Görüş Bildir
Haberler
Süleyman Soylu'ya Şok Suçlama: 'Vergi Kaçırdığını İtiraf Etti'

Süleyman Soylu'ya Şok Suçlama: 'Vergi Kaçırdığını İtiraf Etti'

CHP'li Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun SBK'ya ait uçağı kiralarken giderleri usulsüz şekilde sigorta şirketine kaydettiğini ve matrahı azaltarak vergi kaçırdığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sezgin Baran Korkmaz'a ait uçağı kiraladığına ilişkin iddiaya verdiği yanıtı yorumlayan CHP'li Murat Bakan, 'Vergi kaçırmış' dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Murat Bakan, şu ifadeleri kullandı 👇

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Murat Bakan, şu ifadeleri kullandı 👇

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Cumhuriyet'ten Tuncay Mollaveisoğlu'nun haberinde, 2017'deki seçim döneminde Soylu'nun ABD'nin talebi üzerine tutuklanan Korkmaz'a ait bir uçağı kullandığı iddia edilmişti. 

Mollaveisoğlu, Kanadalı Bombardier firmasının 54 milyon dolar değerindeki, TC-YYA kuyruk numaralı Global tipi uçağın başka birçok gazeteci ve siyasetçi tarafından da kullanıldığını öne sürmüştü.

İçişleri Bakanlığı ise haberle ilgili açıklamada bulunarak, Soylu’nun Korkmaz’ın uçağında seyahat ettiği yönündeki haberi kısmen doğruladı. 

Bakanlığın açıklamasında, kiralamanın Söğüt Havacılık A.Ş.'den yapıldığı, şirketin elinde ‘uçak kalmaması’ nedeniyle, şirketin Korkmaz'a ait olan Borajet'ten kiralama yaptığı belirtildi. 

Açıklamada, kiralamaya ilişkin fatura da paylaşıldı.Kiralamaya ait faturanın Soylu’nun sahibi olduğu Engin Sigorta’ya kesildiği ve kiralama bedelinin 165 bin 808 TL (44 bin dolar) olduğu görüldü.

Açıklamada, 2017 Anayasa Referandumu çalışmalarının son bir haftasında İçişleri Bakanlığı’na ait uçak ve helikopterler olmasına rağmen, seçim yasakları sebebiyle ve 'siyasi etik gereği' bu araçların kullanılmadığı savunması yapıldı. Seçim çalışmalarında, bedeli İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından karşılanan uçağın en uygun fiyatı veren Söğüt Havacılık A.Ş. adlı ticari işletmeden kiralandığı ifade edildi. 

Bakanlığın açıklamasında, 'Uçak veya araç kiralama şirketlerinin o an müsait uçağı olmaması durumunda, başka bir şirketten ikincil kiralama yaparak müşterilerinin talebini karşıladığı, sivil havacılıkta sıklıkla rastlanılan ve bilinen bir durumdur. Anlaşıldığı kadarıyla Söğüt Havacılık firması, o an müsait uçağı olmadığı için, Borajet adlı firmadan da uçak temin ederek müşteri talebini karşılama yoluna gitmiştir' denildi.

Bakanlık açıklamasında, kiralamaya ilişkin faturalar da yayınlandı. Sedat Peker, faturaların sahte olduğunu öne sürdü.

Gazete Duvar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
22
17
6
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

cııırrrt cııırrrtt o poliçelerin sesi... anlayamazsınız.. ühüüü ühü ühüüüüü :) güle güle soysuz

Halil Değerli

Hepsi hırsız... ... Hepsi yalancı.... .... 🤪😡😠

Kelebek Kelebek

Bunların alayı hırsız haramzade ve ne yazık ki bunlara bir şey olmuyor olmayacakda maalesef yaptıkları yanlarına kâr kalacak