Görüş Bildir
Haberler
Kahvaltısız Olmaz Diyenler İçin Ülkelerin Kendilerine Özgü Kahvaltı Kültürlerini Açıklıyoruz

Kahvaltısız Olmaz Diyenler İçin Ülkelerin Kendilerine Özgü Kahvaltı Kültürlerini Açıklıyoruz

Özlem Taner
03.02.2023 - 10:10

Her ülkenin kendine özgü bir yemek kültürü vardır. Aynı durum kahvaltı içinde geçerlidir. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür fakat kültürünüze ya da yaşadığınız ülkeye bağlı olarak “kahvaltı” kavramı değişiklik gösterebilir. Gelin birlikte farklı ülkelerin kahvaltılarına göz atalım ve küçük bir kültürel geziye çıkalım!

1. Japon kahvaltısı

1. Japon kahvaltısı

Japonya'da diğer öğünlerde olduğu gibi kahvaltıda da haşlanmış pirinç olmazsa olmaz. Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç, deniz yosunu, soya peyniri ve balık tüketirler. Protein ağırlıklı beslenmeye özen gösteriyorlar.

2. Fransız kahvaltısı

2. Fransız kahvaltısı

Fransızlar için kruvasan kahvaltının vazgeçilmezidir. Tereyağlı veya reçelli kruvasan ve yanında sıcak çikolata en lezzetli seçimdir.

3. Alman kahvaltısı

3. Alman kahvaltısı

Almanya'da kahvaltı masalarında çeşit çeşit peynirlere her zaman yer vardır. Ayrıca masada bolca sosis ve pastırmada görme ihtimaliniz de çok yüksektir.

4. İskoç kahvaltısı

4. İskoç kahvaltısı

İskoç kahvaltısı, genel olarak geleneksek İngiliz kahvaltısını andırıyor. İskoçya'da kahvaltı tabaklarında kızarmış yumurta ve Lorne olarak bilinen kare sosisleri görebilirsiniz.

5. İsveç kahvaltısı

5. İsveç kahvaltısı

Pannkakor olarak bilinen İsveç krepi kahvaltı tabaklarının olmazsa olmazıdır. Ayrıca yoğurdu da çok sevdikleri için yoğurtta kahvaltı sofralarında yer almaktadır.

6. Çin kahvaltısı

6. Çin kahvaltısı

Uzakdoğu ülkelerinde kahvaltı kültürü yok. Diğer öğünlerde neler yiyorlarsa kahvaltıda da tercihleri bu yönde oluyor. Pirinç lapası Çinlilerin vazgeçilmezi olduğu için kahvaltıda da pirinç lapası yiyorlar.

7. Rus kahvaltısı

7. Rus kahvaltısı

Ruslar güne başlarken bol kalorili balık tercih ediyorlar. Tercihleri havyar ve lakerdadan yana oluyor. Et ve yumurtada kahvaltı sofraların da yer alıyor.

8. İtalyan kahvaltısı

8. İtalyan kahvaltısı

Kahvaltıya bağımlı olan İtalyanlar için kahvenin yanında yenen her şeyi kahvaltı olarak kabul etmişlerdir. Bölgelere göre farklılık gösterse de genelde bisküvi ve pastaneden alınma tatlı, tuzlu yiyecekler kahvaltıda yer almaktadır.

9. Hint kahvaltısı

9. Hint kahvaltısı

Hindistan'da, tipik kahvaltı yemekleri arasında kavrulmuş irmik ve sebzelerden yapılan bir püresi upma; parathas veya roti gibi yassı çubuklar; idli olarak bilinen buğulanmış pirinç keki; ve dovalar, krep benzeri bir mercimek kraker yer almaktadır.

10. İsrail kahvaltısı

10. İsrail kahvaltısı

İsrail kahvaltısı, yoğurt, peynir, salata, omlet, biber, pide, balık, zeytin, taze meyve suları, dip sos ve tereyağı gibi çok sayıda malzemeden oluşuyor.

11. İngiliz kahvaltısı

11. İngiliz kahvaltısı

Kahvaltının yanında portakal suyu ya da sütlü çay tercih eden İngilizler, yumurta, reçel, kızarmış sosis, bacon, fasulye ve kızarmış ekmeği de sofralarından eksik etmezler.

12. Amerikan kahvaltısı

12. Amerikan kahvaltısı

Amerikan dizilerinden ve filmlerinden aşina olduğumuz gibi Amerika'da güzel bir kahvaltı için pankek vazgeçilmez. Özellikle de yanında kırmızı meyveler ve reçellerle servis edildiğinde...

13. Kolombiya kahvaltısı

13. Kolombiya kahvaltısı

Yumurtalı süt çorbası Kolombiya kahvaltısının ayrılmaz parçasıdır. Süt, maydanoz, taze soğan, peynirle pişirilen çorbanın üstüne kaynarken sarısı dağılmayacak şekilde yumurta kırılıyor. Ekmek banılarak yeniliyor.

14. Meksika kahvaltısı

14. Meksika kahvaltısı

Meksika kahvaltısı tortilla olmadan düşünülmez. Dana parçacıkları, tortilla, nacho, peynir ve fasulye Meksika kahvaltılarını süsler. Yumurtanın salça eşliğinde tortilla üzerinde servis edilmesiyle hazırlanan 'huevos rancheros' ise favoriler arasındadır.

15. Türk kahvaltısı

15. Türk kahvaltısı

Demli çaylar, sucuklu yumurtalar, peynirler, reçeller... Kuşkusuz ki bol çeşitli bir kahvaltı kültürüne sahibiz. Türkiye'nin pek çok bölgesinin ve şehrinin de kendisine has kahvaltıları var ayrıca. Bu da size gittiğiniz her bölgede farklı kahvaltı deneyimleri yaşama fırsatı sunuyor.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
14
6
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın