Görüş Bildir
Haberler
Kuşadası'nda Dev Yolcu Uçağı Dalış Turizmi İçin Suya Batırıldı

Kuşadası'nda Dev Yolcu Uçağı Dalış Turizmi İçin Suya Batırıldı

ATKN
04.06.2016 - 19:03

Aydın Kuşadası'nda, 'dünyanın en büyük uçak batığı' özelliğini taşıyacak Airbus A300 yolcu uçağı, dalış turizminin canlandırılması amacıyla suya batırıldı. İlginç olayı izlemek için çok sayıda yerli ve yabancı turist bölgeye akın etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası'nda dalış turizmini cazip hale getirmek için harekete geçti. İstanbul'da özel bir havayolu şirketinin uçuştan çektiği Airbus A300 tipi uçak 270 bin liraya satın alındı.

Parçalara ayrılarak 7 TIR ile getirildi, montajı bir ay sürdü

Parçalara ayrılarak 7 TIR ile getirildi, montajı bir ay sürdü

54 metre uzunluk, 44 metre kanat genişliğine sahip Airbus A300 tipi uçak parçalara ayrılarak 7 TIR'la 1 Nisan'da Kuşadası'nın Güzelçamlı Mahallesi'ne getirildi. 

Bir aylık montaj çalışmalarının ardından dev yolcu uçağı, batırılma işleminin yapılacağı Kuşadası'nın Bayraklıdede Mahallesi Botanik Park'ı önüne denizden getirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şişme dubalarla desteklenen dev uçak denizden teknelerle batırılacağı alana yüzdürülerek çekildi. 

Uçağın dalış turizmi için batırılacağını bilmeyen ve yüksek kesimlerden görenler ise 'Denize uçak indi' diye ihbarda bulundu.

İlk değil ama en büyük

İlk değil ama en büyük

Bir uçağın dalış turizmi için batırılması Türkiye'de bir ilk değil. 

Bugüne kadar Antalya, Kaş ve Kemer'de 2009 yılından bu yana bu amaçla denize batırılan sadece üç küçük uçak var. Biri iki kişilik Türk Hava Kurumu, bir diğeri askeri nakliye uçağı, üçüncüsü 10 kişilik yine pervaneli bir uçak. Düzce Akçakoca'da ise C47 tipi uçak resif amaçlı batırıldı. Bir diğer C47 tipi, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan bir uçak da İzmir'in Karaburun İlçesi'ne bağlı Mordoğan açıklarında batırılmıştı. 

Ancak dalış turizmi amaçlı batırılan en büyük uçağın Kuşadası'nda olduğu belirtildi.

Büyük vinç yardımıyla deniz üstüne bırakılan uçağın indirilmesi aşamasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

Şişme dubalar uçağın dengeli bir şekilde zemine oturabilmesi için yavaşça indirildi. Dubaların havasının sönmesinin ardından uçak yavaşça suya gömüldü. 2.5 saat sonra uçak su yüzeyinde gözden kayboldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uçağın sahil kenarında bulunması dolayısıyla çok sayıda vatandaş, uçağın indirilme anını cep telefonlarıyla kayıt altına alırken çocuklar da meraklı bakışlarla izledi.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın