Görüş Bildir
Haberler
Kiminin 0,004 Km²lik Yüz Ölçümü, Kiminin 3 Kişilik Dev Ordusu Var: Dünyanın En Küçük Ülkelerini Keşfediyoruz

Kiminin 0,004 Km²lik Yüz Ölçümü, Kiminin 3 Kişilik Dev Ordusu Var: Dünyanın En Küçük Ülkelerini Keşfediyoruz

13.07.2022 - 08:39 Son Güncelleme: 13.07.2022 - 13:20

Dünyada keşfedilmeye değer öyle güzel yerler, kültürler ve ülkeler var ki! Dünyada 200'ü aşkın ülke bulunuyor. Bazı ülkeler yüz ölçümü, doğal güzellikleri, coğrafi özellikleri ya da sosyal durumuyla ilgi çekiyor. Bazı ülkeler ise dünyada kapladığı küçücük alanlarla... İşte, karşınızda dünyanın küçük ülkeleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

9 mercan adasıyla bir inci: Tuvalu

9 mercan adasıyla bir inci: Tuvalu

Tuvalu, Büyük Okyanus'ta bulunuyor ve Hawaii ile Avusturalya arasında yer alıyor. Toplam 9 mercan adasından oluşan Tuvalu, 26 km²lik yüz ölçümüne sahip. Bu küçük ve sevimli ülkede yaklaşık 11 bin kişi yaşıyor. Bu minicik ülkenin karşı karşıya olduğu tehdit insanları endişelendiriyor. Günümüzün güncel sorunlarından olan küresel ısınmanın ilerleyen dönemlerde bu ülkeyi vurması ve yok etmesi an meselesi. Küresel ısınma yüzünden deniz seviyesi yükseliyor ve bu durum, başkenti deniz seviyesinden sadece 5 metre yüksekte olan Tuvalu'yu tehdit ediyor. Tuvalu'da yaşan insanların çoğu canlarını tehlikeye atmamak için Avusturalya ya da Yeni Zelanda'ya göç ediyor.

En küçük ada ülkesi: Nauru

En küçük ada ülkesi: Nauru

Nauru, dünyadaki en küçük cumhuriyet ülkesi olarak geçiyor. Aynı zamanda 21 km²lik yüz ölçümüyle dünyanın en küçük ada ülkesi olarak kabul ediliyor. 9.000-10.000 kişilik nüfusa sahip olan Nauru Cumhuriyeti'nin düzenli bir geliri yok. Hatta ülke içinde toplu taşımanın olmadığı da söyleniyor. Ülkenin adı, 'plaja gitmek' anlamına gelen bir sözcükten türüyor. Geçmişte Nauru, 12 kabileden oluşuyordu ve bunun sembolü olarak ülkenin milli bayrağında 12 yıldız bulunuyor. Burada yaşayan insanların %70'i, obezite problemi ile karşı karşıya kalıyor. Ülkeyi ziyaret eden turistler, burayı 'Pleasant Adası' olarak tanımlıyor ancak halkın, turistlere karşı ılımlı olmadığı düşünülüyor.

Sizleri hayran bırakacak manzaralar: Palau Cumhuriyeti!

Sizleri hayran bırakacak manzaralar: Palau Cumhuriyeti!

Okyanusya'nın batısında yer alan Palau Cumhuriyeti, 300'den fazla irili ufaklı adadan oluşuyor. Yaklaşık olarak 459 km²lik yüz ölçümüne sahip olan ülkede 21.000-22.000 kişi yaşıyor. Etkileyici doğa manzaraları, denizin ve dağların uyumu, yeşilin ve mavinin buluşmasıyla görenleri büyülüyor. Ancak Palau Cumhuriyeti, tüm bu güzelliklerinin yanı sıra birbirinden korkunç ve tehlikeli 130'dan fazla köpek balığı türüne ev sahipliği yapıyor. Ziyaret etmek isteyenleri ürküten bu durum, bazılarının vazgeçmesine sebep oluyor. Yine de eşsiz manzaraları görmek için riske girmeye hazırsanız burayı ziyaret edebilirsiniz!

Âdeta küçük bir sahil kasabası: Niue Ülkesi

Âdeta küçük bir sahil kasabası: Niue Ülkesi

Okyanusya'da bulunan minik bir ada ülkesi olan Niue, muhteşem doğa güzelliklerine ve harika manzaralara ev sahipliği yapıyor. Ancak ülkenin doğal güzelliklerine rağmen turizm konusunda pek de başarılı olduğu söylenemez. Ülkeye gelen ziyaretçi sayısı tıpkı toplam nüfusu gibi oldukça düşük seviyede. Niue'nin nüfusunu 1200'den kişiden az bir topluluk oluşturuyor. Ülkede süpermarket ve küçük bir havaalanı buluyor. Böylece Niue, küçük bir tatil şehrinden farksız oluyor.

Vatandaşlık alınabiliyor: Saint Kitts ve Nevis

Vatandaşlık alınabiliyor: Saint Kitts ve Nevis

2 adadan oluşan bu ülkede yaklaşık 52.000 kişi yaşıyor. Karayipler'de yer alan bu şirin ülke, büyüleyici manzaralara ev sahipliği yapıyor ve fotoğraf tutkunları için muhteşem manzaralar yakalama olanağı sunuyor. Ülkede gün batımı, dağların gökyüzüne uzanışı, sahilin ve denizin mükemmel birleşimi gibi büyüleyici fotoğraf karelerini yakalamak mümkün oluyor. Halk, geçimini genel olarak şekercilik yaparak sağlıyor. Bu muhteşem yerde yaşamak istiyorsanız minimum 400.000 dolarlık bir ev almanız gerekiyor. Böylece bu harika yerin tadını rahatlıkla hayatınız boyunca çıkarabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küçük ama bağımsız: Seborga Prensliği

Küçük ama bağımsız: Seborga Prensliği

İtalya topraklarında bulunan Seborga küçük bir ülke olmasının yanı sıra oldukça da tatlı. Nüfusu 312 kişi olan Seborga Prensliği, diğer dünya ülkeleri tarafından tanınmıyor. Buna rağmen ülkenin kendi para birimi bile var! Bağımsızlığını ilan eden Seborga Prensliği'nin ordusu da bir hayli ilgi çekiyor. Ordu, biri savunma bakanı olmak üzere 2 sınır muhafızından oluşuyor.

Deniz üzerinde yapay bir ülke: Sealand Deniz Adası Cumhuriyeti

Deniz üzerinde yapay bir ülke: Sealand Deniz Adası Cumhuriyeti

0,004 km²lik yüz ölçümüne sahip olan Deniz Adası Cumhuriyeti, dünyanın en küçük ülkesi olarak kabul ediliyor. Öyle ki bu ülkede sadece 27 kişi yaşıyor. Daha önce savaşlarda savunma platformu olarak inşa edilen deniz üzerindeki bu yapıyı, Roy Bates 1967 yılında ülke ilan ediyor. Ülkenin resmi bayrağı, milli marşı ve hatta kendi para birimi bulunuyor. Deniz üzerindeki bu ülke, tüm dünyanın ilgisini üzerine çekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
23
9
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökhan Yilmaz

Metonya'yı unutmuşlar

Ciz Suh

Neredeyse hepsi icin dunyanin en küçük ulkesi dedin mk

Ancalagon

En sondaki, bayrağını Pepsi reklam afişinden yapmış galiba