Görüş Bildir
Haberler
Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır? Kemalpaşa Tatlısı Tarifi…

Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır? Kemalpaşa Tatlısı Tarifi…

Şebnem Sucu
09.02.2022 - 10:15

Kemalpaşa tatlısı Türk mutfağının en lezzetli ve hafif tatlısı olarak yıllardır mutfaklarımıza konukluk ediyor. Asıl adı Mustafakemalpaşa peynir tatlısı olan Kemalpaşa tatlısı, kendine özgü lezzeti kadar adı ile de oldukça özel bir tatlıdır. Yanında kaymakla sunulduğunda ağızda unutulmayan bir tat bırakan Kemalpaşa tatlısını evde hazırlamak istemek oldukça doğal. Çünkü Kemalpaşa tatlısını yiyenler iyi bilirler ki bu lezzetin bıraktığı etkiyi unutmak kolay değildir. Peki, Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? İşte Kemalpaşa tatlısı tarifi…

Kemalpaşa tatlısı yediden yetmişe beğeniyle tüketilen şerbetli bir tatlıdır. Orijinal bir Kemalpaşa tatlısı elbette peynirsiz olmaz. Bu yüzden tarif listemizde peynire de yer vereceğiz. Ancak siz isterseniz peynir kullanmadan da yapabilirsiniz. Hem adı hem de lezzetiyle fark yaratan Kemalpaşa tatlısının yapımı için hangi malzemeler kullanılır, nasıl hazırlanır? İşte yemeye doyamayacağınız Kemalpaşa tatlısı tarifi…

Kemalpaşa Tatlısı Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Malzemeleri

- 1 tane yumurta

- 250 gram tuzsuz peynir

- 1 paket kabartma tozu

- Bir çimdik tuz

- 1 büyük çay bardağı irmik

- 1 çay bardağı dolusu un

Şerbeti için;

- 1,5 bardağı toz şeker

- 2,5 su bardağı su

- 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

1. Karıştırma kabına ilk olarak peyniri rendeleyerek işe başlayalım. Sonra sırıyla yumurta, irmik ve tuzu ekleyip karıştıralım. Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.

2. Hamurun kıvamını verdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlak şekil verelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek aralarına boşluk olacak şekilde dizelim. 

3. 200 derece fırında renk alana kadar pişirelim. Pişen tatlıyı soğumaya bırakalım.

4. Şerbeti için şeker ve suyu geniş bir tencereye alalım. Kaynayan şerbete limon suyu ve tatlıları yerleştirelim. Tatlıları tencereye attıktan sonra yumuşayıncaya kadar pişirelim.

5. Üzerine hindistancevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Herkese afiyet olsun. 

Not: Kullanılan peynir mutlaka tuzsuz olmalıdır. Unu yavaş yavaş eklemeye dikkat edin. Eğer unu fazla kaçırırsanız tatlı şerbetini çekmez. Tatlıları tencereye almadan önce iyice soğuduklarından emin olun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın