Görüş Bildir
Haberler
Kurduğu İlişkiler Bir Bir Açığa Çıkıyor: SBK'nın Özel Uçağını Mehmet Ağar da Kullanmış

Kurduğu İlişkiler Bir Bir Açığa Çıkıyor: SBK'nın Özel Uçağını Mehmet Ağar da Kullanmış

Kara para aklama ve dolandırıcılıktan Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın siyasiler kurduğu ilişkiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. 

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Süleyman Soylu'dan sonra Mehmet Ağar'ın da Sezgin Baran Korkmaz'ın özel uçağını kullandığı söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Korkmaz’a ait TC-YYA kanat kod numaralı uçağı Adalet ve İçişleri eski bakanı Mehmet Ağar’ın da kullandığını deşifre etti.

Aynı uçağı daha öncesinde Süleyman Soylu’nun da özel uçağı gibi kullandığını belirten Başarır, bu konudaki bilgileri şöyle aktardı: 

'Kara para aklamadan suçlanan, Türkiye’de 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılan ama mahkemesi ertelenen Sezgin Baran Korkmaz’ın özel uçağını Süleyman Soylu’dan sonra Mehmet Ağar da kullanmış. Mehmet Ağar, bu uçağı 24 Ocak 2020’deki Elazığ Depremi’nden 4 gün sonra kullanarak İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Elazığ Havalimanı’na gitmiş. Bu havaalanına gidişinde ise, TC-YYA uçak kanat numarası ile Sezgin Baran Korkmaz’a ait SBK Holding uçağını kullanmış. Sanki ülkede bu uçaktan başka bir uçak kalmamış gibi devlet erkanına yakın çoğu kişi bu uçağı kullanmış. Mehmet Ağar, THY’nin tarifeli uçağına binemiyor mu? 

'Herkes neden bu adamın uçağını kullanıyor?"

'Herkes neden bu adamın uçağını kullanıyor?"

Ağar ve SBK aynı karede__Baktığımız görsellerde, Elazığ Havaalanı ve akabinde çekilmiş olan görsellerde, Sezgin Baran Korkmaz adlı şahıs da bulunuyor. Bu şahıslar, Elazığ’a büyük depremden 4 gün sonra geliyor. Sanki devletten birisiymiş gibi şu anda Avusturya’da cezaevinde olan Sezgin Baran Korkmaz da burada bulunuyor. Bu isimleri ise Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar karşılıyor. Devletin eski bir bakanı her iş adamının özel uçağına biniyor mu? Depremden geçen 4 gün içinde Elazığ’a başka uçan başka bir uçak bulamadı mı? İktidar partisinin bir milletvekili, neden bu adamı karşılıyor? Bu adamın özel uçağını neden herkes kullanıyor?’’

"Ağar ve Soylu farklı tarihlerde de olsa aynı uçağa binmişler"

"Ağar ve Soylu farklı tarihlerde de olsa aynı uçağa binmişler"

Kendisinin, Elazığ Depremi’nden bir gün sonra kara yoluyla Elazığ’a deprem bölgesine gittiğini belirten CHP’li Başarır şu açıklamayı yaptı:

'Elazığ’da, 24 Ocak 2020 tarihinde canımız yandı. Biz de Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri olarak burada bulunduk. Ben, depremden 1 gün sonra kara yoluyla buraya geldim ve halkımıza destek olmaya çalıştım. Onlar ise kara para aklayan, sahtekar bir adamın özel uçağıyla, depremden 4 gün sonra bu bölgeye gelmişler. Mehmet Ağar ve Süleyman Soylu bu aralar çok anlaşamıyor gibi gözükse de farklı tarihlerde de olsa aynı uçağa binmişler. Devlet erkanı, sürekli olarak bu uçağı kullanmış. Sezgin Baran Korkmaz’a ait, el koyulup Amerikan hazinesine devri istenen mallardan birisi de Süleyman Soylu ve Mehmet Ağar’ın kullanmış olduğu TC-YYA kanat kod numaralı Bombardier tipi uçak. Namuslu bir savcı, tüm bu olayları soruşturmalı, araştırmalı. Uçağın, uçtuğu rotalar belli, bu uçak nerelere gitmiş, kimleri götürmüş, yurt dışında hangi amaçlarla kullanılmış hepsi belli. Buradaki durum artık Türkiye’nin itibarıdır. Bu olay bir Reza Zerrab olayına dönüşmeden bir an önce ilişkiler açığa çıkarılmalıdır.' 

Fotoğraflar, Tolga Ağar'ın Twitter hesabından böyle paylaşılmıştı. 👇

Fotoğraflar, Tolga Ağar'ın Twitter hesabından böyle paylaşılmıştı. 👇

Soylu ile SBK'nın uçağı arasındaki ilişki ne?

Soylu ile SBK'nın uçağı arasındaki ilişki ne?

Cumhuriyet'ten Tuncay Mollaveisoğlu, 25 Haziran tarihli haberinde 2017'deki seçim döneminde Soylu'nun Korkmaz'a ait bu uçağı kullandığını iddia etmişti.

Mollaveisoğlu, TC-YYA kuyruk numaralı uçağın başka birçok gazeteci ve siyasetçi tarafından da kullanıldığını öne sürmüştü.

İçişleri Bakanlığı ise haberle ilgili açıklamada bulunarak, Soylu’nun Korkmaz’ın uçağında seyahat ettiği yönündeki haberi kısmen doğruladı. 

Bakanlığın açıklamasında, kiralamanın Söğüt Havacılık A.Ş.'den yapıldığı, şirketin elinde ‘uçak kalmaması’ nedeniyle, şirketin Korkmaz'a ait olan Borajet'ten kiralama yaptığı belirtildi. 

Açıklamada, kiralamaya ilişkin fatura da paylaşıldı. Kiralamaya ait faturanın Soylu’nun sahibi olduğu Engin Sigorta’ya kesildiği ve kiralama bedelinin 165 bin 808 TL (44 bin dolar) olduğu görüldü.

Açıklamada, 2017 Anayasa Referandumu çalışmalarının son bir haftasında İçişleri Bakanlığı’na ait uçak ve helikopterler olmasına rağmen, seçim yasakları sebebiyle ve 'siyasi etik gereği' bu araçların kullanılmadığı savunması yapıldı. 

Seçim çalışmalarında, bedeli İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından karşılanan uçağın en uygun fiyatı veren Söğüt Havacılık A.Ş. adlı ticari işletmeden kiralandığı ifade edildi. 

Bakanlığın açıklamasında, 'Uçak veya araç kiralama şirketlerinin o an müsait uçağı olmaması durumunda, başka bir şirketten ikincil kiralama yaparak müşterilerinin talebini karşıladığı, sivil havacılıkta sıklıkla rastlanılan ve bilinen bir durumdur. Anlaşıldığı kadarıyla Söğüt Havacılık firması, o an müsait uçağı olmadığı için, Borajet adlı firmadan da uçak temin ederek müşteri talebini karşılama yoluna gitmiştir' denildi.

Bakanlık açıklamasında, kiralamaya ilişkin faturalar da yayınlandı. 

Sedat Peker, faturaların sahte olduğunu öne sürdü.

CHP'li Milletvekili Murat Bakan da, Soylu'nun uçağı kiralarken giderleri usulsüz şekilde sigorta şirketine kaydettiğini ve matrahı azaltarak vergi kaçırdığını söyledi. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
11
5
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

AKPutperestlerin alternatifi yok diye AKP'yi desteklemelerine şaşırmamak lâzım. Böyle bir partinin alternatifi anca Meksika, Kolombiya ya da Guatemala'da olur.