda kadım Tatar toprağıdır,sonsuza kadar öyle kalmalı,Kırımın geleceğine işgalci Rusya ile Rus göçmenleri karar veremez, Kırımın geleceğini Tatarlar tayın etmelidir.

Hunların torunlarıyız, kardeşiz!!' diyen Jobbik'in Kırım konusunda Rus yanlısı bir tutum sergilemesi ,Neo-Sovyetizmden başka hangi ifadeyle açıklanabilir.

Çarlık Rusya'sından Sovyet Rusya'ya geçişte mayalanan 'yeni Rus emperyalizmi'nin son formu. Neo Sovyet Emperyalizmi desteklemek Yeni Rus Çarlık irredantizmini, Turan halklarını köleleştiren yeni Rus çarı Putini desteklemektir.

Jobbik Partisi temsilcileri, Kırım’da Rusya tarafından düzenlenen yasadışı referandumda ve Rusya yanlısı teröristlerce Lugansk ve Donetsk bölgesinde düzenlenen sözde referandumda gözlemcilik yaptılar.

Macar kandaşlarımız, Rus Avrasyacısı Alexander Duginin politikalarına kanmamalı,Dugin,azılı Rus milliyetçisidir,Yeni Rus çarlığının ideoloğudur.Rusya Turan halklarına kan ,ateş sömürgeleştirdiği Turan yurtlarında Ruslaştırmadan başka  ne  verdi!

Jobbik, eğer Turancı partiyse,Rusyanın Kırım işgalini kınamalı, Turan halklarından Kırımda Rus faşizminin baskısı altında olan Tatar Türklerinin yanında olmalıdır!

Biz isterdik ki  nasıl Türk  Turancıları  Sekelde(Szekely) yaşayan  Macar azınlığın  Özerkliğini  destekliyorsa, Macar Turancı partisi de  Kırımın  Kadim halkı Tatarların anavatanlarında özgürce yaşayacakları bir devlet kurma hakkını desteklemelerini  ne yazık ki  Jobbikten Kırımda Rus işgalini  kınayan bir açıklama gelmedi.

Yücel Tanay

Kaynak: https://www.facebook.com/notes/y%C3%B...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0