Görüş Bildir
Haberler
İzleyince Hemen Fransa'ya Gitmek İsteyeceğiniz, Oranın Havasını Buram Buram Hissedeceğiniz 26 Film

İzleyince Hemen Fransa'ya Gitmek İsteyeceğiniz, Oranın Havasını Buram Buram Hissedeceğiniz 26 Film

Rana Önder
21.08.2022 - 13:29

Fransız sineması, içerisinde birçok kült film barındırır. Hem sinema hem de turistik açıdan çoğu kişi tarafından sevilen Fransa, birçok açıdan önemli bir ülkedir. 

İzlediğiniz zaman sanki Fransa sokaklarında geziyormuş gibi hissedeceğiniz ülkenin caddelerinde geçen; Paris'te Gece Yarısı, Amelie gibi filmlerin de içerisinde bulunduğu film listesine göz atabilirsiniz. İyi seyirler.🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Yves Saint Laurent (2014)

26. Yves Saint Laurent (2014)

IMDb: 6.2

Özet: Fransız tasarımcı Yves Saint-Laurent'in 1958'de sevgilisi ve iş ortağı Pierre Bergé ile tanıştığı kariyerinin başlangıcından itibaren hayatına bir bakış sunan bir filmdir. 1957 yılının Paris'inde geçen bu filmde 21 yaşındaki üstün yetenekli Yves Saint Laurent, moda dehası Christian Dior'un sağ koludur. Christian Dior hayatını kaybettiğinde üstün yetenekli genç modacı onun yerine geçer. Genç modacının yıldızı hızla parlamaya başlar ve bir gün moda şovu sırasında Pierre Bergé ile tanışır ve birbirilerine aşık olurlar. 1950'li yıllardaki Paris'i ve moda dünyasını da izleyenlere yansıtan bir biyografi filmidir. 

Yönetmen: Jalil Lespert

Oyuncular: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon

25. La Doublure (2006)

25. La Doublure (2006)

IMDb: 6.6 

Özet: Pierre Levasseur servetini şirket sahibi olan karsına borçludur ve bir gün Pierre'nin metresi olan bir top model ile fotoğrafları çekilir. Pierre de boşanmayı önlemek için fotoğraftaki kişi ile metresini ilişkisi olduğunu iddia eder. Bu kişi ise sevgilisi evlenme teklifini kabul etmediği için bunalıma giden park görevlisi Francois Pignon olur. Güzel top model ile park görevlisi yalandan bir ilişkiye girip Pierre'nin ilişkisini kurtarmaya çalışırlar ancak bir süre sonra aralarındaki yalan ilişki gerçeğe dönmeye başlar. 

Yönetmen: Francis Veber

Oyuncular: Gad Elmaleh, Alice Taglioni, Daniel Auteuil

24. Paris'te 2 Gün (2007)

24. Paris'te 2 Gün (2007)

IMDb: 6.7 

Özet: Marion ve Jack, Marion'un ebeveynlerinin ve birkaç eski erkek arkadaşının evi olan Paris'i ziyaret ederek ilişkilerini yeniden alevlendirmeye çalışmalarını konu edinen bir filmdir. İki yıldır birlikte olan Marion ve Jack, İtalya tatillerinin dönüşünde Paris'e uğrarlar ve Marion'un ailesini yanında iki gün geçirirler. Ancak bu iki gün Marion'un ailesinin her delikten çıkmasıyla ve eski sevgililer ile karşılaşmalarla dolu geçer. 

Yönetmen: Julie Delpy

Oyuncular: Adam Goldberg, Julie Delpy, Daniel Brühl

23. Paris'te Son Tango (1972)

23. Paris'te Son Tango (1972)

IMDb: 6.9

Özet: Parisli genç bir kadın, gizli ilişkilerinin sadece sekse dayalı olmasını talep eden orta yaşlı bir Amerikalı iş adamıyla tanışır. Jeanne evliliğin eşiğinde genç bir kadındır. Bir gün ev gezerken gizemli ve tuhaf bir adamla tanışan geçen kadın, Paul'un kendisinden yaşça büyük olmasına rağmen ondan çok etkilenir. İkili bir süre yasak aşk yaşamaya başlarlar ve bu yasak aşk onları bir çıkmaza sürükler. Film, içerdiği travmatik sahne ile oldukça tepki çekmiş bir filmdir. Filmin ardından kadın başrol oyuncusu Maria Schneider, uyuşturucu bağımlısı olmuş ve çok kez intihar etmeye çalışmıştır. 

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

Oyuncular: Marlon Brando, Maria Schneider, Maria Michi

22. Paris, Seni Seviyorum (2006)

22. Paris, Seni Seviyorum (2006)

IMDb: 7.2 

Özet: Çekimlerinin tamamlanması 4 yıl süren bu filmde 20 usta yönetmenin farklı bakış açılarıyla Paris'i beyazperdeye aktardıkları bir filmdir. Filmde birbiriyle bağdaşan aşk ve Paris konu ediniliyor. Farklı mekanlarda birbirinden farklı bakış açılarıyla bir bütün haline gelen bir filmdir. Metroda, kafede, farklı kuşak ve statülerde yaşanan aşkı ve Paris'i konu edinen bir filmdir. Filmdeki mekanlar sayesinde izlerken kendinizi Paris sokaklarında dolaşıyormuş gibi hissedeceksiniz. 

Yönetmen: Olivier Assayas, Frédéric Auburtin, Sylvain Chomet

Oyuncular: Fanny Ardant, Leïla Bekhti, Juliette Binoche

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Saklı (2005)

21. Saklı (2005)

IMDb: 7.3 

Özet: Evli bir çift, ön verandalarına bırakılan bir dizi güvenlik kamerası videosu tarafından terörize edilmesini konu edinen bir filmdir. Georges, karısıyla birlikte huzurlu bir hayat süren, televizyon kanalında çalışan birisidir. Bir gün gizlice çekilmiş görüntüleri bir paket halinde kendisine gönderilir ve hayatı gittikçe altüst olmaya başlar. Georges, sürekli gelen paketler yüzünden bir düre sonra geçmişiyle hesaplaşmak zorunda kalır.  

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Daniel Auteuil, Juliette Binoche, Maurice Bénichou

20. Masculin Féminin (1966)

20. Masculin Féminin (1966)

IMDb: 7.4 

Özet: 1965 yılının Paris'inde gazetecilik yapmaya çalışan Paul, sokaklarda vaktini geçiren, idealist birisidir. Bir yandan Vietnam Savaşını protesto ederken diğer yandan da sokaklarda insanlarla röportaj yapan Paul, ünlü olma hayali kuran pop şarkıcısı Madeleine ile tanışır. Paul ile Madeleine arasına aşk başlar ancak Paul'un ev arkadaşları Catherine ve Elisabeth de Paul'den hoşlanır. 

Yönetmen: Jean-Luc Godard

Oyuncular: Jean-Pierre Léaud, Chantal Goya, Marlène Jobert

19. Bedenimi Kaybettim (2019)

19. Bedenimi Kaybettim (2019)

IMDb: 7.5

Özet: Parisli bir laboratuvarda, kopmuş bir el, talihsiz kaderinden kurtulur ve bedeniyle yeniden bağlantı kurmak için yola çıkmasını ve bedenini bulma mücadelesini konu edinen bir filmdir. Naoufel ve kütüphaneci Gabrielle'e olan aşkıyla ilgili anıları, elin ayrılmasına neyin sebep olduğu hakkında cevaplar ve üçü arasında olası bir yeniden birleşmenin konu edinildiği, kayıp bir elin Paris sokaklarında türlü maceralar yaşayarak bedenini bulup tamamlanma isteğini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Jérémy Clapin

Oyuncular: Hakim Faris, Victoire Du Bois, Patrick d'Assumçao

18. Üç Renk: Beyaz (1994)

18. Üç Renk: Beyaz (1994)

IMDb: 7.6 

Özet: Karısı ondan boşandıktan sonra, Polonyalı bir göçmen onunla intikam almak için planlar yapmasını konu edinen bir filmdir. Polonyalı Karol, Paris’te yaşayan bir kuafördür ve memleketine dönebilecek kadar parası yoktur. Karol ise hala sevdiği karısını elde etmek için bir plan yapmaya karar verir. Bir üçleme olan bu filmde 'eşitlik' kavramı üzerinde durulur. 

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

Oyuncular: Julie Delpy, Zbigniew Zamachowski, Janusz Gajos

17. Kaldırım Serçesi (2007)

17. Kaldırım Serçesi (2007)

IMDb: 7.6 

Özet: Yoksulluk içinde doğup bir genelevde büyüyen Édith Piaf, dünya çapında ün kazanmayı başarır. Olağanüstü sesi ve karizması, dostluklara ve aşklara yol açan birçok kapı açsa da büyük kişisel kayıplar ve uyuşturucu bağımlılığı onu erkenden ölüme sürükler. Ünlü Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın çocukluğundan ölümüne kadarki hayatı, hayal kırıklıkları ve çöküşlerinin konu edinildiği bir biyografi filmidir. 

Yönetmen: Olivier Dahan

Oyuncular: Marion Cotillard, Jean-Pierre Martins, Gérard Depardieu

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Serseri Aşıklar (1960)

16. Serseri Aşıklar (1960)

IMDb: 7.7

Özet: Michel Poiccard, Marsilya'da bir otomobil çaldığı sırada yolda bir polisi öldürür. Michel polisler tarafından aranırken eski arkadaşını bulur ve onu Roma’ya gidecek parayı almaya elde etmek için kullanır. Michel giderken yanında Patrica isimli bir kadını da götürmek ister ve genç kadın Michel'e karşı koyamaz. İkili birlikte kaçak hayatı sürmeye başlarlar. Film, Fransız Yeni Dalgası'nın en önemli işlerinden bir tanesidir.

Yönetmen: Jean-Luc Godard

Oyuncular: Jean Seberg, Jean-Paul Belmondo, Daniel Boulanger

15. Mavi En Sıcak Renktir (2013)

15. Mavi En Sıcak Renktir (2013)

IMDb: 7.7

Özet: Adele 15 yaşında erkeklerden hoşlandığına emin olan birisidir. Adele'nin hayatı, arzusunu keşfetmesine ve hem bir kadın hem de bir yetişkin olarak kendini göstermesine izin verecek mavi saçlı genç bir kadın olan Emma ile tanıştığında değişir. Adele başkalarının önünde büyür, kendini arar, kendini kaybeder ve sonunda aşk ve kayıp yoluyla kendisini bulmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

Oyuncular: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche

14. Paris'te Gece Yarısı (2011)

14. Paris'te Gece Yarısı (2011)

IMDb: 7.7 

Özet: Nostaljik bir senarist, nişanlısının ailesiyle birlikte Paris'e yaptığı bir gezi sırasında kendisini her gün gece yarısı gizemli bir şekilde 1920'lere dönerken bulur. Senaristin yaşadığı bu olağandışı durum ile birlikte hem kendisinin hem de ailesinin hayatı değişmeye başlar. Damat adayı Gil'in Paris akşamlarında yaşadığı olağandışı maceraların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Owen Wilson, Rachel McAdams, Michael Sheen

13. Unutulmayan Sevgili (1962)

13. Unutulmayan Sevgili (1962)

IMDb: 7.7

Özet: Jules ve Jim'de iki erkek bir kadından oluşan bir aşk üçgeni konu edinilir. Yalnızca aşk üçgenine başlı kalmayan filmde aynı zamanda dostluk kavramına da yer verilir. Her ikisi de aynı kadına aşık olsa da Catherine, ilk başlarda sadece Jules’dan hoşlanır. Catherine kendine has, hayatı olduğu gibi yaşan bir kadındır ve başlarda Jules'den hoşlansa da sonraları Jim ile de yakınlaşır. 

Yönetmen: François Truffaut

Oyuncular: Jeanne Moreau, Oskar Werner, Henri Serre

12. Dayım (1958)

12. Dayım (1958)

IMDb: 7.7 

Özet: Mösyö Hulot, kız kardeşi, kayınbiraderi ve yeğeninin teknoloji odaklı dünyasını ziyaret eder, ancak çevreye tam olarak uyum sağlayamaz. Bay Hulot, ailenin yüz karası olarak bilinen birisidir ve bir gün kardeşinin ruhunu yitiren, simetrik ve sıkıcı evine gider. Bay Hulot'un geldiği mahallede insanlar birbirine tanıyıp kibar davrandıkları için kardeşinin evine adapte olamaz ve evdeki insanların başına türlü belalar açar. Bay Hulot'un bu evdeki yol arkadaşı ise yeğeni Arpel'dir. 

Yönetmen: Jacques Tati

Oyuncular: Jacques Tati, Jean-Pierre Zola, Adrienne Servantie

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şerburg Şemsiyeleri (1964)

11. Şerburg Şemsiyeleri (1964)

IMDb: 7.8

Özet: Şemsiye dükkanı olan ve üvey annesi ile birlikte yaşayan bir kadının hayatının konu edinildiği bir filmdir. Genç kadın bir süre sonra birisine aşık olur ancak annesi bu ilişkiye karşı çıkar. Sevgilisinden savaşla ayrılan genç bir kadın, hayatını değiştirecek bir kararla karşı karşıyadır. Kadının sevgilisi askere gider ve ilişkilerini bu durum bambaşka bir hale getirir. 

Yönetmen: Jacques Demy

Oyuncular: Catherine Deneuve, Nino Castelnuovo, Anne Vernon

10. Öldüren Şüphe (1963)

10. Öldüren Şüphe (1963)

IMDb: 7.9 

Özet: Kocasını ölen bir kadının, ölen kocasına ait parayı bulmak isterken yaşadıkları konu edinilir. Paris’te yaşayan bu Amerikalı kadına bir yabancı yardımcı olur ve kadın çeyrek milyon doları ararken bu yüklü paranın bedelleri ile de karşı karşıya gelir. Amerikalı genç kadın, kocasından kalan parayı ararken diğer yandan da mecburiyetten kocasının geçmişindeki bir takım adamlarla da uğraşmak zorunda kalır. 

Yönetmen: Stanley Donen

Oyuncular: Cary Grant, Audrey Hepburn, Walter Matthau

9. Aşk (2012)

9. Aşk (2012)

IMDb: 7.9 

Özet: Georges ve Anne 80 yaşlarında emekli müzik öğretmenleridir. Kendileri gibi müzisyen olan kızları da onlardan uzakta yaşamaktadır evli çift, geriye kalan vakitlerini mutlu ve huzurlu geçirmek ister. Bir gün Anne kriz geçirir ve boyundan aşağısı felç kalır. George elinden geldiğince eşine bakmaya çalışır ancak elinden daha fazlası gelemez ve bir hemşire tutmaya karar verir. George ve Anne'nin evliliği gelen hemşire ile birlikte sadakat sınavından geçer.   

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert

8. Artist (2011)

8. Artist (2011)

IMDb: 7.9 

Özet: Bencil bir film yıldızı, Hollywood'un sessiz döneminin arka planında genç bir dansçıyla ilişki kurar. 1920 yılında sinema sektöründe yaşanan teknolojik bir devrimin ardından işini kaybeden insanlar arasında bulunan George Valentin ve Peppy Miller arasında geçenlerin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Michel Hazanavicius

Oyuncular: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman

7. Üç Renk: Mavi (1993)

7. Üç Renk: Mavi (1993)

IMDb: 7.9 

Özet: Bir kadın, kocasının ve çocuğunun ölümünden sonra hayatını yaşamanın bir yolunu bulmak için mücadele eder. Üçlemenin ilk filmi olan bu yapımda, Julie isimli kazadan sonra kızını ve eşini kaybeden bir kadının yaşama çabası konu edinilir. Bu filmde mavi renkleri ağırlıklı olarak kullanılmıştır 'özgürlük' kavramı üzerine gidilmiştir. Hayata tekrardan tutunmaya, geçmişten uzaklaşarak özgürlüğe ulaşmaya çalışan bir kadının hayatı konu edinilir. 

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

Oyuncular: Juliette Binoche, Hélène Vincent, Philippe Volter

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kelebek ve Dalgıç (2007)

6. Kelebek ve Dalgıç (2007)

IMDb: 8.0

Özet: Jean-Dominique Bauby üç haftalık koma sürecinden sonra gözlerini açmış 43 yaşında birisidir. Bauby mucizevi bir şekilde uyanır hayata geri dönmesi doktorları şaşırtır. Bauby fiziksel olarak hiçbir eylemi yerine getiremez ancak film boyunca iç sesi konuşmaya devam eder. Sadece sol göz kapağını hareket ettirebilen bir adamın insanlarla göz hareketleriyle anlaşmasını ve hayat hikayesinin kitabını yazdığı bir adamı konu edinen biyografi filmidir. Elle'de yazarlık ve editörlük yapan Jean-Dominique Bauby'nin gerçek hayat hikayesinden yola çıkarak meydana gelmiş bir filmdir. 

Yönetmen: Julian Schnabel

Oyuncular: Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Marie-Josée Croze

5. Kiralık Katil (1967)

5. Kiralık Katil (1967)

IMDb: 8.0 

Özet: Profesyonel tetikçi Jef Costello tanıklar tarafından görüldükten sonra, kendisine bir mazeret bulma çabaları onu köşeye sıkıştırmasını konu edinen bir filmdir. Jef Costello işini profesyonel şekilde yapan bir seri katildir. Bir gün aldığı işte bazı kişiler tarafından görülmesini ardından katil olmadığını kanıtlamak için çeşitli olayların içine girer. 

Yönetmen: Jean-Pierre Melville

Oyuncular: Alain Delon, François Périer, Nathalie Delon

4. Ratatuy (2007)

4. Ratatuy (2007)

IMDb: 8.1

Özet: Şişman fare Remy, yemeğe oldukça düşkündür ve tek hayali bir gün aşçı olabilmektir. Bu hayali için Paris'e giden küçük fare kendisini bir anda şehrin en iyi restoranında bulur. Restoranın yeni çöpçüsüyle ilginç bir anlaşma yapan Remy yeteneklerini sergileyebileceği mutfağa ulaşır. Sonrasında ise mutfakta çalışan birisi ile tanışır ve başlarda anlaşamayan ikili sonralarında çok iyi anlaşmaya başlar.

Yönetmen: Brad Bird

Oyuncular: Patton Oswalt, Brad Garrett, Lou Romano

3. Gün Batmadan (2004)

3. Gün Batmadan (2004)

IMDb: 8.1 

Özet: Jesse ve Celine ilk karşılaşmalarından 9 yıl sonra tekrardan bir araya gelmelerini konu edinen bir filmdir. Celine tipik bir Fransız kadınıdır ve bir gün Budapeşte'den Viyana'ya doğru yola çıkan bir trende Jessie ile tekrardan karşılaşırlar. 9 yıl sonra tekrardan bir araya gelirler ve yine sınırlı zamanları vardır. Jesse ve Celine ilk tanışmalarından dokuz yıl sonra, Jesse'nin kitap turunun Fransa ayağında tekrardan karşılaşmaları ardından gelişen olayları konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Vernon Dobtcheff

2. Amelie (2001)

2. Amelie (2001)

IMDb: 8.3 

Özet: Amélie, Paris'te kendi adalet anlayışına sahip masum ve saf bir kızdır. Etrafındakilere yardım etmeye karar verir ve bu arada aşkı keşfeder. Her zaman hayat dolu olan Amelie, anne ve babasını kaybettiği için hayatını insanların hayatını onarmaya adamış bir genç kadındır. İnsanların mutluluğu için sürekli çaba sarf eden Amelie ise bir gün gerçekten ne kadar yalnız olduğunu anlar. Amelie'nin insanlara yardım ederken aşkı bulmasını konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Can Dostum (2011)

1. Can Dostum (2011)

IMDb: 8.5 

Özet: Philippe, zengin ve varlıklı bir işadamıdır ve yamaç paraşütü yaparken felç olur. Boynundan aşağısını kullanamayan zengin adam kendisine bakıcı seçmek için iş ilanı verir. Driss de hapisten yeni çıkmış işsiz bir insandır. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i yatılı bakıcı olarak yanına alır. Birbirlerinden tamamen zıt olan ikil birlikte hayatı yaşamaya ve hayattan zevk almaya başlar. Başlarda birbirlerine alışamasalar da sonraki zamanlarda ikili arasında derin bir bağ oluşur. 

Yönetmen: Eric Toledano, Olivier Nakache

Oyuncular: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın