Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Gidilebilecek En İyi ve En Temiz Hamamlar

İzmir'de Gidilebilecek En İyi ve En Temiz Hamamlar

Tahmin edeceğiniz üzere hamamın tarihi, oldukça eskilere kadar uzanır ve bizim için gelenekseldir. Bu sebeple, Türk kültüründe oldukça önemli bir yere sahiptir. Hatta o kadar çok önem vermişiz ki diğer ülkelerin bile 'Türk hamamı' olarak bilmeleri bunun en canlı örneğidir. Hamam, tarihsel olarak Roma İmparatorluğuna kadar uzanır. Arkeolojik çalışmalar sonucunda, günümüz hamamlarının ilk örneklerine Atina'da rastlanmıştır.

Hamam diyince aklımıza ilk olarak temizlenmek gelir. Temizlenmenin yanı sıra vücudumuz içinde faydası bulunmaktadır. Hem zihinsel hem de fiziksel açıdan rahatlamamıza yardımcı olur. Örneğin; cildimizi yeniler, nefes ve burun tıkanıklıklarımızı açar, stresten uzaklaştırır ve kan dolaşımımızı sağlayarak rahatlamamıza yardımcı olur. Hamam'ın bu faydalarından yararlanabilmek için gittiğimiz yerin hijyenik olması gerekir. Bu içeriğimizde, İzmir'de gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz en iyi hamamları listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fes SPA & Hamam

1. Fes SPA & Hamam

Gaziemir'de bulunan Fes, müşteri memnuniyetiyle listenin en iyileri arasındadır. Havlu ve peştemalinizi işletmeden temin edebilirsiniz. Fes Hamam'ında; Türk hamamı, kese ve köpük masajı, aromaterapik yağ masajı, kahve ve kil masajı, sauna, jakuzi, buhar odası, yüzme havuzu, buz çeşmesi, tuz odası, gelin-damat hamamı, fitness, cilt bakımı, manikür-pedikür, sir, kuaför, kafe-vitamin bar ve restoran hizmetleri bulunmaktadır. İşletme kadın ve erkek müşterilerine ayrı bölümlerde hizmet vermektedir. Dilerseniz bu tesise üye olarak fitness salonundan, spa ve hamam olanaklarından aylık ya da birkaç kullanımlık yararlanabilirsiniz.

Fes Spa Hamam’ı kullanım saatleri; erkekler bölümünde 08:00-24:00 arasıyken, kadınlar bölümünde 10:00-22:00 şeklindedir.

Adres: Dokuz Eylül, No:, 340. Sk. No:4, 35410 Gaziemir/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Temiz hijyenik personel gelenler ile ilgileniyor. Havuz hamam sauna jakuzi buhar odası kese köpük hepsi çok iyiydi.

2. Tevfik Paşa Hamamı

2. Tevfik Paşa Hamamı

18. yüzyıldan yapıldığı tahmin edilen, Osmanlı döneminden kalan tarihi bir hamamdır. 'Hamama giren terler' sözünü bu tesiste deneyimleyebilirsiniz. Tarihi bir hamamda, sıcak göbektaşına yatarak keselenmek isteyenler bu tesise gidebilir. Tevfik Paşa Hamamı, saat 07.00-22.00 arası hizmet vermektedir.

Adres: Hurşidiye, Anafartalar Cd. No:501, 35240 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Sürekli gittiğim ve kendimi son derece rahat hissettiğim tek hamamdır. Buranın en büyük ve güzel özelliği diğer hamamlarda yapılmayan yağ masajı hizmetinin de olmasıdır.

3. Flexfit Fitness % SPA

3. Flexfit Fitness % SPA

Bu işletme, hem spa hem de fitness hizmeti sunmaktadır. Giriş ücretini ödedikten sonra gün boyu; saunasından, hamamından, şok duşlarından ve buhar odasından yararlanabilirsiniz. Ek ücret karşılığında, çeşitli masaj olanaklarından da yararlanabilirsiniz. Kese ve köpük yaptırmak isterseniz, bu hizmetin içinde 5 dakikalık masaj da yer almaktadır. Fitness imkanı sunan bu müessese de aylık ya da yıllık üyelik yaptırarak, bu tesisin bütün olanaklarından faydalanabilirsiniz. 

Pazar, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri kadınlara hizmet veren hamam; Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri de erkeklere hizmet vermektedir.

Adres: Zübeyde Hanım, 7448/18. Sk., 35570 Karşıyaka/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Harika bir spor salonu eğitmenleri profesyonel hizmet harika özel hoca gibi ilgileniyorlar hamamı tertemiz havlusuna, peştemalllerine ve terliklerine kadar veriyorlar. Hizmet denilince sınır tanımıyorlar.

4. CARRERA Fitness & Spa

4. CARRERA Fitness & Spa

Modern bir hamam deneyimi yaşamak isteyenler için güzel bir seçenek olabilir. Türk Hamamından önce tüm vücuda yapılan kese ile cildinize nefes aldırıp, daha sonra köpük masajı ile temizlenmenin ve tazelenmenin tadını çıkartmanızı sağlayan bir işletmedir. Dilerseniz tesisin ekstra kahve aromalı peelingiyle, cildinizi ölü derilerden arındırarak daha canlı ve parlak bir görünüm kazandırabilirsiniz. 

İşletme saat 09.00-22.00 arası hizmet vermektedir.

Adres: Çınarlı, Ankara Cd. Yanyolu 28-4, 35170 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Düzenli olarak gidemesemde genel olarak tertemiz havuzu güzel sauna hamam kullanışlı 👍 gönül rahatlığıyla gidiniz . 😊

5. Balçova Termal Otel

5. Balçova Termal Otel

İzmir'in en gözde tesislerinden birisidir. Kaplıca ve kür merkezi hizmeti de sunan bu işletmede tedavi başarı oranları %90-95'dir. Bu tesise bir nevi sağlık yaşam merkezi diyebiliriz. İçerisinde; Aerobik, Step, aletli jimnastik, sauna, masaj, jakuzi, değişik paket alternatifleri ve 2 adet Türk Hamamı (5 kişilik) bulunmaktadır. Randevu sistemi ile çalıştıkları için gitmeden önce aramanızda fayda var.

Adres: 2 Korutürk, Vali Hüseyin Öğütçen Cd, 35330 Balçova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: FUGA Spa bölümünde kese ve masaj yaptirdim. Calisanlar güler yüzlü ve yardim severdi, sauna ve hamamdan memnun kaldim. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Qualitasspa İzmir Agamemnon Thermal & Wellness Center

6. Qualitasspa İzmir Agamemnon Thermal & Wellness Center

Jakuzisi, termal havuzu, buhar odaları, saunası ve hamamıyla hizmet alabileceğiniz bir yer. Her şeyin muazzam olduğu bu tesiste ilk önce termal havuza girerek vücudunuzu rahatlatabilirsiniz. Sonrasında hamamında kese köpük masajı yaptırarak bu rahatlığınızı iki katına çıkarmak hiç de fena fikir sayılmaz. 

Saat 08.00-23.00 arası hizmet veren tesiste; alanında uzman personellerle Bali, İsveç ve Derin Baskı masajlarından da faydalanabilirsiniz.

Adres: İnciraltı, Wyndham Grand İzmir Özdilek İnciraltı Mah, İnciraltı Cd. No.67, 35330 Balçova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Yılda en az 3 kez oraya giderim. İyi bir hamam ile harika bir masaj hizmeti var. Dinlenmek için iyi bir yer.

7. Sultan Hamamı

7. Sultan Hamamı

Tarihin kokusunu alabileceğiniz başka bir hamam Bornova'dadır. Tesis, kadın ve erkek müşteriler için farklı günlerde hizmet vermektedir.  Pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cumartesi saat 11.00-17.00 arası kadınlara hizmet verirken, cuma ve pazar günü erkeklerin kullanımına açıktır. Arefe gününe ve bayramın birinci gününe özel kadınlar günü iptal edilir. Ayrıca tesis arefe günü sabaha kadar hizmet verir.

Adres: Ergene, Mustafa Kemal Cd. No:6, 35040 Bornova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tam bir türk hamamı. Temiz suyun sıcaklığı ideal çalışanlar ilgili ve işini bilen kişiler herşey düşünülmüş çok memnun kaldım teşekkürler.

8. Alibey Hamamı

8. Alibey Hamamı

19.yüzyıldan kalma bir binanın içinde yer alan hamama girdiğinizde, tarihin dokusunu hissedeceğiniz muhteşem bir ortam sizi karşılıyor. Dışarıdan yiyecek içeçek getirebilirsiniz.  Sabah 09.00 akşam 18.00 saatlerinde açık olan tesisin sauna hizmetinden de yararlanabilirsiniz.

Adres: Bahariye, 1671. Sk. No:88, 35600 Karşıyaka/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: İzmir’in en güzel hamamlarından gayet temiz çalışanları işletme sahibi son derece güler yüzlü ilgili alakalı içeriye girildiği zaman kubbesinle göbek taşınla kurnasıyla gerçek anlamda hamam kültürünü insana yansıtıyor.

9. Hamam Muazzam

9. Hamam Muazzam

Bu tesisisin olanakları arasında; yüzme havuzu, buhar odası, sauna, dinlenme odası ve vitamin bar yer almaktadır. Günde 2 kere temizlenen havuz, ideal sıcaklıkta olup, tesis içinde keyifli dakikalar geçirebileceğiniz yerlerden biridir. 

Adres: Atatürk, Beyazıt Cd. 19/A, 35803 Aliağa/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Ben daha önce çok gittim Aliagada ve çevresinde tek geçerim gayet temiz ve nezih bir hamam havuz sauna buhar odası saç kurutma makinesine kadar düşünmüşler personeller ilgili yardımseverler.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın