Görüş Bildir
Haberler
Ve Kılıçdaroğlu Yenikapı Mitingine Katılıyor

etiket Ve Kılıçdaroğlu Yenikapı Mitingine Katılıyor

ATKN
05.08.2016 - 11:15 Son Güncelleme: 05.08.2016 - 20:20

CHP Merkez Yönetim Kurulu, 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılım için alınan daveti değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, kamuoyunun yaptığı çağrıların dikkate alındığını, değerlendirmeler sonucunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'daki mitinge katılma kararı aldığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun miting için devlet protokolü ve Atatürk posteri ricasında bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan teşkilatlarına 7 maddelik bir genelge göndererek 'Olası provokasyonlara, tahrik ve tacizlere dikkat edilecek, hiçbir tartışma ve kavganın içinde yer alınmayacaktır' çağrısı yapan Bahçeli, parti bayrağı getirilmemesi ve siyasi slogan atılmaması yönünde de talimat verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 11.00'de parti genel merkezinde toplandı.

Toplantının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, 'Kamuoyunun yaptığı çağrılar dikkate alınarak bugün MYK’mız detaylı bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirme sonucunda sayın Genel Başkanımızın mitinge katılmasına karar verilmiştir' ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise, 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılacak olmasını 'son derece memnuniyet verici' olarak değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'ndan devlet protokolü ve Atatürk posteri ricası

CNN Türk'ün kulislerden edindiği bilgilere göre mitinge katılma kararını Binali Yıldırım'a telefonla ileten Kılıçdaroğlu, görüşmede Meclis'teki tüm siyasi partilerin mitinge çağrılması gerektiğini söyledi. 

Miting alanında büyük bir Atatürk posteri asılmasını da rica eden Kılıçdaroğlu'nun mitingde devlet protokolü uygulanmasını ve konuşma sürelerinin belli olmasını istediği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu mitinge davet etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu mitinge davet etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu Yenikapı mitingine davet etmişti.

CHP'den ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingte olmayacağı ancak CHP'den bir heyetin katılım sağlayacağı açıklanmıştı.

'Sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada, şu ana kadar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin miting davetine icabeti haberini aldıklarını, kendisine teşekkürlerini ileterek, 'Ben tabii aslında Sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum. Onlar da bir heyetle katılacaklarını şu anda açıklamış durumdalar. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar gözden geçirir ve onlar da pazar günü Yenikapı'da olma kararını verirler.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son olarak Başbakan Yıldırım, dün Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak 2. kez mitinge davet etmişti.

Bahçeli'den MHP'lilere Yenikapı talimatı: Parti bayrağı getirmeyin, siyasi slogan atmayın

Bahçeli'den MHP'lilere Yenikapı talimatı: Parti bayrağı getirmeyin, siyasi slogan atmayın

Öte yandan MHP Genel Başkanı Bahçeli, tüm teşkilatlara Yenikapı mitingiyle ilgili bir genelge gönderdi. 

7 maddelik genelgede '7 Ağustos Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde olası provokasyonlara, tahrik ve tacizlere dikkat edilecek, hiçbir tartışma ve kavganın içinde yer alınmayacaktır' denildi. Ayrıca partililerden MHP bayrağı getirmemeleri ve siyasi slogan atmamaları da istendi.

Genelgede mitinge katılacak parti teşkilatına yapılan 7 uyarı şu şekilde: 

  • 7 Ağustos Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde olası provokasyonlara, tahrik ve tacizlere dikkat edilecek, hiçbir tartışma ve kavganın içinde yer alınmayacaktır.

  • İstanbul Yenikapı’da yapılacak miting partiler üstü bir anlayış ve fedakârlığın tezahürüdür. Bu itibarla parti bayrak, flama ve dövizlerin alana getirilmemesi, siyasi sloganların atılmaması, yalnızca Türk bayrağının kullanımı, müşterek söz ve çağrıların seslendirilmesi sağlanacaktır.

  • Herhangi bir olay, taşkınlık, gerginlik karşısında sağduyulu ve vakur hareket edilecek, sataşma ve saldırı ihtimalleri karşısında güvenlik güçleri gecikmeksizin haberdar edilecektir.

  • 7 Ağustos’ta teşkilat yöneticilerimiz mitingin düzen ve denge içinde yapılması konusunda özenli ve duyarlı davranacaklar, kardeşlik ve milli ruhun beklentilerini sadakatle ifa ve ifade edeceklerdir.

  • Her dava arkadaşım, milletimin her güzel insanı, 7 Ağustos’ta Türkiye’nin şeref ve itibarına yakışır ve yaraşır şekilde, el ele, gönül gönüle milli kaynaşmanın ve kaderdaşlığın emsalsiz örneğini sergileyeceklerdir.

  • Ağustos’u gölgelemeye, karartmaya, mana ve muhtevasından koparmaya çalışanlara izin ve fırsat verilmeyecektir.

  • Siyasi ayrım gözetmeksizin her kardeşimizle, her arkadaşımızla, her vatandaşımızla tam bir gönül seferberliği içinde kalınacak, kucaklaşma sağlanacaktır. Bizim ortak değerlerimizin, sanal farklılıklardan daha çok olduğu asla unutulmayacaktır.

  • Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları, 7 Ağustos günü, miting meydanına intikalden ayrılış anı da dahil olmak üzere, her aşamada çok titiz, saygılı ve tedbirli olmakla mükelleftir.

Bahçeli, genelgede '7 Ağustos, 22 günlük demokrasi nöbetinin son durağıdır' vurgusu yaparken, '7 Ağustos Türkiye’nin diriliş müjdesi, Türk milletinin geleceği hakkında tek söz ve karar verici olduğunun teyit ve ispatıdır.' ifadelerini kullandı. 

Ajanslar ve Onedio

Kılıçdaroğlu’nun kararı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
316
55
46
17
11
9
1