Görüş Bildir
Haberler
Konusu veya Oyuncuları Kadar Dizinin Çekildiği Mekanlarla da Çok Beğenilen Netflix Dizileri

Konusu veya Oyuncuları Kadar Dizinin Çekildiği Mekanlarla da Çok Beğenilen Netflix Dizileri

Yeter Şirin
22.10.2023 - 12:46

Dijital olarak dizi ya da film izlemek için en çok kullanılan platform tabii ki Netflix. Çeşitli kategorilerde dolukça fazla dizi ve film seçeneği bulunan platformun öyle dizileri var ki konusu ya da oyuncuları kadar dizinin çekildiği yerlerle de dikkat çekiyor. Bizde bu düşünceden yola çıkarak manzarasıyla da öne çıkan Netflix dizilerini sizin için derledik. Gözümüzden kaçan diziler var ise yorumlara bekliyorum.

Kaynak: https://www.flypgs.com/blog/manzarala...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Witcher

1. The Witcher

Her yaştan kadının hayran olduğu Henry Cavill başta olmak üzere Freya Allan, Anya Chalotra gibi oyuncuların kadrosunda olduğu The Wicher bizi günümüz dünyadan alıp orta çağa doğru adeta ışınlıyor. Büyü, aşk ve bağlılığın her yönüyle ele alındığı bu fantastik dizinin çekildiği belirli yerler; Rabsztyn - Polonya, Kreuzenstein Kalesi - Leobendorf/ Avusturya, Vajdahunyad Kalesi - Budapeşte /Macaristan, Bourne Woods - Farnham/ Birleşik Krallık ve North Yorkshire – Göller Bölgesi/Birleşik Krallık her bölümde hayran hayran izlediğimiz yerlerden.

2. The Crown

2. The Crown

İngiliz Kraliyet ailesinin hayatını anlatan, yeri geldiğinde Charles’a sövdüğümüz yeri geldiğinde ise herkese saydırdığımız The Crown dikkat çekici mekanlarıyla kendimizi adeta saraylarda hissettiriyor. Kraliçe Elizabeth ve eşi Philip’in evliliklerinden itibaren ele alınan dizi kraliyet ailesinin hayatına en uygun şekilde çekilmesine özen gösterildi. Dizinin bazı mekanları şunlar; Buckingham Sarayı - Lancaster Evi, Buckingham Sarayı Bahçesi - Hatfield Ev, Kensington Sarayı - Brocket Hall ve Westminster Abbey Katedrali - Ely Katedrali bunlardan sadece birkaçı.

3. Emily in Paris

3. Emily in Paris

Amerika’dan kısa süreliğine işi için gelen Emily’in Paris’de iş hayatına adaptasyonunu, çalkantılı aşk hayatını ve tabii ki beraber Paris’i tanıdığımız bir dizi. Emily in Paris dizisi şehrin en önemli lokasyonlarında çekiliyor ve bu yüzden bu mekanlar oldukça popüler hale gelmiş. Eğer 3 sezonu üst üste izlerseniz birazcık fransız aksanına bile sahip olabileceğiniz bu dizi Paris’e gidecekler içinde rehber olarak düşünülebilir. Dizinin bazı bölümlerinde gördüğünüz bazı yerler Café de Flore, Saint-Germain-des-Prés,  L'Atelier des Lumières, Le Jardins du Palais-Royal, Le Grand Véfour ve Le Palais Garnier.

4. Crash Landing On You

4. Crash Landing On You

Güney Kore'nin tarihte en çok izlenen dördüncü dizi olan popüler K-drama Crash Landing on You (benim gibi k-dramacılar iyi bilir) güney kore çekimlerinden çok aslında dizinin önemli bir bölümü isviçre Iseltwald'da çekildi. Özellikle Aktör Hyun-bin'in bir iskelede piyano çaldığı sahne ana karakterlerimizin ilişkilerinde bir önemli bir yere sahip olduğu için Google Maps artık burayı Crash Landing on You çekim yeri olarak gösteriyor.

5. Atiye

5. Atiye

Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun gibi oyuncuların yer aldığı dizi; gizemli bir geçmişin ardındaki mistik olayları konu alıyor. İstanbul’dan Göbeklitepe’ye, Kapadokya, nemrut gibi Türkiye’nin tarihi ve önemli yerlerinde çekilen dizi adeta bizi bir türkiye turuna çıkartıyor. Psikolojik gerilim ve birazda seyahat içeren bu dizi listemizde bu yönüyle olmayı hak ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hakan Muhafız

6. Hakan Muhafız

Netflix’in ilk Türk yapımı dizisi olan Hakan Muhafız 4 sezondan oluşuyor. Hakan Demir onu evlat edinen Neşet’in ölümünden sonra hayatının şehri korumak olan eski bir gizli düzene bağlı olduğunu keşfeder. Hakan Koruyucu olarak ailesinin mirasını benimseyerek Ölümsüz’ü öldürmeli ve şehri yıkımdan korumalıdır. Bu süper kahraman dizisi İstanbul’un tarihi noktalarında geçiyor. Tarihi yarımada ve Kapalıçarşı gibi İstanbul’un önemli yerleri süper kahraman eşliğinde sende görebilirsin.

7. Outlander

7. Outlander

7 sezonluk Outlander İskoçya’da yaşıyoruz gibi hissettiren bir diğer dizimiz. Claire’in sihirli bir druid çemberinin içerisinden geçer ve zaman yolculuğu yaparak 1743 senesine gider. İlk başlarda bu hayatından oldukça şikayet eder fakat bir süre sonra İskoçlu olan Jamie'ye aşık olur ve sonucunda gelişen olayları anlatan Outlander genellikle Edinburg ve Inverness civarında çekildi.

8. Ragnarok

8. Ragnarok

Norveç’in bir kasabasında oluşan kıyameti andıran olaylar ve  doğaüstü güçleri anlatan Ragnarok aslında İskandinav mitolojisinden esinlenmiş bir dizi. Mitoloji severlerin daha iyi bildiği Ragnarok sayesinde hem mitoloji hakkında bilgi de edinirken aynı zamanda Norveç’in eşsiz doğasını da görüyoruz. Ayrıca Trolltunga kayası ve Hiking bölgesinin de içinde bulunduğu Odda şehrini de dizi sayesinde artık biliyoruz.

9. Sense 8

9. Sense 8

İlk başta ‘nasıl yani’ dediğimiz ama her bölümde bizi şaşırtan Sense 8 bize aynı anda İrlandalı Riley, Koreli Sun, Hintli Kala, Amerika’dan Nomi ve Will, Alman Wolfgang, Mexicolu Lito, ve Kenyalı Capheus gösteren nadide bir dizi. Bu sekiz karakter pardon ‘duyusal’ birbirlerinin yaşadığı ülkeyi ve duygu durumlarını hissetmeye başlaması dizinin konu bakımından farkını ortaya koyuyor. İzlemeyenler için spoiler olacak aynı anda kendinizi farklı bir ülkede hissedeceksiniz.

10. Curon

10. Curon

Genelde aşk ya da mafya dizileriyle bildiğimiz İtalya bu sefer korku dizisi olan Curon ile karşımızda. Dizi yıllar sonra çocuklarıyla memleketine dönen Anna’nın gizemli bir şekilde ortadan kaybolması ile başlıyor. Her bölümde acaba ne olacak derken aynı zamanda klasik İtalya’yı değil Kuzey İtalya’da ve Trentino-Güney Tirol bölgesinin diğer yerlerinde Curon Venosta ve çevresini görüyoruz.

Bu içerik de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın