Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Karakterlerle Birlikte Dünyanın Dört Bir Yanına Seyahat Ediyormuş Gibi Hissedeceğiniz 21 Müthiş Film

İzlerken Karakterlerle Birlikte Dünyanın Dört Bir Yanına Seyahat Ediyormuş Gibi Hissedeceğiniz 21 Müthiş Film

Elif
12.08.2022 - 13:27

Filmler bize hiç gitmediğimiz yerlerde yaşamı gösterir, bizzat çıkmadığımız serüvenlere götürür bizi. Bu listemizdeki filmlerin teması ise seyahat! Aileleriyle, arkadaşlarıyla veya kendi başlarına yolculuğa çıkan insanların başlarına gelenleri maceraları konu alan en iyi yolculuk filmlerini sizler için derledik. İşte Little Miss Sunshine'dan Dumb and Dumber'a kadar izlerken sizi de yolculukta gibi hissettirecek filmler.. 👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/kenwhanley/r...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. National Lampoon’s Vacation (1983)

1. National Lampoon’s Vacation (1983)

IMDb: 7.3

Özet: Clark Griswold isimli adam, ailesiyle daha çok zaman geçirmek istediği için eşi Ellen ile çocukları Rusty ve Audrey'i yanına alarak ülke boyunca uzanan bir yolculuğa çıkar. Şikago'nun küçük mahallesinden yola çıkan aile, Amerika'nın en eğlenceli aile parkı olarak tanıtılan Walley World'e giderler... 

Oyuncular: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Imogene Coca

Yönetmen: Harold Ramis

2. Plan B (2021)

2. Plan B (2021)

IMDb: 6.7

Özet: Film, tüm dersleri iyi olan örnek lise öğrencisi ile kendisiyle aynı yaşta olmasına rağmen oldukça yaramaz en yakın arkadaşını konu alır. Arkadaşının yaşadığı ilk cinsel deneyimin ardından ilaç almak üzere ülkenin eczane ve marketlerini gezmeye başlarlar beraber.

Oyuncular: Kuhoo Verma, Victoria Moroles, Michael Provost

Yönetmen: Natalie Morales

3. Nebraska (2013)

3. Nebraska (2013)

IMDb: 7.7

Özet: Woody Grant isimli yaşlı adam alkol sorunları ile uğraşmaktadır ve kendisine 1 milyon dolar kazandığını söyleyen bir mail gelir. Ödülü almak için Nebraska'ya gitmesi gerekir. Arasının açık olduğu oğlu David ise bu mailin sahte olduğunu anlasa bile babasıyla Nebraska'ya doğru yolculuğa çıkar...

Oyuncular: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb

Yönetmen: Alexander Payne

4. Road Trip (2000)

4. Road Trip (2000)

IMDb: 6.5

Özet: Josh isimli genç adam, cinsel birliktelik yaşadığı kadınla özel dakikalarını kameraya alır ve yanlışlıkla bir arkadaşına e-posta atar. Bu hatasını fark ettiği anda aşk hayatını kurtarmak için üniversiteden en yakın iki arkadaşını yanına alır ve New York'tan Teksas'a giden yolculuğa çıkarlar.

Oyuncular: Breckin Meyer, Seann William Scott, Amy Smart

Yönetmen: Todd Philips

5. The Long Dumb Road (2018)

5. The Long Dumb Road (2018)

IMDb: 6.1

Özet: Nat, yetenekli bir fotoğrafçıdır. Los Angeles'taki bir sanat okulunda bulduğu şansla kariyerinde büyük adımlar atmak isteyen Nat, Amerika'nın 'gerçek yüzünü' görmek üzere kendisini yollara atar. Bu yolculuk boyunca geçmiş hataları üzerine kafa yoran Richard ile tanışır. Yola beraber çıkan ikili bu serüvenleri sırasında oldukça enteresan insanlarla karşılaşırlar.

Oyuncular: Tony Revolori, David DeLao, Lora Martinez-Cunningham

Yönetmen: Hannah Fidell

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Carriers (2009)

6. Carriers (2009)

IMDb: 6.0

Özet: Filmde bir virüs yüzünden tüm insanlığın tehdit altına girmesiyle başlar. Pandemiye bir çare bulmak isteyenve tabii ki kendi canlarını kurtarmak isteyen Danny, Brian, Bobby ve Kate; Güney bölgelerindeki çöllerden geçerler. Günler geçtikte kendilerini daha ciddi ve karanlık gerçeklerle yüzleşirken bulurlar. 

Oyuncular: Chris Pine, Piper Perabo, Lou Taylor Pucci

Yönetmen: David Pastor, Alex Pastor

7. Little Miss Sunshine (2006)

7. Little Miss Sunshine (2006)

IMDb: 7.8

Özet: Bol bol kahkaha atmaya şimdiden hazır olun. Genç kızlarını bir güzellik yarışmasının finaline çıkarmakta son derece kararlı olan bir aile, karavanlarıyla macera dolu bir yolculuğa çıkar.

Oyuncular: Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear

Yönetmen: Jonathan Dayton

8. Dumb and Dumber (1994)

8. Dumb and Dumber (1994)

IMDb: 7.3

Özet: Llyod Christmas ve Harry Dune, birbirinden saf iki arkadaştır. Limuzin şoförlüğü yapan Llyod, bir gün çok zengin bir kadın olan Mary Swanson'ı havaalanına götürür ve bu kadına vurulur. Mary'nin havaalanında çantasını unutunca çantayı ona geri vermek üzere Harry'nin yeni girdiği işe ait olan köpek şeklinde dekore edilmiş kamyon ile birlikte Mary'i bulmak için yola koyulur. Ancak bu ikilinin bilmediği bir şey vardır: Çantanın içi para doludur ve Mary Aspen kaçırılan kocasının hayatını kurtarmak için çantayı havaalanına bilerek bırakmıştır.

Oyuncular: Jim Carrey, Jeff Daniels, Lauren Holly

Yönetmen: Peter Farrelly

9. A Goofy Movie (1995)

9. A Goofy Movie (1995)

IMDb: 6.9

Özet: Listemizdeki ilk animasyon filminin başrolü Goofy her zaman iyi niyetli olmasına rağmen saflığı ve sakarlığı, ergenlik çağındaki oğlu Max'i utandırır. Max'in okulda yaptığı ufak bir şaka ise müdüre gitmesine ve hoşlandığı Roxanne'in dikkatini çekmesine neden olur. Roxanne ile buluşmaya çıkacak olan Max'i, babası Goofy rahatlaması için balık tutmaya götürür ve olaylar gelişir... 

Ses sanatçıları: Bill Farmer, Jason Marsden, Jim Cummings

Yönetmen: Kevin Lima

10. On The Road (2012)

10. On The Road (2012)

IMDb: 6.0

Özet: Genç ve yetenekli bir yazar, en yakın arkadaşı ve onun epey çekici olan eşi ile arabaya binerek uzun bir yolculuğa çıkar.

Oyuncular: Sam Riley, Garrett Hedlund, Kristen Stewart

Yönetmen: Walter Salles

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Kalifornia (1993)

11. Kalifornia (1993)

IMDb: 6.7

Özet: Brian Kessler bir yazar, kız arkadaşı Carrie ise fotoğrafçıdır. Beraber seri katillerle ilgili bir kitap yazmakla uğraşan çift, ünlü katillerle buluşmak üzere yolculuğa çıkarlar. Ancak giderlerini kısmak için yabancılarla birlikte yolculuk yapmayı tercih ederler. Araçlarındaki Early isimli adamın aslında bir sosyopat olduğunun farkında değillerdir...

Oyuncular: Brad Pitt, Juliette Lewis, Kathy Larson

Yönetmen: Dominic Sena

12. The Devil’s Rejects (2005)

12. The Devil’s Rejects (2005)

IMDb: 6.7

Özet: Firefly isimli psikopatlarla dolu ailenin evine yapılan baskından, ailenin iki üyesi Otis ve Baby kaçmayı başarırlar. Çöldeki boş bir pansiyonda konaklayan ikili Baby'nin babasıyla buluşur ve cinayet işlemeye devam etme kararı alırlar. Bu sırada Şerif Wydell ise onların izlerini sürmektedir.

Oyuncular: Sid Haig, Sheri Moon Zombie, Bill Moseley

Yönetmen: Rob Zombie

13. Eat, Pray, Love (2010)

13. Eat, Pray, Love (2010)

IMDb: 5.8

Özet: Elizabeth Gilbert'in kendi hikayesini kaleme aldığı 2006 tarihli aynı adlı kitabında uyarlanan film, mutsuz giden evliliğini noktaladıktan sonra kendini yeniden bulmak için dünya turuna çıkan bir kadının deneyimlerini aktarıyor.

Oyuncular: Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins

Yönetmen: Ryan  Murphy

14. Smokey and the Bandit (1977)

14. Smokey and the Bandit (1977)

IMDb: 6.9

Özet: 1977 yılında geçen filmde Big Enos isimli adam, gittiği kamyon şovunda alkol almak ister ancak o dönemler Missisippi Nehri'nin doğusunda istediği biranın satışı yasaktır. Kamyon şoförü Bandit ise içkiyi alarak Georgia'ya 28 saat içerisinde götüreceğine dair söz verir. Bandit yolda otostop çeken Carrie'yi aracına alır ancak Carrie'nin peşinde, oğluyla evlenmesini isteyen Şerif Justice vardır. 

Oyuncular: Burt Reynolds, Sally Field, Jerry Reed

Yönetmen: Hal Needham

15. Due Date (2010)

IMDb: 6.5

Özet: Peter Highman isimli adam, beş gün içerisinde baba olacaktır. Eşinin doğumuna yetişebilmek için uçakla bir an önce eve gitmek ister ancak genç oyuncu Ethan Tremblay'in açtığı işler bu yolculuğun iptaline sebep olur. Ethan, çocuğu doğmadan önce eve gitmek isteyen adamı yanına alarak yola çıkar. 

Oyuncular: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Michelle Monaghan

Yönetmen: Todd Philips

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16. Dog (2022)

16. Dog (2022)

IMDb: 6.5

Özet: Listemizdeki en yeni film olan Dog, eski bir askerin ile bir Belçika çoban köpeğinin yolculuğa çıkmak zorunda kalmasını yola alır. 1948 Ford Bronco modeli arabasıyla eski bir asker arkadaşının cenazesine giden adam bu yolda köpek Lulu ile inişli çıkışlı birçok enteresan olay yaşar...

Oyuncular: Channing Tatum, Ryder McLaughlin, Aavi Haas

Yönetmen: Reid Carolin

17. Pee-wee’s Big Adventure (1985)

17. Pee-wee’s Big Adventure (1985)

IMDb: 7.0

Özet: Pee-wee adındaki ilginç huylara sahip karakterimiz kaybolan bisikletini bulmak için yolculuğa çıkar. Ancak bu yolculuk fantastik bir maceraya dönüşecektir.

Oyuncular: Paul Reubens, Elizabeth Daily, Mark Holton

Yönetmen: Tim Burton

18. We’re the Millers (2013)

18. We’re the Millers (2013)

IMDb: 7.0

Özet: Tecrübeli bir dolandırıcı, Meksika'dan ABD'ye devasa bir yasa dışı madde sevkiyatı yapma planının bir parçası olarak sahte bir aile kurar.

Oyuncular: Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Emma Roberts

Yönetmen: Rawson Marshall Thurber

19. Joy Ride (2001)

19. Joy Ride (2001)

IMDb: 6.6

Özet: Yaz tatiline giren üniversite öğrencisi Lewis Thomas, hayatının aşkı olan Venna isimli kadınla buluşmak için ülke boyunca süren bir yolculuğa çıkar. Ancak Lewis'in hayalleri kısa sürede duya düşer çünkü başını belaya çıkan abisi Fuller'ı kurtarması gerekir. 

Oyuncular: Steve Zahn, Paul Walker, Leelee Sobieski

Yönetmen: John Dahl

20. The Mitchells vs. the Machines (2021)

20. The Mitchells vs. the Machines (2021)

IMDb: 7.6

Özet: Hayallerini süsleyen sinema okuluna kabul edilen Katie çok mutludur. Evinden epey uzaktaki okula gitmek üzere ailesiyle birlikte yola koyulsa da bu macera yarıda eksilir. Çünkü robotlar ayaklanıp sokağa inmiştir. Artık insanlığın kaderi bu aileye bağlıdır. 

Ses sanatçıları: Abbi Jacobson, Danny McBride, Maya Rudolph

Yönetmen: Michael Rianda, Jeff Rowe

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

21. Thelma & Louise (1991)

21. Thelma & Louise (1991)

IMDb: 7.5

Özet: Thelma ve Louise'in ataerkillikten kaçışının hikâyesi, size keyifle geçecek dakikalar vadediyor. Filmde Thelma ve Louise'in çıktıkları yolculuğun kendilerini bulma serüveni hâline dönüşmesine tanıklık ediyoruz. El ele veren bu iki özgür kadın; kim olduklarını keşfedebilecek mi? 

Oyuncular: Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel

Yönetmen: Ridley Scott

Şimdiden iyi seyirler! ❤

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın