Görüş Bildir
Haberler
Kimsenin Bilgisi Yok! Çünkü korkuyorlar

Kimsenin Bilgisi Yok! Çünkü korkuyorlar

18.11.2014 - 18:25 Son Güncelleme: 18.11.2014 - 18:50

Kimsenin Bilgisi Yok!

Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan’ın mal varlığındaki 1 milyon liralık artışa dair bilgileri olmadığını bildirdi. CHP’li Oran “Korkudan dosyalara bakamıyorlar” dedi

Nurcan Gökdemir

nurcangokdemir@birgun.net

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mal bildirimindeki artışa dair “Bilgimiz yok” dedi. BirGün’e konuşan CHP’li Oran “Korkuyorlar, inceleyemiyorlar” açıklaması yaptı.

TBMM Başkanlığı ile Maliye ve Adalet Bakanlıklarına verdiği önergelerle Erdoğan’ın 2011 ile 2014’teki mal beyanları arasında ortaya çıkan 1 milyon TL’lik artışa ilişkin yanıt isteyen Oran, Maliye Bakanlığı’ndan da yanıt alamadı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in “Biz mal beyanı üzerinde inceleme yapmıyoruz” karşılığından sonra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Oran’ın önergesine “Bakanlığımıza ulaşmış herhangi bir bildirim bulunmamaktadır” ifadeleriyle yanıt vermedi.

ORAN: KORKUYORLAR

Konuyla ilgili BirGün’e konuşan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, “Çiçek ve Şimşek’in yanıtları AKP döneminde hukuk sisteminin dinamitlenerek, yok edildiğini açıkça göstermektedir. Türkiye’nin artık hukuk devleti olmadığının acı itirafıdır” değerlendirmesi yaptı. Oran şöyle devam etti: “Savcılar, maliye müfettişleri işlerine gelmediği için ve korkularından bir tekine dahi açıp bakamıyor. Erdoğan’ın iki mal beyanı açıkça 3 yıl içinde 1 trilyonluk bir servet artışını gösteriyor, ki burada Kısıklı’daki, Urla’daki villalar da yok. Yargıyı susturup bu dosyaları gizleseler de milyonlarca insan bu yolsuzlukları, usulsüzlükleri görmektedir. Biz de milletin varını yoğunu sömürenlerin hesap vermeleri için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/kimse...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0