Görüş Bildir
Haberler
Kazandibi Tarifi: Pastane Usulü Kazandibi Nasıl Yapılır?

Kazandibi Tarifi: Pastane Usulü Kazandibi Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
02.08.2021 - 11:08

Kazandibi tatlısı, tavukgöğsünün karamelize edilerek yakılmış halidir. Saray ve halk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan kazandibi tatlısının bir porsiyonu 130 kaloriye tekabül eder. Bu açıdan özellikle düşük kalorili ve hafif tatlı tarifi arayanlar kazandibi nasıl yapılır? Gibi sorulara cevap araştırmaktadır. O halde kazandibi nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı ve pastane usulü kazandibi tarifine yazımızda sizler için yer verdik…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sütlü tatlı olma özelliği ile sıklıkla yaz aylarında tercih edilen kazandibi tatlısı, yanık şeker tadını sevenlerinde favori tatlıları arasında yer alıyor. Süt, pirinç unu ve tereyağı gibi malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz kazandibi, tatlı ihtiyacınızı sonlandırmak için yapılacak ideal tatlıların başında gelmektedir. Peki, kazandibi nasıl yapılır? İşte pastane usulü kazandibi tarifi…

KAZANDİBİ NASIL YAPILIR?

KAZANDİBİ NASIL YAPILIR?

Evinizde hem kolay hem de pastanede yediklerinizden farksız bir kazandibi tatlısı hazırlamak istiyorsanız pastane usulü kazandibi tarifini demenizi öneririz.

Pastane usulü kazandibi için gerekli malzemeler şöyle sıralanabilir;

-4,5 su bardağı süt

-2 paket vanilya

-2 çorba kaşığı pirinç unu

-1.5 su bardağı toz şeker

-5 çorba kaşığı nişasta

Karamelize etmek için ise;

-2 çorba kaşığı pudra şekeri

-3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

PASTANE USULÜ KAZANDİBİ TARİFİ

PASTANE USULÜ KAZANDİBİ TARİFİ

- İlk olarak vanilya dışında tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine ilave edin ve yavaşça çırparak karıştırın.

- Bu aşamada ocağınızın altını orta ayara alın. Daha sonra kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Kıvam aldığında ise ocaktan alın.

- Kazandibi tatlısı için ısıya dayanıklı bir kap tercih edin. Kabın taban kısmını tereyağı ile yağladıktan sonra tel süzgeç ile pudra şekerini serpiştirin. Bu noktada eşit dağılım sağladığınızdan emin olun.

- Kazandibi tatlınız hafif ılıdıktan sonra kabınıza düzgün bir biçimde yayın. Şimdi ise tatlıyı yakma zamanı. Orta ateşin üzerine tatlınızı aldıktan sonra ara ara çevirerek tabanın yanmasını sağlayın. Yakma işlemini dilediğiniz kadar yaptıktan sonra ocağın altını kapatın.

- Şimdi ise soğuk su dolu olan bir tepsiye kazandibinizi oturtun ve ılımasını bekleyin. Böylelikle kazandibi tatlısı kolay çıkacaktır. Ardından birkaç saat buzdolabınıza alın ve soğuduktan sonra buzdolabından alarak dilimleyin.

- Dilimlediğiniz tatlıları artık servis edebilirsiniz.

Kazandibi tatlısını isterseniz fırının alt kısmına yerleştirerek yakabilirsiniz. Ayrıca tatlıyı hazırlarken oluşabilecek yanma riski ortadan kaldırmak adına fırın eldiveni ya da kalın bir bez ile tepsinizi çevirmeye dikkat edin. Dibine tereyağı ve pudra şekerini eşit bir şekilde yaymaya özen gösteriniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın