Görüş Bildir
Haberler
Kurulmalarının Asıl Sebebi Askeriye İçin Ürün Üretmek Olan Birbirinden Ünlü 16 Marka

Kurulmalarının Asıl Sebebi Askeriye İçin Ürün Üretmek Olan Birbirinden Ünlü 16 Marka

Ünsal Tunçer
28.07.2015 - 19:37 Son Güncelleme: 29.07.2015 - 16:01

Dünyanın en ünlü markalarının çoğu askeri bir geçmişe sahip. Bazı markalar bunu logolarında göstererek, internet sitelerinde ve reklamlarında kullanırken, bazıları bundan hiç bahsetmiyor. Her iki türlü de bu kadar çok ve ünlü markanın, asıl kuruluş sebeplerinin askeri mühimmat üretmek olduğunu görünce eminim ki siz de şaşıracaksınız!

Kaynak: http://www.businessinsider.com/brands...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jeep

1. Jeep

Orijinal Jeep'ler 1941 yılında askeri amaçlar için üretilmeye başlandı. Willys MB jipleri ise 2.Dünya Savaşı sırasında ABD ordusu tarafından en çok kullanılan 4 tekerlekli araçtı.

2. M&M

2. M&M

M&M üretici şirketi Mars, çikolatanın tarifini İspanya Sivil Savaşı sırasında keşfetti. Şirketin sahibi Forrest Mars Sr., savaş sırasında askerlerin üzerleri şeker kaplı çikolatalar yediğini ve bu sayede sıcakta çikolataların erimediğini görür ve böylece M&M tarifini bulur.

3. Vodafone

3. Vodafone

Vodafone 1980'lerde Racal Elektronik şirketinin bir alt kuruluşu olarak iş dünyasına giriş yapmıştı. Racal Elektronik, o dönemlerin en büyük askeri radyo üreticisi ve aynı zamanda İngiltere'nin en büyük üçüncü elektronik üreticisi. Resimdeki ise Vodafone'un ilk mobil telefonu.

4. Aquascutum

4. Aquascutum

Aquascutum, 1851 yılında kurulan bir kıyafet üreticisi. İngiliz ordu subayları, Kırım Savaşı sırasında su geçirmez yağmurlukları giyiyorlardı. Bundan bir kaç on yıl sonra ise resimde de görüldüğü üzere, Winston Churchill, Aquascutum'un klasik paltolarından birini giymekte.

5. Ray-Ban

5. Ray-Ban

Muhtemelen tüm dünyada en çok bilinen güneş gözlüğü markasıdır Ray-Ban. Ray-Ban da ilk olarak askeri gözlükler üreten bir firmaydı. Amerikan Hava Kuvvetleri'nin yüksek rakımlarda pilotlarda oluşan mide bulantısı ve baş ağrısını azaltmak adına güneş gözlüğü talep etmesi sonucu 1936 yılında yansımayı engelleyen ve pilotların görüşünü engellemeyen yeşil lensli ilk Ray-Ban'lar üretildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kodex

6. Kodex

Pedler aslında Birinci Dünya Savaşı sırasında askerlerin kullanması için üretilen sargı bezleriydi. Daha sonrasında ise orduda görev alan hemşireler şimdiki kullanımı için ürünü adapte ettiler.

7. Japon yapıştırıcısı

7. Japon yapıştırıcısı

İlk olarak 1942 yılında bir grup bilim adamı tarafından plastik silahların dürbününü netleştirmek adına bir materyal geliştirmeye çalışıyor fakat temas ettiği şeyleri adeta birbirine kenetleyen japon yapıştırıcısını buluyorlar. Fakat, çok yapışkan olduğu için kullanımı reddediliyor. Daha sonrasında ise 1951 yılında tekrar keşfediliyor ve şimdiki halini alıyor.

8. Victorinox

8. Victorinox

Victorinox, merkezi İsviçre'de bulunan bir bıçak üreticisi. İsviçre ordusunda askerlerin kullanması için üretilen bıçakların orijinal tasarımlarından biri de resimdeki bıçak.

9. Oyun hamuru (Silly Putty)

9. Oyun hamuru (Silly Putty)

Oyun hamuru da kaza eseri bulunan ürünlerden biri. 1940 yıllında sentetik kauçuk üretmek adına çalışan bir mühendis tarafından keşfediliyor. Amerikan hükumeti tarafından kullanılmak istense de hiçbir zaman kullanım alanı bulunamadı ve daha sonrasında ise dünya çapında bilinen bir oyuncak halini aldı.

10. Hugo Boss

10. Hugo Boss

Hugo Boss, Nazi Partisi üyesiydi ve 1928 yılında resmi olarak parti üyelerine üniforma temin etmeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fanta

11. Fanta

Fanta, İkinci Dünya Savaşı sırasında Coca-Cola'nın Almanya'ya girmesinin yasak olmasından dolayı keşfedilen bir içecek. O dönemin Coca-Cola Almanya müdürü, ülkede kullanılması serbest olan malzemeler ile yeni bir içecek yaratmaya karar veriyor ve Fantayı yaratıyor. Coca-Cola ise 1955 yılında Fantayı dünya çapında satışa sunuyor.

12. Banana Republic

12. Banana Republic

Banana Republic, 1978 yılında Mel ve Patricia Ziegler isminde bir karı koca tarafından, askeriyeden arta kalan eşyaları ve safari kıyafetleri satmak için kuruluyor. Daha sonra şimdiki halini almaya başlayan şirket, 1983 yılında GAP tarafından satın alınıyor. Resimdeki ise Kaliforniya'daki ilk Banana Republic.

13. Volkswagen Beetle

13. Volkswagen Beetle

Volkswagen Beetle, Hitler'in yeni bir pazar oluşturmak adına, güçlü, sağlam ve ucuz bir otomobil üretilmesini istemesi sonucu Porsche tarafından 1938 yılında üretiliyor. Resimdeki ise 1963 model bir Beetle.

14. Motorola

14. Motorola

Motorola, ilk olarak Galvin Manufacturing Corporation adı altında bir batarya üreticisi olarak kuruluyor. Daha sonrasında ise 1940 yılında İkinci Dünya Savaşının ikonlarından biri olan SCR536 isimli bir telsiz geliştiriyorlar.

15. Adidas ve Puma

15. Adidas ve Puma

Adidas ve Puma'nın sahibi Adi ve Rudolf isimli iki kardeş. İlk başlarda ortak olan bu ikilinin arasına daha sonra kara kedi giriyor ve rekabet etmeye başlıyorlar. İkinci Dünya Savaşı sırasında müttefik kuvvetleri  Herzogenaurach'ı bombalayınca bu ikilinin de arası iyice açılıyor çünkü bomba öncesinde sığınağa doğru giden Adi eşi yanındayken '' Pislikler geri döndü '' diye bağırıyor. Bu sırada sığınakta olan Rudolf ise bu lafın kendisine söylendiğini düşünüyor ve daha sonra ise 1945 yılında Adidas ve Puma isminde iki ayrı şirket kuruluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Selo bant

16. Selo bant

Selo bant, Johnson & Johnson tarafından askerlerin ekipmanlarını, makinelerini, mühimmatlarını tamir etmek için esnek ama sert bir şeye ihtiyaç duymasından dolayı İkinci Dünya Savaşı sırasında üretiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
2
1
1
1
1