Görüş Bildir
Haberler
Pancake Nasıl Yapılır? İşte Lezzetli Pancake Tarifi…

Pancake Nasıl Yapılır? İşte Lezzetli Pancake Tarifi…

Şebnem Sucu
25.08.2021 - 10:05

Çocukluğumuzda yemeyi çok sevdiğimiz krep, akıtma gibi hamur işleri şimdilerde yerini minik, minik lezzetli pancake çeşitlerine bıraktı. Farklı tavalarla değişik şekiller meydana getirebileceğiniz pancake tarifi ile çocuklarınızın kahvaltılarına biraz da eğlence katabilirsiniz. Tarifi oldukça kolay pancake yapımında kullanacağınız malzemeler un, yumurta, şeker gibi her evde bulunan malzemelerden oluşuyor. Eritilmiş bittter, sütlü ya da beyaz çikolata ile servis edebileceğiniz bu tarife meyve parçaları ile de lezzet katabilirsiniz. Peki, pancake nasıl yapılır? İşte lezzetli pancake tarifi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pancake yumuşacık dokusu ile hiç kuşkusuz hafta sonlarının yıldızı bir tariftir. Çikolata, bal, marmelat ya da reçelle buluştuğunda damaklarda tarifi imkansız bir lezzet bırakan pancake, aynı zamanda peynirli, sucuklu ve zeytinli çeşitleri ile de çok seviliyor. Şimdi vereceğimiz tarifle cafe ve restoranlarda yediğiniz tüm pancake çeşitlerini bir kenera bırakıp, bu ev yapımı pancake tarifini sık sık denemek isteyeceksiniz. Peki, pancake nasıl yapılır? İşte lezzetli pancake tarifi…

PANCAKE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

• 2 su bardağı un

• Yarım su bardağı şeker

• 2 tane yumurta

• 1,5 su bardağı süt

• 1 paket kabartma tozu

• 1 paket vanilya

• 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

• 1 tutam tuz

Pişirmek için;

• 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

PANCAKE YAPIMI

- Derin bir karıştırma kabının içerisine yarım su bardağı şeker ve 2 tane yumurtayı ekleyin.

- Şeker eriyip karışım krema kıvamını alana dek çırpın.

- Yumurta ve şekeri çırpmış olduğunuz kabın içine 1,5 su bardağı süt ile 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave ederek çırpmaya devam edin.

- Ardından 2 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ve az miktar tuzu elek yardımı ile karışıma eleyin.

- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar tüm malzemeleri çırpın. 

- Krep tavasına ayçiçek yağını ekledikten sonra kepçe ya da fincan yardımı ile pancake karışımını dökün. 

- Ocağınızın altını kıstıktan sonra pancake göz göz oluncaya dek pişirin. Spatula ile çevirdikten sonra diğer kısmını da pişirin.

- Krep tavasını zaman zaman yağlayarak pancake hamuru bitene kadar aynı pişirme işlemini devam ettirin. 

- Artık servis tabağına pişirdiğiniz pankekleri alabilir ve istediğiniz sos ya da meyveler ile afiyetle tüketebilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın