Görüş Bildir
Haberler
Kuzuların Sessizliği Tarzında Gerilim Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Gizem Dolu Filmler

Kuzuların Sessizliği Tarzında Gerilim Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Gizem Dolu Filmler

Jodie Foster ve Anthony Hopkins'in yer aldığı Kuzuların Sessizliği başından sonuna kadar gerilimin devam ettiği bir film. Sürükleyeci bir olay örgüsü ve büyüleyici bir hikayesi var. Gerilim filmlerini seviyorsanız, gözünüzü ayırmadan izleyeceğiniz Kuzuların Sessizliği tarzı filmlerin bir listesini yaptık. Buyurun…👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Murder by Numbers (2002)

20. Murder by Numbers (2002)

IMDb: 6.1

Özet: Hendekte genç bir kadının cesedi bulunur. Cinayet masası dedektifi olan Cassie, davaya atanır. İki lise öğrencisi kusursuz cinayeti işleyebileceklerine inanırlar, ancak kanıtları örtmek için yeterince uğraşmazlar.

Oyuncular: Sandra Bullock, Ryan Gosling, Michael Pitt

Yönetmen: Barbet Schroeder

19. Taking Lives (2004)

19. Taking Lives (2004)

IMDb: 6.2

Özet: Bir seri cinayeti araştırmak için Kanadalı FBI ajanı çağrılır. Katilin yöntemleri alışılmışın dışındadır. Katili yakalamak için cinayetlerden birine tanık olduğunu söyleyen adamdan yardım istenir. Bu süreçte ilişki yaşamaya başlarlar ve soruşturma daha da karmaşık hale gelir.

Oyuncular: Angelina Jolie, Ethan Hawke, Kiefer Sutherland

Yönetmen: D.J. Caruso

18. The Cell (2000)

18. The Cell (2000)

IMDb: 6.4

Özet: Bu film, yaratıcı görseller ve müzik yardımıyla bir fantezi dünyasını anlatıyor. Catherine Deane, son kurbanını kurtarmak için bir seri katilin zihnine girmesi gereken bir psikologdur. Katilin kabus gibi zihninde seyahat etmek ve kızın nerede tutulduğunu bulmak için yeni bir yöntem kullanır.

Oyuncular: Jennifer Lopez, Vincent D'Onofrio, Vince Vaughn

Yönetmen: Tarsem Singh

17. Blood Work (2002)

17. Blood Work (2002)

IMDb: 6.4

Özet: FBI profil uzmanı Terry, kalp krizi geçirir ve bir seri cinayeti çözmek için uğraşırken organ nakli olur. Biraz iyileştikten sonra kalp bağışçısının öldürüldüğünü öğrenir. İşe döner ve davayı yeniden açar.

Oyuncular: Clint Eastwood, Jeff Daniels, Wanda De Jesus

Yönetmen: Clint Eastwood

16. Along Came a Spider (2001)

16. Along Came a Spider (2001)

IMDb: 6.4

Özet: Kiss the Girls'ün devam filmi. Dedektif Alex Cross, genç bir kızın okulundan kaçırılmasının ardından araştırmaya başlıyor. Katilin, tarihte ün kazanmış adam kaçırma olaylarını saplantı haline getirdiğini keşfediyor. Cross, kızı geri almak için kaçıranın talimatlarına uymalı ve fidye ödemelidir.

Oyuncular: Morgan Freeman, Michael Wincott, Dylan Baker

Yönetmen: Lee Tamahori

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Cruising (1980)

15. Cruising (1980)

IMDb: 6.5

Özet: Bir polis dedektifi, eşcinsel erkekleri öldüren seri katili yakalamak için New York'un yeraltı eşcinsel mekanlarında gizli göreve gider.

Oyuncular:  Al Pacino, Karen Allen, Paul Sorvino

Yönetmen: William Friedkin

14. Kiss The Girls (1997)

14. Kiss The Girls (1997)

IMDb: 6.6

Özet: Kiss the Girls’de Morgan Freeman dedektif Alex Cross'u canlandırıyor. Dr. Kate Mctiernan katil tarafından yakalanan kadınlardan biri. Kaçmayı başardıktan sonra dedektif Alex Cross’a katili yakalaması için yardım ediyor. Film, James Patterson'ın romanından uyarlanmıştır.

Oyuncular: Morgan Freeman, Ashley Judd, Jay O. Sanders

Yönetmen: Gary Fleder

13. Happy Death Day (2017)

13. Happy Death Day (2017)

IMDb: 6.6

Özet: Happy Death Day bir seri katil filmi. Üniversite öğrencisi bir kadın, seri katil tarafından öldürülüyor ancak ertesi sabah yatağında uyanıyor. Cinayet gününü tekrar yaşıyor. Bu döngüden kurtulmak için katilinin kimliğini keşfetmeye  çalışıyor.

Oyuncular: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine

Yönetmen: Christopher Landon

12. The Bone Collector (1999)

12. The Bone Collector (1999)

IMDb: 6.7

Özet: Bu psikolojik gerilim filmi, kurbanlarının her birinden küçük bir kemik parçası alan bir katili konu alıyor. Amelia adında bir kadın polis, katili yakalamak için yardım istemeye karar verir. Felçli bir adli tıp uzmanından yardım alır ve böylece katili yakalayabileceğini düşünür.

Oyuncular: Angelina Jolie, Denzel Washington, Queen Latifah

Yönetmen: Phillip Noyce

11. Hannibal (2001)

11. Hannibal (2001)

IMDb: 6.8

Özet: Hikaye, kaçan mahkum Hannibal Lector ve onun Clarice Starling'e olan takıntısı etrafında gelişiyor. Lector, kurbanlarına şarap ikram etmekten zevk alan yamyam, sofistike bir kişi olarak tanımlanır. Filmde yaşadığı işkence sonucu kalıcı olarak görünüşü hasar görmüş, hayatta kalan tek kurbanın hikayesi de anlatılıyor.

Oyuncular: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Gary Oldman

Yönetmen: Ridley Scott

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Fallen (1997)

10. Fallen (1997)

IMDb: 7.0

Özet: Dedektif John, tutukladığı bir seri katilin infazına tanık olur. Kısa bir süre sonra benzer cinayetler tekrar işlenmeye başlar. Biraz araştırma yaparak, bunun katilin ruhunun işi olabileceğini anlar.

Oyuncular: Denzel Washington, John Goodman, Donald Sutherland

Yönetmen: Gregory Hoblit

9. Constantine (2005)

9. Constantine (2005)

IMDb: 7.0

Özet: John Constantine doğaüstü bir iblis bilimci ve şeytan kovucudur. Bir kadın polis ondan yardım ister. Polisin kız kardeşinin gizemli intiharının ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak için yeteneklerini kullanır. Constantine, ölümün arkasındaki kötü güçleri ortaya çıkarmak ve onları dünyamızdan kovmak için yola çıkar.

Oyuncular: Keanu Reeves, Rachel Weisz, Djimon Hounsou

Yönetmen: Francis Lawrence

8. From Dusk Till Dawn (1996)

8. From Dusk Till Dawn (1996)

IMDb: 7.2

Özet: İki suçlu birkaç masum insanı rehin aldıktan sonra, saklanmak için güvenli bir yer arar. Sıradan bir kamyon durağı gibi görünen bir yere rastlarlar ve ortalık sakinleşene kadar tutsaklarını içeride tutmaya karar verirler. Kamyon durağı bir sonraki yemeklerini arayan aç vampirlerle dolup taştıkça kendilerini daha fazla tehlikeye attıklarını fark ederler.

Oyuncular: George Clooney, Quentin Tarantino, Harvey Keitel

Yönetmen: Robert Rodriguez

7. Red Dragon (2002)

7. Red Dragon (2002)

IMDb: 7.2

Özet:  Kuzuların Sessizliği üçlemesi bu filmle son buluyor. Filmde Edward Norton, eski bir FBI ajanı olan Will Graham'ı oynuyor. Yeni bir seri katili durdurmak için asla yakalayamadığı ama şu anda hapiste olan Hannibal Lector ile yüzleşmek zorunda kalıyor. Başka bir katili yakalamak için Lector'u kullanması gerekiyor.

Oyuncular: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes

Yönetmen: Brett Ratner

6. Monster (2003)

6. Monster (2003)

IMDb: 7.3

Özet: Aileen Wuornos, saldırıya uğradıktan sonra sektörden ayrılmaya çalışan ancak kendini kapana kısılmış bulan bir seks işçisi. Yeni kız arkadaşından gizli bir şekilde, müşterilerini soyup öldürmeye başlar. Kız arkadaşı bir şeyler olduğundan şüphelenir.

Oyuncular: Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern

Yönetmen:  Patty Jenkins

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mr. Brooks (2007)

5. Mr. Brooks (2007)

IMDb: 7.3

Özet: Bu film katilin bakış açısından anlatılıyor. Bay Brooks, ailesi olan başarılı bir iş adamıdır. Boş zamanlarında insanları öldürmeye bağımlıdır ama bu bağımlılığından kurtulmaya çalışmaktadır. Mr. Brooks'u gören biri ortaya çıkar. Bu kişi, Mr. Brooks'tan yakalanmadan insanları nasıl öldürdüğünü öğretmesini ister. Yoksa çektiği fotoğrafları polise vermekle tehdit eder.

Oyuncular: Kevin Costner, Demi Moore, Marg Helgenberger

Yönetmen: Bruce A. Evans

4. Zodiac (2007)

4. Zodiac (2007)

IMDb: 7.7

Özet: Film, 1960'ların sonu ve 70'lerin San Francisco'sunda geçiyor. Dedektifler, katili yakalamak için şifreli aramalar ve mesajları kullanarak San Francisco sokaklarında dolaşıyor. Medyanın da dikkatini çeken olaylar şehirdeki insanların korku duymasına neden oluyor. 

Oyuncular:Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Anthony Edwards

Yönetmen: David Fincher

3. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

3. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

IMDb: 7.8

Özet: Finans muhabiri Mikael, kaybolan bir kızı bulması için işe alınır. Yolculuğunda, Lisbeth adındaki bilgisayar korsanı ona yardım eder. Film, Lisbeth'in geçmişini ve aynı zamanda kayıp kızın ortadan kayboluşunu ortaya çıkarmak için şimdiki yolculuklarını anlatıyor.

Oyuncular: Rooney Mara, Daniel Craig, Christopher Plummer

Yönetmen: David Fincher

2. I Saw the Devil (2010)

2. I Saw the Devil (2010)

IMDb: 7.8

Özet: Taksi şoförü, arabası bozulan bir kadınla karşılaşır. Ona yardım etmek yerine onu vahşice öldürür. Kafası bir nehirde bulunur ve gizli ajan nişanlısı, katili bulma konusunda takıntılı hale gelir. Katilin izini süren gizli ajan Kim, onu yakalayıp döver. Daha sonra gitmesine izin verir. Bu şekilde kedi-fare oyununa devam edecektir.

Oyuncular: Lee Byung-Hun, Choi Min-sik, Oh San-ha

Yönetmen: Kim Jee-Woon

1. Seven (1995)

1. Seven (1995)

IMDb: 8.6

Özet: Bir seri katil, yedi ölümcül günahtan yola çıkarak cinayetler işliyor. Yedi cinayeti tamamlamasını engellemek için bu katilin önüne geçmek gerekiyor. Morgan Freeman ve Brad Pitt bu filmde dedektif olarak rol alıyor. Katili yakalamak için birlikte çalışıyorlar.

Oyuncular: Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow

Yönetmen: David Fincher

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
HAZEL LiFE

1) Numara 23, 2) Kusursuz Yabancı (2007), 3) Kayıp Kız (2014), 4) Adalet Peşinde (2009), 5) Daire (2014), 6) Zihin Okuyucuları (2013), 7) Cinayet Gecesi (20... Devamını Gör

Utku Söyler

merhaba hanımefendi önerdiğiniz filmler gerçekten bi harika hepsini izledim .film tarzlarımız çok benziyor .tekrar filmler önerirmisiniz.tesekkürler