Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Sizi Ekran Başında Gerim Gerim Gerecek Netflix'in 30 Başarılı Gerilim Filmi

İzlerken Sizi Ekran Başında Gerim Gerim Gerecek Netflix'in 30 Başarılı Gerilim Filmi

R.G.
28.05.2021 - 11:28 Son Güncelleme: 25.10.2022 - 17:10

Gerilim filmi izlemeye doyamayanlardan mısınız? O halde hazır olun! Netflix'in şahane gerilim filmlerini sizin için listeledik. Hafta sonu boş vaktiniz var ve sıkıldıysanız ya da gece film keyfi yapmayı sevenlerdenseniz bu 30 filme başvurabilirsiniz. Bu arada filmin yanına çerezinizi almayı unutmayın. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Av Günü / Prey (2021)

30. Av Günü /  Prey (2021)

IMDb: 4.3

Hafta sonu için güzel bir plan yapmak isteyen beş yakın arkadaş, vahşi doğada yürüyüşe çıkmaya karar verir. Grup, yakınlardan gelen bir silah sesi duyduğunda, bunu ormanda bulunan avcılara bağlar. Ancak gizemli bir tetikçinin avına düştüklerini anladıklarında kendilerini hayatta kalmak için zorlu bir mücadelenin içinde bulurlar.

29. Çıngıraklı Yılan / Rattlesnake (2019)

29. Çıngıraklı Yılan / Rattlesnake (2019)

IMDb: 4.6

Film, kızının çıngıraklı yılan tarafından ısırılmasının ardından gizemli bir kadının yardımını kabul etmek zorunda kalan bir annenin yaşadıklarını konu ediyor. Bekar bir anne olan Katrina Ridgeway, kızı Clara ile birlikte yolculuk yaptığı sırada arabası ıssız bir yerde arızalanır. Katrina araba ile ilgilendiği sırada Clara, etrafı dolaşmaya başlar. Otların arasında dolaşan küçük kızı bu sırada çıngıraklı bir yılan ısırır. Arabası bozuk olduğu için Clara'yı hastaneye de götüremeyen Katrina, bulundukları yerde bulunan bir eve gider. Evin sahibi olan gizemli kadın, yılan ısırığını iyileştirebileceğini söyler ve Katrina başka çaresi olmadığı için kadının yardımını kabul eder. Ancak Katrina borcunu ödemek için akılalmaz bir anlaşma yapmak zorunda kalır.

28. Yaşamak İçin Oyna / Choose or Die (2022)

28. Yaşamak İçin Oyna / Choose or Die (2022)

IMDb: 4.8

Parasız bir öğrenci, eğer hayatta kalmayı başarırsa ucunda büyük ödül olan yüz bin doların sahibi olacağı bir bilgisayar oyunu oynar. Bu süreçte bir dizi dehşet verici an yaşayan öğrenci, çok geçmeden artık büyük ödülü kazanmak için değil kendi hayatı için oynadığını fark eder.

27. Inconceivable / Bakıcı (2017)

27. Inconceivable / Bakıcı (2017)

IMDb: 5.2

Sırlarla dolu olan genç kadın Katie, geçmişinden kaçmak istediği için kızıyla farklı bir kasabaya yerleşiyor. Katie, bu kasabada kendisi gibi anne olan Angela ile tanışıyor ve onunla yakın arkadaş oluyor. Angela ve eşi Katie'nin çocuklarına dadılık yapmasını teklif ediyor. Olaylar silsilesi ise bu tekliften sonra başlıyor.

26. Ev Baskını / Intrusion (2021)

26. Ev Baskını /  Intrusion (2021)

IMDb: 5.2

Evli bir çift, küçük bir kasabaya taşınmaya karar verir. Yeni evlerine taşınan çift, başlarda hayatlarından oldukça memnundur. Ancak yaşadıkları haneye tecavüz olayı onların hayatının altüst eder. Yaşanan olay kadının travma yaşamasına neden olur. Olayın etkisinden çıkamayan kadın, etrafındaki kişilerin göründüğü gibi olmadığından şüphelenmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Kara Ada / Schwarze Insel (2021)

25. Kara Ada / Schwarze Insel (2021)

IMDb: 5.2

Lise mezunu Jonas, yakın zamanda ailesini trajik bir trafik kazasında kaybeden bir gençtir. Şimdi büyükbabası Friedrich ile birlikte bir Kuzey Denizi adasında yaşar. Onun hayatı, adaya gizemli bir öğretmen olan Helena’nın gelişiyle bambaşka bir hal alır. Genç kadın, Jonas'ın yazma yeteneğini hemen keşfeder ve onu cesaretlendirmeye başlar. Emin ellerde olduğunu düşünen Jonas, uzun zamandır özlemini çektiği sevgiye kavuşur. Ancak Jonas'ın şüphelenmediği şey, Helena'nın ölümcül bir planın peşinde olduğudur.

24. Dangerous Lies (2020)

24. Dangerous Lies (2020)

IMDb: 5.3

Dangerous Lies, bakımını üstlendiği zengin adamın ölümünün ardından tüm mirasını kendisine bıraktığını öğrenen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın, zengin bir adamın bakıcılığını yapmaktadır. Adamın ölümü, kadın dahil geride bıraktıklarına büyük bir şok etkisi yapar. Adam, tüm mirasını zor durumda olan bakıcısına bırakmıştır. Büyük bir servetin yeni sahibi olan kadın, adamın mirasını neden kendisine bıraktığına anlam veremez. Çok geçmeden kadın, servet ile birlikte karanlık sırlara da sahip olur. Kendisini bir anda bir aldatmaca ve tehlike yumağının içinde bulan kadın, hayatta kalmak için her şeyi sorgulamaya başlar.

23. Lavender /Lavanta (2016)

23. Lavender /Lavanta (2016)

IMDb: 5.4

Yetenekli bir fotoğrafçı olan Jane geçirdiği bir trafik kazası sonucunda hafızasını kaybediyor. Fotoğrafçı daha önce çektiği fotoğraflara bakarak geçmişi hatırlamaya çalışıyor. Daha sonra fotoğraflardaki gariplikleri fark ederek ailesinin ölümüne sebep olduğunu anlıyor. Ardından olaylar gelişmeye başlıyor.

22. Gerisayım / Countdown (2019)

22. Gerisayım / Countdown (2019)

IMDb: 5.4

Countdown, bir uygulamadan hayattaki son günlerini yaşadığını öğrenen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir hemşire, insanların en zaman öleceğini tahmin eden bir uygulamayı indirir. Uygulamada, yaşamak için sadece üç gününün kaldığını öğrenen genç kadın, bu sırada gizemli bir siluetin kendisini takip ettiğini fark eder. Genç kadın, zamanı dolmadan önce peşindekinin ne olduğunu anlayığ, hayatını kurtarmanın yolunu bulmak zorundadır.

21. Kaçamak / The Weekend Away (2022)

21. Kaçamak /  The Weekend Away (2022)

IMDb: 5.6

Yakın arkadaş olan Kate ve Orla, her yıl bir hafta sonu tatile çıkarlar. Büyük bir heyecanla bekledikleri tatil zamanı gelip çattığında iki arkadaş Lisbon'a gitmeye karar verir. Tatilin başında her şey yolundadır ancak Orla bir sabah uyandığında Kate'in kayıp olduğunu görünce işler değişir. Bir anda arkadaşının cinayetiyle suçlanan Orla, adını temize çıkarmaya ve gerçeği ortaya çıkarmaya çalışırken, çabaları acı verici bir sırrı ortaya çıkarır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Ölüler Ordusu (2021)

20. Ölüler Ordusu (2021)

IMDb: 5.7

Ölüler Ordusu filmi, Las Vegas'ta gerçekleşen bir zombi salgını ile başlıyor. Ardından bir grup ücretli asker, eşi benzeri görülmemiş büyüklükte bir soygun gerçekleştirmeyi planlıyor. Böylece karantina altına alınan bölgeye giriyor. Olaylar da bu çizgide gelişmeye başlıyor. Aksiyon, macera ve korku dolu bir film arıyorsanız Ölüler Ordusu, size gerilim dolu anlar yaşatacak!

19. Sweetheart (2018)

19. Sweetheart (2018)

IMDb: 5.8

Lise son sınıfta olan Jane'in ailesi o yıl boşanıyor. Jane de haliyle okula odaklanmakta güçlük yaşıyor. Ardından Jane'in babası kötü bir trafik kazası geçiriyor. Jane olayların etkisini tam atlatmışken annesinin yeni bir erkek arkadaşı olduğunu öğreniyor. Anlayacağınız Jane'in mücadelesi hiç bitmiyor. Peki, onu daha neler bekliyor?

18. I Am All Girls / Bütün Kızlar Adına (2021)

18. I Am All Girls / Bütün Kızlar Adına (2021)

IMDb: 5.9

Gerçek bir olaydan esinlenen filmde, 1994 yılında Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde yaşayan Gert de Jager isimli biri 6 kızı kaçırdığını itiraf ediyor. Bu kızların yeri ise bilinmiyor. Gert de Jager tutuklanıyor ve itiraflarına devam ediyor. Onun söylediğine göre bu kaçırma işlemini kendi isteğiyle yapmamış. İşin arkasında ise hükümete çalışan bir bakan varmış. Bakalım, kızlar bulunabilecek mi?

17. Rebecca (2020)

17. Rebecca (2020)

IMDb: 6.0

Genç ve saf bir kadın, Maxim de Winter isimli zengin bir adamla evlenir. Başlarda her şey yolunda gibi görünse de zamanla kocasının ve evdeki hizmetçilerinin kocasının ilk karısına karşı duyduğu bağlılığı görmeye başlar, evde yaşayan hiç kimse Rebecca'nın izlerini silememiştir...

16. Apostle / Havari (2018)

16. Apostle / Havari (2018)

IMDb: 6.3

Thomas Richardson, 1905 yılında kız kardeşini kurtarma hedefiyle bir adaya gider. Kız kardeşini kaçıran gizemli bir tarikattır ve Richardson'dan fidye ister. Aynı zamanda bu tarikat Richardson'u kandırır. Ama tarikatın bilmediği bir şey vardır: Yanlış adama bulaştıkları. Richardson'un tek derdi bu tarikatı bitirmek ve kız kardeşini kurtarmak olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Küçük İpuçları / The Little Things (2021)

15. Küçük İpuçları / The Little Things (2021)

IMDb: 6.3

Little Things, kurallara son derece bağlı bir polis ile onun tam zıttı bir karaktere sahip, suçluları yakalamak için kuralları çiğnemeye yatkın olan ortağının, bir seri katili yakalamak için giriştiği zorlu mücadeleyi konu ediyor.

14. Fractured (2019)

14. Fractured (2019)

IMDb: 6.4

Psikolojik gerilim filmi olan ve insan beyninde yaşanan ilginç olayları konu alan Fractured bu tarz filmleri sevenlerin gerilim duygularını harekete geçirecek! Filmde Ray Monroe ve eşi Minneapolis'e gitmek için yola çıkıyor. Yolculuk esnasında bir kaza yaşanıyor ve ailenin yolculuğu hastanede sonlanıyor. Ray hastanede ailesine ulaşamıyor ve gerçeklerin peşine düşmeye başlıyor. Peki, gerçekler ne?

13. Bird Box (2018)

13. Bird Box (2018)

IMDb: 6.6

Bird Box, bir kadın ve çocuklarının hikayesini merkeze alıyor. Onlar peşlerinde olan şeylerin tehlikesinden korunmak için gözlerini açmadan sürekli kaçmak zorunda. Başrolünde Sandra Bullock'u izlediğimiz filmde kadın ve çocuklar gözleri bağlı bir şekilde yollara düşüyor.

12. Annihilation / Yok Oluş (2018)

12. Annihilation / Yok Oluş (2018)

IMDb: 6.8

Filmimizin başrolünde ünlü aktris Natalie Portman yer alıyor. Filmde biyolog Lena'nın kocası gizli bir görev sonucu kayboluyor. Gizem, gerilim, heyecan dolu bu film Lena'nın macera dolu ve gizemli bir keşif görevine katılmasını konu alıyor. Başından kalkamayacaksınız!

11. 22 July (2018)

11. 22 July (2018)

IMDb: 6.8

22 Temmuz 2011 tarihinde aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik'in Norveç’i kana buladığı korkunç saldırıyı konu alıyor. Başkent Oslo’nun hemen dışındaki Utøya Adası’nda düzenlenen İşçi Partisi Gençlik Kampı’nı basan terörist 77 kişinin hayatına son veriyor. Film, olayları üç farklı bölümde anlatıyor: saldırıdan kurtulanlar, Norveç’in siyasal liderliği ve davada görev alan avukatlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Calibre (2017)

10. Calibre (2017)

IMDb: 6.8

Öncelikle belirtmemiz gerekiyor ki Calibre; arkadaşlık, ahlak ve cesaret konularında hepimize farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Film İskoç dağlarında avlanmaya giden ve çocukluklarından beri birbirlerini tanıyan iki arkadaşın öyküsünü konu alıyor. İki arkadaş bütün gece eğleniyor ve ertesi gün avlanmaya başlıyor. Gelin görün ki avlanma esnasında yaptıkları hata olayları başlatıyor.

9. The Platform (2019)

9. The Platform (2019)

IMDb: 7.0

The Platform'da olaylar 200 katlı uzun bir hapishanede geçiyor. Her katta iki kişi kalıyor ve katların arasında bir platform bulunuyor. Bu platformda en lezzetli yemekler her gün en üst kattan aşağı doğru indiriliyor. Tahmin edeceğiniz üzere platform her katta bekliyor ve mahkumlar tüm yemekleri talan ediyor. Bu yüzden üst kattakilerin karnı doyarken alt kattakiler yemeğin Y'sini bile göremiyor. İlginç bir filmle karşı karşıyasınız.

8. Ferry (2021)

8. Ferry (2021)

IMDb: 7.0

Ferry Bouman, güçlü bir uyuşturucu lordu ile çalışan genç bir adam. Çeteleri ağır bir saldırıya uğruyor ve Ferry de intikam peşine düşüyor. Bu intikam planı ile olaylar hızlanmaya ve gerilim dolu bir hal almaya başlıyor. Ferry Bouman'ın intikamı ne olacak?

7. Yağmurcu / The Rainmaker (1997)

7. Yağmurcu / The Rainmaker (1997)

IMDb: 7.2

Rudy Baylor, henüz okulu yeni bitirmiş olan çiçeği burnunda bir hukuk mezunudur. Genç yaşına rağmen mesleğine karşı son derece idealist bir tavırla yaklaşmakta ve hukuksal haksızlıklara karşı gelmeye çalışmaktadır. Rudy, girdiği bu camiada büyük bir şirkete kapak atabilmek için yoğun bir şekilde çalışmaktadır. En sonunda amacına ulaşır ve kendisini büyük bir şirketin avukatlarından biri olarak bulur. Şimdi sırada adaletin ikiyüzlülüğünü kabullenmek vardır.

6. Kaçış Planı (2010)

6. Kaçış Planı (2010)

IMDb: 7.3

Kaçış Planı'nda ise bir profesörün yaptığı son derece titiz plana tanık oluyoruz. Adından da anlaşıldığı üzere bu plan iyi bir kaçış planı. Profesörün amacı ise cinayetle suçlanıp tutuklanan eşini cezaevinden kurtarmak ve ailesini yeniden bir araya getirmek. Sürükleyici bir gerilimle karşı karşıyasınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Parçalanmış / Split (2016)

5. Parçalanmış / Split (2016)

IMDb: 7.3

Çoklu Kişilik Bozukluğu'ndan mustarip genç adam Kevin'ın 23 ayrı alter egosu vardır. Bu alter egoları arasında en baskın olanı da suça meyilli olan bir karakterdir. Market çıkışında 3 kız kardeşi kaçıran Kevin onları bodrumuna hapseder. Farklı alter egoları aracılığıyla kızlarla farklı ilişkiler kuran adam kızların varlığı ile yavaş yavaş dağılmaya başlar. Farklı alter egolarının çarpışması ile iyice kafası karışmaya başlayan Kevin tehlikeli bir hal alır. Kızlar kurtulmanın yolunu ararken hem Kevin'ın tehlikeli alter egolarını tetiklemekten kaçınmaya hem de onun iyi niyetli alter egoları aracılığıyla kaçış yolunu bulmaya çalışırlar.

4. Gece Hayvanları / Nocturnal Animals (2016)

4. Gece Hayvanları / Nocturnal Animals (2016)

IMDb: 7.5

Susan Morrow, 19 yıl önce yazar eşi Edward Sheffield’ı terk eder. İkinci evliliğinde ise bir doktorun eşi olarak düzenli bir hayat sürmektedir. Bir gün posta kutusunda eski eşinin hiç yayımlanmamış olan ilk romanının taslağını bulur. Eski eş kendisinin fikrini sormaktadır. Susan, bir matematik profesörü olan eski eşi Tony’nin ailesi ile çıktığı bir yolculuğu anlatan 'Noctural Animals' adındaki bu kitabı elinden bırakamaz. Kitabın kahramanı Tony’nin hayatı berbat bir hale geldikçe Susan da geçmişini hatırlayacaktır. Bu tehlikeli duygular onun geleceğini kemirecek ve hayatını değiştirecektir.

3. The Invisible Guest / Görünmeyen Misafir (2017)

3. The Invisible Guest / Görünmeyen Misafir (2017)

IMDb: 8.0

Yılın adamı unvanını almaya hak kazanan zengin iş insanı Adrian Doria'nın sevgilisiyle tatile çıkması ile film başlıyor. Sevgilisinin katili olma şüphesiyle polisler tarafından yakalanıyor. Davayı kazanmak için iyi bir avukatla görüşen Doria, olayın tüm gerçeklerini bu avukata anlatıyor. O anlattıkça olaylar daha da derinleşiyor.

2. Room (2015)

2. Room (2015)

IMDb: 8.1

Room, karanlık ve küçücük bir odada defalarca kez tecavüze uğrayan ve en sonunda hamile kalan bir kadının hikayesini anlatıyor. İlerleyen sahnelerde kadının bebeği doğuyor ve kadın hala kapatıldığı yerde. Çocuk 5 yaşına geldiğinde kadın kapatıldığı yerden kaçmaya çalışıyor ve sınırları zorluyor. Filme bir taraftan sinir olurken bir taraftan meraktan öleceksiniz.

1. Parazit / Gisaengchung (2019)

1. Parazit / Gisaengchung (2019)

IMDb: 8.5

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
18
11
8
8
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın