Görüş Bildir
Haberler
Kulağa Çok Normal Gelse de Damarlarınıza Büyük Ölçüde Zarar Verebilecek Günlük Alışkanlıklar

Kulağa Çok Normal Gelse de Damarlarınıza Büyük Ölçüde Zarar Verebilecek Günlük Alışkanlıklar

İlayda
11.07.2021 - 07:00

Şişmiş veya mor damarlar hemen hemen herkeste görülebilir ve genellikle tehlikeli olmasalar da bunlara sahip olmak oldukça tatsız olabilir. Her zaman önlenemese de, damarlarımızın şişmesine neden olabilecek günlük olarak yaptığımız bazı eylemler vardır. Damarlarınızı sağlıklı tutmak istiyorsanız hangi günlük alışkanlıklardan kaçınmanız gerektiğini öğrenmek için biraz araştırma yaptık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bacaklarınızı jiletle almak.

1. Bacaklarınızı jiletle almak.

Bacaklarınızı aceleyle jiletle almaya alışmışsanız, damarlarınıza pek iyilik yapmıyorsunuz. Bacaklarınızı yanlışlıkla kesmek can sıkıcı jilet yanıklarına neden olabilir ve kanamaya meyilli damarlarınızı da etkileyebilir. Çoğu kadın ılık veya sıcak bir duşta bu işlemi yapar. Ancak yanlışlıkla bacaklarınızı bir jiletle kestiğinizde ısı, kanamayı daha yoğun hale getirebilir. Bunu önlemek için kuru ciltler için özel olarak tasarlanmış jiletleri tercih edin.

2. Bacaklarınızı doğru bir şekilde eksfoliye etmemek.

Eksfoliye etmek, varisli damarlar oluşmasını engellemese de ürünü masaj eşliğinde uygulama şekliniz kesinlikle yardımcı olabilir. Damarlarınızın kan akışını uyandırarak tembelleşmelerini izin vermez. Bununla birlikte, sağlıklı bir kan dolaşımı, kolajen üretimini hızlandırmaya ve bacaklarınızı daha uzun süre pürüzsüz tutmaya yardımcı olur.

3. Kuru bir fırça kullanmak.

3. Kuru bir fırça kullanmak.

Muhtemelen kuru fırça masajını tanıtan güzellik blogcularını hepimiz görmüşüzdür. Bu kuru fırçalar, bazı kozmetik faydalar sunsa da damarlarınıza yarardan çok zarar verebilir. Kuru bir fırçayı çok sık veya çok yoğun kullanıyorsanız kılları mikro kesiklere neden olabilir. Bu da damarlarınızı kanama ve enfeksiyona karşı daha savunmasız hale getirir.

4. Çok koşmak.

4. Çok koşmak.

Aktif kalmak varislerin oluşmasını kesinlikle önlemeye yardımcı olur ancak bazı egzersizler zamanla damarlarınızın zarar görmesine yol açabilir. Koşmak, tıpkı hamilelik veya önemli kilo alımı gibi varislere neden olmazken, damarların zarar görmesi durumunun gelişmesi için bir ortam yaratır. Koşarken artan kan hacmi damarlarınıza zarar verebilir ve sonunda kanın bacaklarınızda dolaşmasını zorlaştırabilir.

5. Çok fazla miktarda şeker tüketmek.

Şeker, kan basıncının yükselmesine neden olduğu için damarlara zarar verebilir veya zayıflatabilir. Ayrıca kan damarlarında iltihaplanmaya neden olarak, kanın düzgün şekilde pompalanmasını zorlaştırarak damarların genişlemesine ve şişmesine neden olabilir. Aslında, kuru meyve gibi tatlılara daha sağlıklı alternatifler gibi görünen yiyecekler bile genellikle çok yüksek kalori ve şeker içerir, bu da onları damarlarınızın en büyük düşmanları yapar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kemer giyinmek.

6. Kemer giyinmek.

Eğer vücudunuz varisli damarlar oluşmasına yatkınsa bazı moda seçimlerinizi yeniden gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Dar giysiler üstünüzde çok güzel görünebilir ancak aynı zamanda kan dolaşımınızı kısıtlar ve kanın bacaklarınızdan vücudunuzun geri kalanına akmasını zorlaştırır. Kemer veya dar paçalı pantolonlar giymek yerine daha bol giysiler de tercih edin. İlerde bu seçiminizden dolayı çok daha sağlıklı olacaksınız.

7. Sırt üstü uyumak.

7. Sırt üstü uyumak.

Sırt üstü uyumak yüzdeki kırışıklıkları önlemeye yardımcı olabilir ancak varisli damarlarınız varsa bu sizin için en iyi uyku pozisyonu olmayabilir. Sol tarafa yatmak daha iyidir çünkü vücudunuzun sağ tarafında bulunan en büyük damara uygulanan baskıyı alır. Ayrıca kan dolaşımını artırmaya ve kanın damarlarda birikmesini önlemeye yardımcı olacaktır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
5
5
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın