Görüş Bildir
Haberler
Kamuoyu Araştırması: Türkiye'de En Az Güven Politikacılar ve Din Görevlilerine

etiket Kamuoyu Araştırması: Türkiye'de En Az Güven Politikacılar ve Din Görevlilerine

Ipsos araştırma şirketi, 23 ülkede yaptığı araştırmayla en çok ve en az güvenilen meslekleri tespit etti. Türkiye'de en çok bilim insanlarına, en az politikacı ve din görevlilerine güvenildiği ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en büyük araştırma şirketlerinden kabul edilen Ipsos araştırma şirketi 23 ülkede yaptığı araştırmayla; en çok ve en az güvenilen meslekleri ortaya koydu. 

Dünyada en çok güvenilen meslekler sıralamasında ilk üç sırada bilim insanları, doktorlar ve öğretmenler yer alırken, son sırada politikacılar yer aldı.

Bilim İnsanları, Arjantin, Almanya, Macaristan, İtalya, Japonya, Güney Kore, Suudi Arabistan, Meksika, Polonya, Rusya, İsveç ve Türkiye olmak üzere 12 ülkede en güvenilir iken, doktorlar ise Avustralya, Belçika, Kanada, Fransa, İngiltere, Güney Afrika, İspanya ve İsveç (İsveç’de bilim insanları ile doktorlar aynı oranda) olmak üzere 8 ülkede en güvenilir meslek.

Brezilya ve ABD’nin en güvendiği mesleğin ise öğretmenler olduğu anlaşıldı.

Türkiye'de tablo nasıl?

Türkiye'de tablo nasıl?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de bakıldığında ilk üç sıranın değişmediği görülüyor. En güvenilen meslek gruplarında bilim insanları,doktorlar ve öğretmenler dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ilk üçte yer alıyor. Türkiye'de de son sırada yine politikacılar yer alıyor.

Türkiye'de en az güvenilenler arasında din görevlilerinin de yer alması dikkat çekiyor. Din görevlileri yüzde 12 ile sondan bir üstte yer alıyor. Dünyada din görevlilerine güven, ortalama yüzde 21 ile Türkiye'den 9 puan daha yüksek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
382
165
57
20
8
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

AKP döneminde ateizm ve deizm yükselişe geçti. Reis sağ olsun bunda parmağı büyük. Kendisi de gizli ateisttir.

serhat akşahin

öhhhh amk :D Tamam bizde sevmeyiz de az akıllı eleştirin aq

Değerli

sen karamanda 45 çocuğa tecavüz edildiğinde bir kereden bir şey olmaz dersen senin savunduğun din hocalarının dini ....

ayaz

Hayret nasıl olur böyle bir şey halbuki güvenilir insanlar camilerde kuran kurslarında çocuklara tecavüz ediyorlar insanlara şükret diyip son model arabalara... Devamını Gör