Görüş Bildir
Haberler
Kurda Kontrollü Yükselişlere İzin Verilir mi? Enflasyon Hesabı Tutarsa Seçime Gidilir mi?

Kurda Kontrollü Yükselişlere İzin Verilir mi? Enflasyon Hesabı Tutarsa Seçime Gidilir mi?

2021 yılı son aylarında kurda yaşanan yükseliş, TL'deki hızlı değer kaybı bir TL paketi açıklamaları sonrası sakinleşmişti. Son bir aydır 'fazla' sakin seyreden kurda piyasaya bazı müdahalelerin olduğu uzmanla tarafından sürekli söyleniyor.

Enflasyondaki artış ise yine ufak müdahaleler ile azaltılmaya çalışılıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdaki köpüğün alındığı gibi enflasyonda da etkili olunacağını hemen her konuşmasında belirtiyor. Ankara kulislerinde ne deniliyor? Bu yıl seçime gidilir mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Üç ana gündem: Enflasyon, kur ve yoksulluk! Sonuç ise seçim mi?

Üç ana gündem: Enflasyon, kur ve yoksulluk! Sonuç ise seçim mi?

Gazeteci Erdal Sağlam, Ankara'dan ekonomi ve siyasetteki önemli gelişmeleri aktarırken, seçim senaryolarının arttığı bu dönemde ekonomi planlarını anlatıyor. 

Nisan ve Mayıs ayının kritik olduğuna dikkat çeken Sağlam, Ekim-Kasım aylarında olası seçim beklentisine de değiniyor. Sağlam, ayrıca hükümetin son günlerde artan enflasyon söylemini ele alarak hükümetin 'yönetilen' bir kur politikasına geçtiğini belirtiyor. 

Nisan ve Mayıs aylarının en az hasarla geçmesinin planladığı ve sonrasında turizm tarafından gelecek dövizlerin yönetimi ile enflasyonda ve kurda kontrolün ele alınmasının planlandığı bu ölçüde de kurda kontrollü yükseliş sürecine girilebileceğini belirtiyor. bu noktada ise Merkez Bankası'nın güvenilirliğinin de bir soru işareti olduğunu belirten Sağlam, ayrıca yoksulluğu azaltmak yerine yoksulluğun yönetilmesi şeklinde bir yol haritası çizildiğine de dikkat çekiyor.

Yönetilen kura geçiyoruz: TL'de kontrollü değer kaybına izin verecekler! | Erdal Sağlam

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın