Görüş Bildir
Haberler
İzmir'in Hem Öğrenci Dostu Uygun ve Ekonomik Hem de Çok Lezzetli Mekan Önerileri

İzmir'in Hem Öğrenci Dostu Uygun ve Ekonomik Hem de Çok Lezzetli Mekan Önerileri

merverdd
20.01.2023 - 07:26

Öğrenciler için, İzmir'de hem ekonomik hem de lezzetli mekan araştırmaları yaptık. Sınav dönemlerinde evde yemek yapmakla uğraşmak istemeyen, dışarda yemek yemeyi seven, arkadaşlarıyla keyifle yemek yiyip sohbet etmek isteyenler için İzmir'in birbirinden güzel, öğrenci dostu mekanları.

1. Fezz Döner

1. Fezz Döner

Canınız et döner çekiyorsa çok iyi bir önerimiz var. Burada yaprak dönerin tadına doyamayacaksınız! Ekmek arası, lavaş, gobit, servis seçenekleriyle herkese hitap ediyor. Fezz dönerin paket servisi de var. 

Adres: Kültür, Cumhuriyet Blv No:135/B, 35220 Konak/İzmir

Telefon: 404 77 00

Fezz Döner'in Instagram Adresi

Fezz Döner'e gelen bir yorum ise şöyle: Küçük bir mekan ancak dekorasyon ve ortam çok güzel tasarlanmış. Döner üzerine yoğunlaşmış bir menüsü var.  Kıyma değil et döner. Lezzetini ben beğendim. Dürüm,  sade,  pilav üstü,  patlıcanlı,  beyti gibi farklı şekillerde ve gramaj olarak farklı porsiyonlarda servis ediliyor.  Tabakta sipariş verirseniz yanında lavaş eşlik ediyor. Garnitür olarak mevsime uygun marul salatası ve turşu servis ediliyor.

2. Burgerhane

2. Burgerhane

Şöyle lezzetli mi lezzetli bir burger çekiyorsa canınız, tadına doyamayacağınız burger'leriyle tercih edebileceğiniz bir mekan. %100 ev yapımı özel ekmeği, köftesi ve eşsiz sosları ile burger'ı daha da lezzetli hale getirmişler. 

Adres: Çınarlı, Ozan Abay Cd. No:8, 35170 Konak/İzmir

Telefon: 0538 409 03 74

Burgerhane'nin Instagram Adresi

Burgerhane'ye gelen bir yorum ise şöyle: 2 aydır düzenli olarak yiyorum. Özgür Bey'e çok teşekkür ederim çok ilgili birisi. Sulugöz'e bayılıyorum. Yediğim en iyi burger burada.

3. Nappo Pizza

3. Nappo Pizza

Pizza sevenleri böyle alalım. Birbirinden lezzetli pizzaların tadına bayılacaksınız! Adres: Mavişehir, Mavişehir Mh Aziz Nesin Bulvarı C Blok Giriş Kat, Çarşı Alanı No:24 D:Z30, 35590 Karşıyaka/İzmir

Telefon: 0545 436 27 76

Nappo Pizza Instagram Adresi

Nappo Pizza'ya gelen bir yorum ise şöyle: İzmirde yiyebileceğimiz en iyi italyan pizzalarından diyebilirim. Malzeme kalitesi anlamında kendini gösteren pizzaları ve hamburgerini biz çok beğendik.Pizzaları hakkında konuşacaksak hem gözümüzü hemde midemizi doyuran bir lezzet olduğunu söylemek isterim.

4. Bukalemoon Cafe

4. Bukalemoon Cafe

Bornova'da Ege Üniversitesinin yakınlarında Bukalemoon Cafe. Kahvaltı, ana yemek, tatlı, değişik kokteylleriyle bir çok lezzetli seçenek sunuyor. Aynı zaman da işletme sahipleri de Ege Üniversitesi öğrencileri. Adres: Kazımdirik, 160. Sk. No:4/A, 35100 Bornova/İzmir

Telefon: (0232) 373 47 35

Bukalemoon Cafe Instagram Adresi

Bukalemoon Cafe'ye gelen bir yorum ise şöyle: Küçükparkın bitişik, kalabalık, gürültülü mekanlarının belki en güzel alternatifi diyebilirim. Çayı taptaze tadı şahane. Mix pizzası hem leziz hem doyurucu hem de uygun fiyatlı 19tl sadece. Aslında bir İtalyan yemeği şefin sevgi dolu ellerinden çıkmakta. __Üstelik çeşitli oyunlar da mevcut. Hoşça vakit geçirebileceğiniz nezih bir mekan. Sevgiyle tavsiye edilir.

5. Hedera Cafe

5. Hedera Cafe

Açıldığı günden beri öğrencilerin uğrak mekanlarından biri haline gelmiş Hedera Cafe. Sessiz ve sakin konumu, yeşilliklerin içinde olması sebebiyle kalabalıktan bunalan öğrencilerin tercih edebileceği, keyifli vakit geçirebileceğiniz bir cafe. Kahveleri çok övülmüş. 

Adres: Kazımdirik, 174. Sk. 9 A, 35100 Bornova/İzmir

Telefon: 0506 431 62 36

Hedera Cafe Instagram Adresi

Hedera Cafe'ye gelen bir yorum ise şöyle: Ortamı, dekorasyonu, personelin samimiyeti çok iyi.. Kalabalık olduğu halde gürültü bile hissedilmiyor. Adına atıfta bulunan sarmaşıklar harika doğal bir dekorasyon olmuş. Kivi püreli limonatasına ba yıl dım!

6. Aysel Abla Ev Yemekleri

6. Aysel Abla Ev Yemekleri

Ev yemeklerini özleyenler için Aysel Abla Ev Yemekleri aradığınız adres olacak. Sulu yemek çeşitleri, çorbaları, özellikle de mantısıyla ön plana çıkmış. Bu lezzetli ev yemeklerini yiyenlere şimdiden afiyet olsun. Adres: Kazımdirik, Süvari Cd. 58 p D:4, 35100 Bornova/İzmir

Telefon: (0232) 343 72 06

Aysel Abla Ev Yemekleri'ne gelen bir yorum ise şöyle: Enfes ev yemekleriyle Bornovanın ünlü Aysel ablası. Öğle arasında gelip doymak isteyenlerin mekanı. Fiyatlar uygun, yemekler anne eli değmiş gibi. Ç__ay ikramları da var daha ne olsun. Adamsın Aysel ablaa.

7. Alavara

7. Alavara

Karnım doysun, hem ucuz hem de lezzetli olsun diyorsanız Alavara'da birbirinden lezzetli makarnalar tam size göre. Alavara İzmir'in en uğrak ve uygun fiyatlı mekanlarından biri. Ketçap mayonez yok ve yokluğunu da hiç aramıyorsunuz. Çünkü kendilerine özel sosları var. 

Adres: Alsancak, Kıbrıs Şehitler Cad, Can Yücel Sk. No:12, 35220 Konak/İzmir

Telefon: (0232) 463 47 36

Alavara Instagram Adresi

Alavara'ya gelen bir yorum ise şöyle: Karnınız acıktıysa ve makarna ile araniz iyi ise bu mekan sizin için doğru tercih. Fiyatlarda mekanda bulunan menülere göre uygun.

8. Çelebi Unlu Mamuller

8. Çelebi Unlu Mamuller

İzmir'in meşhur bombasını iyi bir yerde yemek istiyorsanız, Çelebi Unlu Mamuller güzel bir mekan. Kesinlikle yenmesi gerekecen içi çikolata dolu yiyeceği burada bulabileceksiniz. 

Adres: Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Cd. 185/A, 35220 Konak/İzmir

Telefon: (0232) 465 33 01

Çelebi Unlu Mamuller'in Instagram Adresi

Çelebi Unlu Mamuller'e gelen bir yorum ise şöyle: İlk defa bir tatlıcıda sıra bekledim 😊 Değdi mi? Elbette. Antep fıstıklı, vişneli ve klasik çikolatalısını deneyimledim. Bursa'da da çok denemiştim ama buradaki farklı bir tat. Fırın sürekli çalışıyor. Okadar talep var ki, fırından çıkan ürün soğumadan direkt mideye iniyor diyebilirim. Farklı bir bomba sanki. Kordon tarafına yolunuz düşerse uğrayın derim.

9. Antakya Döner

9. Antakya Döner

Üniversitelilerin bayıldığı, soslu, oldukça uzun, patatesli tavuk döneriyle iştah kabartan Antakya Döner'e mutlaka gitmelisiniz. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin uğrak yeri. Dönerden sonra çay da ikram. 

Adres: Kazımdirik, 162. Sk. 3/a, 35100 Bornova/İzmir

Telefon: (0232) 342 33 42

Antakya Döner'e gelen bir yorum ise şöyle: Çok başarılı. Gerçekten çok lezzetli ve so  zamanlarda yediğim en iyi Antakya usulü dürüm. Ayrıca çok ama çok hesaplı. Mutlaka deneyin.

10. 25 Mart Oltu Cağ Kebap

10. 25 Mart Oltu Cağ Kebap

Canınız şöyle lezzetli bir cağ kebabı yemek istiyorsa bu adres tam size göre. Kebaplarının dışında çorba, kahvaltı seçeneği de bulunuyor.Adres: Kazımdirik, 372. Sk. No:95, 35100 Bornova/İzmir

Telefon: (0232) 343 35 25

25 Mart Oltu Cağ Kebap Instagram Adresi

25 Mart Oltu Cağ Kebap'a gelen bir yorum ise şöyle: Yaklaşık 1 ay önce kalabalık bir arkadaş grubu ile gittik. Etlerin pişme derecesi ve sululuğu gayet iyiydi. Etin yağ oranını da beğendim. 1 Porsiyon 2 şişten oluşuyor. Ben 1.5 Porsiyon aldım ama tek porsiyon da gayet doyurucu. Yanında dilerseniz mevsim salata dilerseniz de közlenmiş biber, söğüş domates, pişmiş soğan ve sumaklı soğan geliyor. Ekmek servisi ve bu ikramlar siz istediğiniz sürece ek servis ediliyor ve ücretsiz. Bence genel olarak fiyatı uygun. Lezzetli bir cağ kebabı yemek isteyenler için tercih edilebilecek bir restoran.

11. Kumrucu Şevki

11. Kumrucu Şevki

Eskilerden beri bilinen bir yer Kumrucu Şevki. Özellikle öğrencilerin de uğrak mekanları arasında. Kendine has lezzetleriyle meşhur ve paket servisinin hızıyla da biliniyor. Adres: Bostanlı, Şehit Cengiz Topel Cd. No:9, 35590 Karşıyaka/İzmir

Telefon: (0232) 330 86 00

Kumrucu Şevki Instagram Adresi

Kumrucu Şevki'ye gelen bir yorum ise şöyle: Klasik kumru yedik. Malzemesi bol ve lezzetliydi. Lokasyon zaten efsane. Keyifle uzun süre oturulabilir. Afiyet olsun.

12. Zeynel Engin Gevrek Fırını

12. Zeynel Engin Gevrek Fırını

İzmirde gevrek yemeden olmaz. Sokak lezzetlerinin en iyilerini bulabileceğiniz mükemmel bir yer.Adres: Alsancak, 1466. Sk. no: 2, 35220 Konak/İzmir

Telefon: (0232) 403 40 04

Zeynel Engin Gevrek Fırını Instagram Adresi

Zeynel Engin Gevrek Fırınına gelen bir yorum ise şöyle: Şahane bir mekan . Gevrek ve kumruları leziz. Pazar günleri sıra beklemek gerekiyor, erken gitmekte fayda var. Çay ve içecek fiyatları biraz yüksek. Kesinlikle gitmeye değer, sokak lezzetlerini sevenler için ideal ve yemek kültürü açısından önemli bir değer.

13. Kokoreççi Baki Usta

13. Kokoreççi Baki Usta

Kokoreç sevenleri böyle alalım. İzmir'de iyi bir kokoreç yemek istiyorsanız Kokoreççi Baki Usta tam size göre bir mekan. Kokoreçleri oldukça lezzetli, mekan da çok temizmiş.Adres: Şemikler, Erdoğan Akkaya Sk. No:8/2, 35570 Karşıyaka/İzmir

Telefon: (0232) 330 59 18

Kokoreççi Baki Usta Instagram Adresi

Kokoreççi Baki Usta'ya gelen bir yorum ise şöyle: İzmirde bence 1 numara. Burdaki lezzeti hiçbir yerde bulamıyorum. Heryerde kokoreç yedim. Ancak baki ustanın lezzeti bir başka. Burada muhakkak kokoreç yiyin.

14. Köfteci Tamer

14. Köfteci Tamer

İzmir Çamdibi'nde kağıtta köfte konsepti ile farklı bir lezzet sunan Köfteci Tamer sokak arası en meşhurlardan. Özel piyazı ve ayranı ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. 

Adres: Çınar Mah, 5003. Sk. No:54/A, Bornova / İzmir

Telefon: 0(553) 490 6046

Köfteci Tamer Instagram Adresi

Köfteci Tamer'e gelen bir yorum ise şöyle: Köftesi lezzetli, porsiyonda 10 adet geliyor. Kömür ateşi kullanıyorlar.Öğlenleri biraz sıra beklemek gerekebiliyor.Ayran ev yapımı, lezzeti ile köfteyi tamamlıyor.Yıllardır bildiğim gittiğim yer 👍

15. Gözlemecim

15. Gözlemecim

700 çeşit gözleme çeşiti sunan bir işletme. Birbirinden lezzetli gözlemeleriyle çok ünlü. Aynı zamanda el yapımı ayranını da mutlaka denemeli.Adres: Konak, 897. Sk. no:19, 35260 Konak/İzmir

Telefon: (0232) 445 27 48

Gözlemecim'e gelen bir yorum ise şöyle: 700 çeşit gözleme istediğiniz malzemeleri seçiyorsunuz hemen yufkaları incecik açıp pişiriyorlar başarılı buldum.1.5 porsiyon söyledim kocaman bir gözleme geldi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın