Görüş Bildir
Haberler
Kore Tutkunlarına Özel: 2023'te Çıkıp Bütün Dünyayı Etkilemeyi Başaran En İyi Kore Filmleri

Kore Tutkunlarına Özel: 2023'te Çıkıp Bütün Dünyayı Etkilemeyi Başaran En İyi Kore Filmleri

2023 yılı, sinema tutkunları için unutulmaz bir yıl oldu. Dünya genelinde birçok ülkeden gelen filmler, sinema tutkunlarına benzersiz deneyimler sundu. Bu küresel sinema şöleninde Güney Kore'nin yeri oldukça dikkat çekici. Aksiyondan drama, komediden gerilime kadar geniş bir yelpazede sundukları filmlerle bu yıl da adından sıkça söz ettiren Güney Kore, sinemaseverlerin gözdesi haline geldi. Çeşitlilik ve kalite bakımından zengin bir içerik sunan bu yapımlar, 2023'ü sinema açısından doruklarda bir yıl yapmayı başardı. Gelin, 2023'te çıkan en iyi Güney Kore filmlerine birlikte bakalım. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Jung_E

20. Jung_E

IMDb: 5.5 

Özet: 22. yüzyılda iklim değişikliği, Dünya'yı yaşanmaz bir gezegen haline getirir. İnsanlar hayatta kalabilmek için barınaklarda yaşar ancak burada da bir iç savaş çıkar. Bu iç savaşın sonucu, robot bir paralı asker yaratmak için seçkin bir askerin beyninin klonlanmasına bağlıdır. 

Oyuncular: Kang Soo-youn, Kim Hyun-joo, Ryu Kyung-Soo 

Yönetmen: Sang-ho Yeon

19. Believer 2

19. Believer 2

IMDb: 5.7 

Özet: Kararlı bir dedektif, Asya'nın en büyük uyuşturucu organizasyonunun ve onun yarım kalan işinin bittiği yakalanması zor patronunun ardındaki gerçeği aramaya devam ediyor. 

Oyuncular: Seung-Won Cha, Kim Dong-young, Andreas Fronk 

Yönetmen: Jong-Yeol Baek

18. The Point Men

18. The Point Men

IMDb: 6.0 

Özet: Film, Orta Doğu'da kaçırılan Koreli rehineleri kurtarmak için yabancı topraklarda mücadele eden ve hayatlarını riske atan bir diplomat ve bir ulusal istihbarat servisi ajanının hikayesini konu ediniyor. 

Oyuncular: Hyun Bin, Hwang Jung-min, Kang Ki-young 

Yönetmen: Soon-rye Yim

17. Phantom

17. Phantom

IMDb: 6.2 

Özet: Kore'nin Japon işgali altında olduğu 1933 yılında, Gyeongseong'da beş kişinin Japon karşıtı örgütün 'Hayalet' casusları olduğundan şüphelenilmektedir. 

Oyuncular: Sol Kyung-gu, Lee Hanee, Park So-dam 

Yönetmen: Hae-Young Lee

16. Ballerina

16. Ballerina

IMDb: 6.2 

Özet: Korumakta başarısız olduğu en yakın arkadaşının yasını tutan eski koruma Ok-ju, onun son dileğini gerçekleştirmek, yani intikamını almak için harekete geçer. 

Oyuncular: Jeon Jong-seo, Kim Ji-hoon, Park Yu-rim 

Yönetmen: Chung-Hyun Lee

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Devil’s Deal

15. The Devil’s Deal

IMDb: 6.3 

Özet: Bir meclis üyesi adayı olan Hae-woong, yerel bir kodaman olan Sun-tae'nin başına bela olduğu için adaylıktan çekilir. Kampanya kredisini ödeyemediği için tefeciler tarafından takip edilen Hae-woong, ellerini kirletmeye karar verir. Hükümetin bir kentsel gelişim planıyla ilgili gizli bilgilerini çalar ve yüklü bir emlak kârı vaat ederek yerel bir çete lideri olan Pil-do'nun yardımını alır. Şimdi Hae-woong yarışa yeniden katılır ve Sun-tae'den intikam almaya çalışır. Ancak bilmediği bir şey vardır ki, siyasetteki karmaşık yolculuğu daha yeni başlamıştır. 

Oyuncular: Cho Jin-woong, Mu-Yeol Kim, Lee Sung-min 

Yönetmen: Won-Tae Lee

14. Unlocked

14. Unlocked

IMDb: 6.4 

Özet: Sıradan bir şirket çalışanı olan bir kadının hayatı, tüm kişisel bilgilerini içeren akıllı telefonunu kaybetmesiyle alt üst olur. Telefonu ele geçiren tehlikeli adam, kadını takip etmeye başlar onun hayatı için büyük bir tehlike oluşturur. 

Oyuncular: Yim Si-wan, Chun Woo-hee, Kim Hee-won 

Yönetmen: Tae-joon Kim

13. Smugglers

13. Smugglers

IMDb: 6.5 

Özet: 1970'lerde geçen filmde, deniz kıyısındaki küçük ve huzurlu bir köyde bir kaçakçılık operasyonu yürütülmektedir. Kaçakçılık operasyonuna dahil olanlar, geçimini sağlamak için kaçakçılık yapan Chun-ja, bir grup kadın dalgıca liderlik eden arkadaşı Jin-suk ve Başçavuş Kwon'dur. Başçavuş Kwon ülke çapında kaçakçıların kralıdır. 

Oyuncular: Kim Hye-su, Lee Do-Goon, Zo In-sung 

Yönetmen: Seung-wan Ryu

12. Dream

12. Dream

IMDb: 6.5 

Özet: Film, uluslararası bir turnuvada mücadele etmek için huysuz koçları eşliğinde kararlı ve disiplinli bir şekilde antrenman yapan evsizlerin öyküsünü anlatır. 

Oyuncular: Park Seo-joon, Lee Ji-eun, Jong-soo Kim 

Yönetmen: Lee Byeong-heon

11. Kill Bok-soon

11. Kill Bok-soon

IMDb: 6.6 

Özet: Kill Bok-Soon, bekar bir annedir. Aynı zamanda da işinde yüzde yüz başarı oranına sahip olan bir suikastçıdır. Onun için öldürmek ne kadar kolaysa, ergen kızına ebeveynlik yapmak bir hayli zordur. 

Oyuncular: Lee Jae-wook, Jeon Do-yeon, Hwang Jung-min 

Yönetmen: Sung-hyun Byun

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Roundup: No Way Out

10. The Roundup: No Way Out

IMDb: 6.6 

Özet: Dedektif Ma Seok-do, Kore'ye iğrenç suçlar işlemek için giren Japon gangsterlerin kökünü kazımak için Geumcheon Polis Karakolu'ndaki bağlılığını Büyükşehir Soruşturma Ekibi'ne değiştirir. 

Oyuncular: Ma Dong-seok, Lee Jun-hyuk, Munetaka Aoki 

Yönetmen: Lee Sang-yong

9. Yellow Door: ‘90s Lo-Fi Film Club

9. Yellow Door: ‘90s Lo-Fi Film Club

IMDb: 6.7 

Özet: Bu samimi belgesel, sinema tutkusunun geçmişte kaldığı bir dönemi ve Güney Kore'de aralarında Bong Joon Ho'nun da bulunduğu genç film meraklılarının ortaya çıkışını inceliyor. 

Oyuncular: Bong Joon Ho, Ren Hanami, Ahn Nae-sang 

Yönetmen: Lee Hyuk-rae

8. Ditto

8. Ditto

IMDb: 6.7 

Özet: Film, bir kadın ve bir erkeğin tesadüfen radyo aracılığıyla iletişim kurduğu bir dönemde geçen aşk ve dostluk üzerine bir hikayeyi anlatır. 

Oyuncular: Yeo Jin-goo, Yi-Hyun Cho, Kim Hye-yoon 

Yönetmen: Eun-young Seo

7. Concreta Utopia

7. Concreta Utopia

IMDb: 6.8 

Özet: Dünya büyük bir depremle yerle bir olur. Hiç kimse yıkıntıların ne kadar uzandığını ya da depremin nedenini kesin olarak bilmezken, Seul'ün kalbinde ayakta kalan tek bir apartman var. Adı Hwang Gung Apartmanı. Sakinlerinin dayanışması hızla azalıyor. Binanın şanslı sakinleri, gizemli Yeong-tak'ın önderliğinde, barınak arayan evsizleri zorla tahliye etmekte ve faşist bir disiplin uygulamaktadır. 

Oyuncular: Park Seo-joon, Park Bo-young, Lee Byung-hun 

Yönetmen: Tae-hwa Eom

6. Brave Citizen

6. Brave Citizen

IMDb: 6.9 

Özet: Okuldan atılmış bir boks şampiyonu, artık bir lise öğretmenidir ve tahammül edilemez bir şiddete tanık olur ve buna karşı adaleti tesis etmek için maske takarak ilk yumruğunu atar. 

Oyuncular: Shin Hye-sun, Cha Cheong-hwa, Park Jeong-Woo 

Yönetmen: Jin-pyo Park

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Return to Seoul

5. Return to Seoul

IMDb: 7.0 

Özet: 25 yaşındaki Freddie ani bir kararla Fransa’da evlatlık alınıp yetiştirilmeden önce doğduğu şehir olan Seul’a gitmeye karar verir. Bu ilk ziyaret kendi biyolojik anne ve babasını keşfetmek üzere çıkacağı sekiz yıllık bir yolculuğun başlangıcı olacaktır. 

Oyuncular: Park Ji-min, Oh Kwang-rok, Guka Han 

Yönetmen: Davy Chou

4. Road to Boston

4. Road to Boston

IMDb: 7.3 

Özet: Film, Dünya Savaşı'ndan bu yana düzenlenen ilk uluslararası maraton olan 1947 Boston Uluslararası Maratonu'nda koşan Koreli atletlerin heyecan verici öyküsünü anlatır. 

Oyuncular: Ha Jung-woo, Sung-Woo Bae, Yim Si-wan 

Yönetmen: Je-kyu Kang

3. Soulmate

3. Soulmate

IMDb: 7.5 

Özet: Film, iki kızın ilk olarak 13 yaşında tanışmasını ve arkadaş olmasını konu alır. Sonraki 14 yıl boyunca iki kız yakın kalarak ve hem arkadaşlık hem kıskançlık hem de romantizm deneyimlerini paylaşarak geçirdikleri bir reşit olma hikayesidir. 

Oyuncular: Kim Da-mi, Jeon So-nee, Woo-Seok Byeon 

Yönetmen: Young-Keun Min

2. Love Reset

2. Love Reset

IMDb: 7.7 

Özet: Film, evlilik hayatlarının bitmesine 30 gün kala beklenmedik bir kaza nedeniyle hafızalarını kaybeden 'Roh Jeong-yeol' ve 'Hong Na-ra' hakkında romantik bir komedi olarak başlayan ancak bir gerilime dönüşen bir hikayeyi anlatır. 

Oyuncular: Kang Ha-neul, Jung So-min, Hwang Se In 

Yönetmen: Da-Jung Nam

1. Past Lives

1. Past Lives

IMDb: 8.0  

Özet: Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç edince ayrılmak zorunda kalır. Yirmi yıl sonra, kader ve aşk kavramlarıyla ve hayatı oluşturan seçimlerle yüzleşirken, önemli bir hafta boyunca New York'ta yeniden bir araya gelirler.  

Oyuncular: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro  

Yönetmen: Celine Song

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sirius_07

Unlocked baya iyiydi

Gizem Yenikler

Film içerikleri güzel oluyor artsın.

BÜSÜ.

Parazit filmiyle Oscar alan Koreli yönetmenin, bütün filmlerinde bir sarı kapı yada bodrum kat olmasının nedenini ve yaptığı göndermeleri Yellow Door'u izled... Devamını Gör