Görüş Bildir
Haberler
Komik, Epik, Fantastik ya da Dramatik! Tanrıların İşin İçinde Olduğu Sinema Filmleri

Komik, Epik, Fantastik ya da Dramatik! Tanrıların İşin İçinde Olduğu Sinema Filmleri

Merhabalar. Sinemada senaryosunda Tanrının adının geçtiği çok yapım vardır. Bu yazıda size komik, epik ya da dramatik türlerde içlerinde tanrıların da olduğu filmleri derledim.

İyi izlemeler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Along with the Gods: The Two Worlds (2017)

1. Along with the Gods: The Two Worlds (2017)

Along with the Gods: The Two Worlds, Kim Yong-hwa tarafından yönetilen ve Joo Ho-min'in webtoon serisine dayanan 2017 yılı Güney Koreli bir fantastik aksiyon filmidir. Başrollerinde Ha Jung-woo, Cha Tae-hyun, Ju Ji-hoon ve Kim Hyang-gi var. Film, kahramanca ölen bir itfaiyecinin üç rehberin yardımıyla öbür dünyada yolunu bulmasını anlatıyor.

2. Along with the Gods: The Last 49 Days (2018)

2. Along with the Gods: The Last 49 Days (2018)

Along with the Gods: The Last 49 Days, Kim Yong-hwa tarafından yönetilen ve Joo Ho-min'in webtoon'una dayanan 2018 yılı Güney Koreli fantastik aksiyon filmidir. 2017 yapımı The Two Worlds'ün devamı niteliğindedir. Filmde öbür dünyada bir muhafız bir adama sınavlarında yardım ederken, iki meslektaşı da yeryüzünde eski bir muhafıza yardım eder.

3. Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

3. Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, Chris Columbus tarafından yönetilen bir 2010 yılı aksiyon-fantezi filmidir. Film, Percy Jackson film serisinin ilk bölümüdür. Film, babası mitolojik Yunan tanrısı Poseidon annesi ise sıradan birisi olan Percy'nin başından geçenleri anlatılıyor. Zeus‘un en güçlü silahı olan şimşeğin çalınması üzerine bunu Percy'nin çaldığını ve geri vermesi gerektiğini aksi halde savaş başlayacağını söylerler. Percy şimşeği çalmadığını ispatlamaya çalışır.

4. An Interview with God (2018)

4. An Interview with God (2018)

An Interview with God, Perry Lang tarafından yönetilen ve Ken Aguado tarafından yazılan bir 2018 yapımı drama filmidir. Filmde David Strathairn, Brenton Thwaites, Yael Grobglas, Hill Harper ve Charlbi Dean rol alıyor. Film, geleceği parlak bir gazetecinin Tanrı olduğunu iddia eden biriyle hayatının röportajını yapması, dünyasını ve inancını giderek daha fazla sorgulamasını konu alıyor.

5. Bruce Almighty (2003)

5. Bruce Almighty (2003)

Bruce Almighty, Tom Shadyac'ın yönettiği 2003 yılı Amerikan yapımı fantastik komedi filmidir. Filmde Jim Carrey, Tanrı'ya (Morgan Freeman tarafından oynanan) işini doğru yapmadığından şikayet eden ve kendisine bir hafta boyunca Tanrı olmayı deneme şansı sunulan şanssız bir televizyon muhabiri Bruce Nolan'ı canlandırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Gods Must Be Crazy (1980)

6. The Gods Must Be Crazy (1980)

The Gods Must Be Crazy, Jamie Uys tarafından yönetilen 1980 yapımı bir komedi filmidir. Güney Afrika ve Botsvana'nın uluslararası ortak yapımıdır. Güney Afrika'da geçen filmde, uçaktan düşen bir cam şişeyi keşfeden ve bunun tanrılarından bir hediye olduğuna inanan Xi, şişeyi tanrılara iade etmeye karar verdiğinde, yolculuğu bir biyolog, yeni işe alınan bir köy okulu öğretmeni ve bir grup gerilla teröristle iç içe geçer.

7. Samson (2018)

7. Samson (2018)

Samson, Bruce Macdonald tarafından yönetilen 2018 yapımı drama filmidir. Filmde Taylor James, Jackson Rathbone, Billy Zane, Caitlin Leahy, Rutger Hauer ve Lindsay Wagner yer alıyor. Film, hayatının aşkını zalim bir Filistinli Prens'e kaptıran ve doğaüstü bir güce sahip genç bir İbrani'nin sevgisinin, halkının ve Tanrı'nın intikamını almasını konu alıyor. Film eleştirmenleri tarafından olumsuz yorumlandı ve bir gişede patladı.

8. Noah (2014)

8. Noah (2014)

Noah, Darren Aronofsky'nin yönettiği 2014 yılı Amerikan yapımı epik İncil drama filmidir. Yaratılış ve Enoch Kitabı'ndan, Nuh'un Gemisi'nin İncil'deki hikayesinden esinlenen filmde Russell Crowe, Nuh'u canlandırıyor. Filmde Jennifer Connelly, Ray Winstone, Emma Watson, Logan Lerman ve Anthony Hopkins de yer alıyor.

9. Evan Almighty (2007)

9. Evan Almighty (2007)

Evan Almighty, Tom Shadyac tarafından yönetilir ve Jim Carrey'in 2003'te başrolde olduğu Bruce Almighty filminin devamı niteliğindedir. Başrolünde Steve Carell ve Morgan Freeman vardır. Filmde Tanrı, Kongre Üyesi Evan Baxter ile temasa geçer ve ona büyük bir tufana hazırlık olarak bir gemi inşa etmesini söyler.

10. The Rite (2011)

10. The Rite (2011)

The Rite, Mikael Håfström tarafından yönetilen ve Michael Petroni tarafından yazılan 2011 yapımı doğaüstü korku filmidir. Filmde Anthony Hopkins, Colin O'Donoghue, Alice Braga, Ciarán Hinds ve Rutger Hauer rol alıyor. Film, Amerikalı ilahiyat fakültesi öğrencisi Michael Kovak'ın şeytan çıkarma kursu almak için İtalya'ya gitmesini konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Holy Camp! (2018)

11. Holy Camp! (2018)

Javier Ambrossi ve Javier Calvo'nun yönettiği filmde asi karaktere sahip María ve Susana yaz tatilini Katolik kampında geçirirler. Gençlerle kilisenin ortak paydaları müziktir ve iki taraf bu konuda karşı karşıya gelir.

12. Dagon (2001)

12. Dagon (2001)

Dagon, Stuart Gordon tarafından yönetilen ve Dennis Paoli tarafından yazılan 2001 yılı İspanyol yapımı korku filmidir. H. P. Lovecraft'ın kısa öyküsü Dagon (1919) ve 1931 tarihli The Shadow Over Innsmouth romanına dayanmaktadır. Genç bir erkek ve kadın, bir İspanyol balıkçı kasabasında tekne kazası geçirir. Eski bir deniz tanrısı ve onun korkunç yarı insan yavrularının pençesine düşerler.

13. Oh, God! (1977)

13. Oh, God! (1977)

Oh, God!, George Burns ve John Denver'ın oynadığı Amerikan komedi filmidir. Avery Corman'ın 1971 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Carl Reiner yaptı. Hikaye, medyanın, dini otoritelerin ve kendi karısının şüpheciliğine rağmen, mesajını yaymak için Tanrı tarafından seçilen mütevazı süpermarket müdürü Jerry Landers'a odaklanıyor.

14. Adam's Apples (2005)

14. Adam's Apples (2005)

Adam's Apples, Anders Thomas Jensen tarafından yönetilen ve yazılan Danimarka kara komedi-drama filmidir. Film, Eyüp Kitabı teması etrafında dönüyor. Başrolde Ulrich Thomsen ve Mads Mikkelsen var. Film, bir kilisede toplum hizmeti cezasına çarptırılan bir neo-Nazi ve onun bir bakanla çatışmasını konu alıyor.

15. The Gospel of John (2003)

15. The Gospel of John (2003)

The Gospel of John, Yuhanna İncili'ne göre İsa'nın hayatını anlatan epik bir filmdir.  Bu üç saatlik, epik, uzun metrajlı film, diğer İncillerden hikayeye eklemeler yapmadan veya İncil'in karmaşık pasajlarını çıkarmadan Yuhanna İncili'ni tam olarak takip eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Man Who Sued God (2001)

16. The Man Who Sued God (2001)

The Man Who Sued God, Billy Connolly ve Judy Davis'in başrol oynadığı ve Mark Joffe tarafından yönetilen Avustralya komedi filmidir. Eski bir avukat olan balıkçı, teknesinin bir yıldırımla battığını görür. Sigorta şirketi olayla ilgili 'Tanrı'nın Yasası' bu der. Adam şimdi sigorta şirketine mi yoksa Tanrıya/kiliselere mi dava açacak?

17. Oh My God (2009)

17. Oh My God (2009)

Oh My God, yönetmen Peter Rodger'ın belgesel filmidir. Film yapımcısı dünyanın dört bir yanındaki insanlara 'Tanrı nedir?' sorusunu sordu. Görüşülen önemli isimler arasında Ringo Starr, Hugh Jackman, David Copperfield, Seal, Bob Geldof, Baz Luhrmann, Jack Thompson, Michael ve Lawrence Blair yer alıyor.

18. Dear God (1996)

18. Dear God (1996)

Dear God, Garry Marshall tarafından yönetilen ve Greg Kinnear ve Laurie Metcalf'ın başrollerini paylaştığı Amerikan komedi filmidir. Tom Turner, birkaç sivil polisi dolandırmaya kalkar ve kendini mahkemede bulur. Cezası da bir postanede yerine ulaşamayan mektuplar bölümünde çalışmaktır. Mektupların bir kısmının yerine ulaşmama sebebi, tanrıya yazılmış olmalarıdır. Turner bu mektuplardan birine yanlışlıkla bir cevap yazar.

Siz bu filmleri izlediniz mi? Film önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın