Görüş Bildir
Haberler
İzlediğinizde Zekâlarına Hayran Bıraktıracak Kişileri Konu Alan 40 Dizi

İzlediğinizde Zekâlarına Hayran Bıraktıracak Kişileri Konu Alan 40 Dizi

luna
13.06.2021 - 10:00

Aralarında izledikleriniz var mı?

Not: Açıklamalar Türkçe Altyazı ve Beyazperde sitelerinden derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Breaking Bad

1. Breaking Bad

IMDb 9.4

50 yaşında lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White evini geçindirebilmek için bir oto yıkamacıda ek iş yapmaktadır. Mütevazi bir yaşam süren White'ın ucuz bir evi, ucuz bir arabası sıradan bir hayatı vardır. Bir gün ileri derecede akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Artık kalan ömrünün süresini tahmin etmektedir.

Kalan ömrünü nasıl yaşayacağını düşünerek vakit kaybetmek yerine öldükten sonra karısının ve engelli oğlunun düzgün bir hayat yaşayabilmesi için bir çözüm yolu aramaya başlar. Tek kullanabileceği zekası ve kimya bilgisidir.

2. The Wire

2. The Wire

IMDb 9.3

David Simon The Corner'da nasıl konusunu gerçek insanlar ve gerçek mekanlara dayandırıyor ama ‘köşe’deki uyuşturucu ticareti fonunda karakterlerin öykülerini anlatıyorsa; The Wire da suç, suçlu, adalet, adalet mekanizmaları, kentsel dönüşüm, siyasi otorite ve öteki kavramları üzerinden Baltimore’un yaşam dinamiklerini ve Baltimore’da var olma şekillerini göz önüne seriyor. İyiyle kötünün ayrımına varmakta zorlanacağınız, her sezonunda varoşlardan eğitim sistemine, büyük suç örgütlerinden, dolandırıcı sendikalara Baltimore’un farklı bir köşesine keşfe çıkacaksınız.

3. Rick and Morty

3. Rick and Morty

IMDb: 9.2

Adult Swim’in kısa sürede bir fenomene dönüşen animasyon serisi Rick and Morty, “imkânsız” diye bir şeyin olmadığı, ustalıkla kurgulanmış bir tür bilim kurgu komedisi. Başlarda bir Back To The Future parodisi intibası yaratan Rick and Morty, yer yüzünün, hatta galaksinin en zeki insanı Rick Sanchez ve torunu Morty Smith’in evrenler arası maceralarını konu ediyor. Uzun zaman önce terk ettiği kızıyla yeniden bağlarını kuvvetlendirmek adına ailesinin yanına dönen Rick Sanchez, birçok farklı gezegen ve evrende aranan bir suçlu ve hemen hemen her zaman sarhoş olan bir bilim insanı. Ailenin en genç ferdi olan Morty ise fazlasıyla naif, heyecanlı ve utangaç bir yapıya sahip olmasına rağmen sorumlulukların altına girmekten çekinmeyen bir ergen tiplemesi.

4. Sherlock

4. Sherlock

IMDb 9.1

Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması.. Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street..

Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar yani teknoloji. Ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor..

5. Death Note

5. Death Note

IMDb: 9.0

Yagami Light, üniversite giriş sınavlarına hazırlanan bir lise son sınıf öğrencisidir. Light, Japonya'nın belki de en yetenekli ve zeki öğrencisi olmasına rağmen, yaşadığı dünya ona tat vermemektedir. Her gün gittikçe artan suç oranı ve adalet sisteminin çöküklüğü, onun için bu dünyayı daha da anlamsız ve çürümüş kılmaktadır. Bu yüzden de, hiç bir şeyde anlam görmemektedir.

Light, bu buhranlarını kendi içinde yaşarken, ders sırasında bir defterin gökten düştüğünü görür. Okul çıkışı elinde olmadan defterin düştüğü yere yönelir. Defterin üstünde 'Death Note' yazmaktadır. Defteri yerden alıp incelediğinde hiç de inanacağı şeylerle karşılaşmaz.

'Bu deftere ismi yazılan insan ölecektir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. True Detective

6. True Detective

IMDb: 8.9

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle ve Martin Hart bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

7. Narcos

7. Narcos

IMDb: 8.8

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır.

Escobar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor.

8. House of Cards

8. House of Cards

IMDb: 8.7

BBC'nin aynı adlı mini dizisinden uyarlanacak olan dizinin arkasında hayli sağlam isimler var. Kevin Spacey ve David Fincher'ın yapımcıları olduğu dizinin BBC versiyonu da Michael Dobbs'un kitabından uyarlanmış.

House of Cards, başkanlığa oynayan hırslı bir politikacı olan Francis Underwood adında bir adamın, inişli-çıkışlı politika hayatını odağına alacak.

9. House M.D.

9. House M.D.

IMDb: 8.7

Dr. Gregory House, New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Hastanesi'nin Tıbbi Tanı Uzmanlığı Departmanı'nın başındaki doktordur. Kendini aşırı beğenmesi, takıntılı davranışları, insanları önemsememesi ve boş vermişlik gibi özelliklerine rağmen ünü dört bir yana yayılmış biridir.

Uzmanlık alanı, bulaşıcı hastalıklardır. Hiç kimsenin tanı koyamadığı hastalara bir bakışta tanı koyarak onların hayatlarını kurtarmaktadır. Ekibinde yer alan doktorlar; onu sürekli gözlem altında tutmaya çalışmaktadır fakat ondan da asla vazgeçememektedir. Çünkü en zor durumlarda hastaları kurtaran hep odur.

10. Better Call Saul

10. Better Call Saul

IMDb: 8.7

Breaking Bad spin-off'u olacak dizi, düzenbaz avukat Saul Goodman'ın Walter White öncesi maceralarını anlatacak..

Yani Breaking Bad’teki zamanın daha öncelerine bir yolculuk yapacağız ve Saul Goodman henüz Walter ve Jesse ile tanışmamış olacak. Saul Goodman’ı bol bol mahkemelerde göreceğiz. Projenin arkasındaki isimler ise yine Vince Gilligan ve Peter Gould.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dexter

11. Dexter

IMDb: 8.6

O, 'ince ruhlu' bir katil. O, Miami'de yaşanan cinayetleri araştıran bir 'kan' uzmanı. O, dünyaya adalet sağlamak için öldürüyor. O'nun adı Dexter ve düzenin adaletini kişisel bakışa göre sağlamak hayatta kalma amacı.

Hem işinin ehli bir seri katil, hem de sosyal kişilikli bir adam portresi çizen Dexter Morgan, 2006 yılından bu yana kendi ahlak anlayışına göre kötüleri yer yüzünden silmeye devam ediyor.

12. The Queen's Gambit

12. The Queen's Gambit

IMDb: 8.6

The Queen’s Gambit, dehanın gerçek köklerini araştıran bir ergenlik hikayesi. 1950'lerin sonlarında bir Kentucky yetimhanesine bırakılan ve emanet edilen Beth Harmon, satranç için şaşırtıcı bir yeteneği olduğunu keşfederken, devlet tarafından çocuklar için sakinleştirici olarak sağlanan ilaçlara da bağımlılık kazanmıştır. Kişisel sanrıları tarafından rahatsız edilen, madde bağımlılığı ve takıntı hallerinden muztarip olan Beth, rekabetçi satrancın erkek egemen dünyasında kurulan geleneksel sınırları aşmaya kararlıyken etkileyici bir şekilde yetenekli ve göz alıcıdır ama gelenekler onu dışlayıcı bir tavırla karşılar.

13. Doctor Who

13. Doctor Who

IMDb 8.6

Dizi, Gallifrey gezegeninden olan ve 'Doktor' olarak bilinen bir zaman lordunun maceralarını konu almaktadır. Doktor, belirli dönemlerde hücre yenilenmesi dediği bir yöntemle kendini baştan aşağı yenileyerek, başka bir görünüş ve hatta kişilikle yaşamına devam etmektedir. Dışarıdan 1950'lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bir uzay/zaman gemisi ile yolculuk yapan Doktor, yardımcıları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, problemleri çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur.

14. Luther

14. Luther

IMDb 8.5

1500'lü yıllar... Avrupa'da hüküm süren, tavizsiz Katolik Kilisesi, insanlara göz açtırmamakta ve her şeyi kendi yararı doğrultusunda istismar etmektedir. Bu coğrafyaya Martin Luther adında bir insan doğmuştur. Hukuk dalında öğrenimine devam ederken yolunu değiştirip rahip olmuştur. Bir süre sonra halkı da kendi ardına alarak, kendi inançlarını savunmaya ve Katolik Kilisesi ile çatışmaya başlar. Katolik Kilisesi, yaşanan bu başkaldırıdan fazlasıyla rahatsız olmaktadır.

15. Hannibal

15. Hannibal

IMDb 8.5

Dizi, Thomas Harris'in romanı Red Dragon'da görünen karakterlere ve unsurlara dayanır. Dr Hannibal Lecter, FBI özel dedektif Will Graham'ın şimdiye kadar ki en kurnaz düşmanı olmaya aday bir psikiyatrdır. Ve dizi bu ikili arasında gelişen ilişki üzerinde durur.

FBI özel dedektifi Will Graham, FBI ile sekiz genç kızın kaybını araştırmaktadır. Ama peşinde olduğu seri katilin zihnini anlamakta zorlanır ve ülkenin önde gelen psikiyatrlarından biri olan Dr. Hannibal, Lecter’dan yardım ister.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mr. Robot

16. Mr. Robot

IMDb 8.5

Dizi, gündüzleri siber güvenlik mühendisi olarak çalışırken geceleri kanunsuz bir hacker olan Elliot adındaki antisosyal genç bir programcıyı merkezine koyuyor. Bir gün, gizli bir hacker grubu liderinin kendine çeşitli çok uluslu şirketleri çökertmesinde yardım etmesi için iş teklifi aldığında yol ayrımına düşüyor. Çünkü bu adamın Elliot’u bu kadar çok istemesinin nedenlerinden biri çalıştığı şirketteki konumudur.

17. Suits

17. Suits

IMDb 8.4

Mike Ross eğitimini yarıda bırakmış bir dahidir. Mike'ın çocukluk hayalleri yaşadığı talihsiz olaylar ve büyük annesine bakma sorumluluğunu almış olmasından dolayı gerçekleşememiştir. Doğal zekası ve inanılmaz hafızası ile Mike geçimini başka insanların yerine LSAT sınavlarına girerek sağlamaktadır.

Harvey Specter New York şehrinin en iyi avukatlarından biridir ve çalıştığı firmada başkan yardımcılığına terfi etmiştir. Şirket kuralları gereği kendisine bir asistan almak zorunda olan Harvey tesadüf olarak karşılaştığı Mike'ın zekasına, hazır cevaplılığına ve ansiklopedik düzeydeki hukuk bilgisine hayran kalır. Harvey Specter Mike'ı işe almasına rağmen Mike'ın üniversite eğitimini tamamlamamış olması ve şirketin yalnızca Harvard mezunlarını kabul etmesi ikiliyi Mike Harvard mezunuymuş gibi davranmaya iter.

18. Person of Interest

18. Person of Interest

IMDb 8.4

Kameralar her yerde! İzliyorlar, dinliyorlar, kaydediyorlar... Sizin hakkınızda her şeyi biliyorlar! Peki siz onlar hakkında ne biliyorsunuz? Gizemli bir işadamı olan Mr. Finch, ileride işlenecek suçları önceden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. İlginç bir karaktere sahip bu milyoner işadamı elindeki programı hayata geçirebilmek için resmi kayıtlarda ölü olarak geçen Reese adlı eski bir CIA ajanıyla anlaşır. Kendi kaynakları ve teknolojisiyle, Reese'in yetenekleri ve sezgilerini birleştiren Mr. Finch'in amacı; gelecekte işlenecek olan suçları henüz suçlular eyleme geçmeden önlemektir.

19. Fringe

19. Fringe

IMDb 8.4

Tüm yolcuların ve mürettebatının ölmüş olduğu, içinde hiçbir hayat belirtisi bulunmayan bir uçak Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar... Bu gizemli olayı araştırmak üzere, FBI Özel Ajanı Olivia Dunham görevlendirilir. Ancak araştırma esnasında ortağı Özel Ajan John Scott, ölümün kıyısına gelir. Çılgına dönen Dunham, umutsuzca ona yardım edecek birilerini aramaya başlar. Bu durum, özel ajanımızı günümüzün Einstein'ı Walter Bishop'a götürür. Ancak Bishop, 17 yıldan fazla zamandır akıl hastanesindedir ve ona ulaşabilmenin tek yolu da asi oğlu Peter'ı yardım etmeye ikna etmekten geçer. Özel Ajan Philip Broyles'ın emrindeki üçlümüz, zamanla o ölümcül uçakta yaşananların, çok daha büyük ve şok edici bir gerçeğin sadece ufak bir parçası olduğunu keşfedeceklerdir.

20. Brooklyn Nine-Nine

20. Brooklyn Nine-Nine

IMDb 8.4

Jake, işinde iyi, yetenekli ve ekibi içinde yakalama oranı en iyi polistir. Ama öteki yandan ciddiyetten yoksun ve sıkı çalışması gerekmemiş biri olarak oldukça da rahat biridir. Ekibe yeni gelen patron, emrindekilerin “rozetin hakkını vermesi” gerektiğini düşünen biri olarak işe koyulur ve Jake’ten başlar. Bu da komik pek çok olayın yaşanmasına sebebiyet verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Futurama

21. Futurama

22. Prison Break

22. Prison Break

IMDb 8.3

Haksız yere suçlandığını düşündüğü abisini hapishaneden kurtarmak isteyen Michael Scofield, nerdeyse kusursuz bir plan yapar. Lincoln Burrows'a yüklenen suç, kendilerini temize çıkarabilecekleri bir suç değildir. Devletin de işin içine karıştığını öğrendiklerinde kaçmaktan başka çareleri kalmaz. Michael planını uygulamaya sokar ve kaçış başlar.

23. Genius

23. Genius

IMDb 8.3

Einstein’ın başarılarını ve hayatının bilinmeyen yönlerini anlatan “Deha”, öğretim görevlisi pozisyonlarında yer almayı başaramayan, doktoraya kabul edilmeyen fakat hayal gücü kuvvetli ve isyankar olan bir patent görevlisinin nasıl evrenin ve atomun sırlarını gün yüzüne çıkardığını anlatıyor. Her bölüm Einstein’in olağanüstü bilimsel başarıları ile beraber bu güne kadar çok fazla konuşulmamış karmaşık ve tutkulu kişisel hayatına da ışık tutuyor.

24. Star Trek: The Original Series

24. Star Trek: The Original Series

25. La Casa de Papel

25. La Casa de Papel

IMDb 8.3

Profesör lakabıyla bilinen gizemli bir adam yüzyılın en büyük soygununu yapmaya karar verir. Profesör, ince eleyip sık dokuyarak ülkenin dört bir yanından kendi alanlarında ünlü kişilerden oluşan bir ekip toplar. Kusursuz bir plan için beş ay yeterlidir. Bu beş ayı eve kapanarak, her ihtimali ölçerek, tartarak, planlayarak ve ek planlar yaparak geçirirler. Süre dolduğunda ise ellerinde kusursuza yakın bir plan vardır.

Ancak unuttukları bir şey vardır, bir soygunun başarıya ulaşması için kusursuza yakın bir plan kadar ekip de kusursuz olmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Forever

26. Forever

IMDb 8.3

Henry Morgan, New York Polisi’nin adli tıp bölümünde çalışan başarılı bir doktordur. Ancak onu diğer insanlardan ayıran ufak bir sorunu bulunmaktadır: Henry ölümsüzdür. İlk kez 200 yıl önce ölen Henry, her ölümünden sonra kendisini kıyafetsiz bir şekilde denizin ortasında dirilmiş bir halde bulur. 

Birtakım olaylar sonucunda yolu Dedektif Jo Martinez ile kesişen Henry, Jo ile beraber cinayet davaları üzerinde çalışmaya başlar. Ancak bir süre sonra kimliği belirsiz ve oldukça tehlikeli olduğunu göstermekten çekinmeyen birinden gizemli telefonlar almaya başlar. Henry, bir yandan New York’ta işlenen cinayetleri çözerken, diğer yandan da gizemli takipçisiyle baş etmek zorunda kalacaktır.

27. Columbo

27. Columbo

IMDb 8.2

Kirli pardösüsü, eski arabası, sempatik tavrıyla cinayet davalarını çözüyor. Katile yapışıyor, kızdırıcı sorularla köşeye sıkıştırıyor, ipuçlarını zekice buluyor, birleştiriyor. Columbo, polis olan kahramanın ilginç olayları çözmesini konu alan bir polisiye dizisidir.

28. The Big Bang Theory

28. The Big Bang Theory

IMDb 8.1

Birbirinden zeki ve takıntılı iki ev arkadaşının karşı apartman dairesine, güzel (ama aklı biraz yavaş çalışan) bir genç kız tanışırsa ne olur? The Big Bang Theory MIT doktorası yapan, asosyal iki araştırma görevlisinin, sıradan bir garson olan, sarışın güzel Sheldon ile komşuluk ilişkilerini anlatıyor.

29. The Mentalist

29. The Mentalist

IMDb 8.1

Patrick Jane, geçmişte insanları kendisinin bir medyum olduğuna inandırarak para kazanan bir sahtekârdır. Katıldığı bir televizyon programında, dönemin ünlü seri katili Red John hakkında küçümseyici yorumlarda bulunur ve düşüncesizliğinin karşılığını da eşi ve kızının Red John tarafından öldürülmesi olarak alır. Yaşadığı bu travmanın ardından Patrick Jane umutsuzca eşi ve kızının ölümlerini araştırmak üzere Kaliforniya Araştırma Bürosu (CBI) 'nun kapılarını aşındırır. Dikkatli duyuları sayesinde bir olayı çözen Jane, CBI'a danışman olarak katılır. CBI Ajanı Teresa Lisbon ve ekibi ile cinayet vakalarını çözmeye çalışan Jane'in yine de tek bir arzusu vardır, Red John'u öldürmek.

30. The Blacklist

30. The Blacklist

IMDb 8.0

Eski bir hükümet ajanı ve FBI'ın en çok aranan kaçaklarından biri Raymond “Red” Reddington, Washington, DC'deki FBI Karargahı'na gizemli bir şekilde teslim olur. Ardından FBI'a reddedemeyeceği bir teklif yapar ve tek şartının çaylak FBI ajanı Keen Elizabeth ile iş yapmak olduğunu söyler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Da Vinci's Demons

31. Da Vinci's Demons

32. Monk

32. Monk

IMDb 8.0

Monk, karısı Trudy’nin 1997 yılında öldürülmesinin ardından saplantı zorlantı bozukluğu ve çeşitli fobilerle baş etmek zorunda kalan obsesif bir kişiliğe sahip dedektif Adrian Monk’un hayret uyandıran dikkati ve zekâsı... 

İnanılmaz derecede gelişmiş olan fotoğraf hafızasına ve en küçük ipuçlarını bir araya getirme becerisine rağmen artık San Francisco Polis Departmanı’nda resmi olarak görev alamayan ve hem arkadaşı, hem de kişisel asistanı olan Sharona Fleming’den yardım alarak yaşayan Monk, şimdilerde serbest çalışıyor. Departmana geri dönebilmek için eski patronu Captain Stottlemeyer’a kendini kanıtlamaya çalışan Monk’un garipliklerine gülerken diğer bir taraftan da yeteneğine hayran bırakıyor.

33. Lie to Me

33. Lie to Me

IMDb 8.0

Dr. Cal Lightman, 20 yıl boyunca insanların yalan söylemeleri sırasında verdiği tepkiler, mimikler ve hareketler üzerinde çalışmıştır. Bu tecrübesiyle beraber 'The Lightman Group' adı altında bir ekip kurmuştur. Bu ekip, insanların doğru mu yoksa yalan mı söylediklerini tespit ederek FBI, emniyet teşkilatı, askeri birimler, hukuk firmaları, özel şirketler vs. yardım ediyor. Yalan makinasının bile yetersiz kaldığı durumlarda devreye giren Lightman ve ekibi, gerçekleri gün ışığına çıkarıyor.

34. Elementary

34. Elementary

IMDb 7.9

New York Polis Departmanı’nın çözülmesi imkansız davaları çözmesine yardım eden ikilinin günümüze uyarlanmış versiyonu Elementary’de Sherlock Holmes’u Jonny Lee Miller, Dr. Joan Watson’ı ise Lucy Liu canlandırıyor. Londra’da itibarını yitirdikten sonra rehabilitasyondan kaçan Sherlock zengin babasının en kötü kabusuyla –ciddi bir arkadaş olan Dr. Watson ile yaşamaya zorladığı Manhattan’a geliyor. Üç yıl önce bir hastasını ve lisansını kaybedene dek başarılı bir cerrah olan Watson yeni işini insanlara yardım edebileceği ve cezasını ödeyebileceği bir fırsat olarak görmektedir.

35. How to Sell Drugs Online (Fast)

35. How to Sell Drugs Online (Fast)

IMDb 7.9

Hayatının aşkını geri kazanmaya çalışan inek bir çocuk, online bir uyuşturucu şebekesi kurar ve uyuşturucu satmaya başlar. Dizi, Avrupa'nın en büyük uyuşturucu tacirlerinden biri hâline gelen arkadaşların maceralarını konu alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. MacGyver

36. MacGyver

IMDb 7.7

Richard Dean Anderson'un oynadığı karakter olan Angus Macgyver, bir taksi şoförü iken, taksisine aldığı Fonex'in bir çalışanı tarafından keşfedilir. Fonex çalışanı bir takibe uğrar ve Macgyver bu takipten ilginç yöntemlerini kullanarak kurtulur. Seri, daha sonra Fonex için gizli ajan olarak çalışmaya başlayan Macgyver'ın maceralarını anlatır. Silah kullanmayı sevmeyen Macgyver, fizik ve kimya bilgilerini kullanarak çevresinde bulduğu araç gereçlerden silah, bomba vs. yaparak düşmanlarının elinden kurtulacaktır.

37. CSI: Crime Scene Investigation

37. CSI: Crime Scene Investigation

IMDb 7.6

CSI: Crime Scene Investigation suç mahali araştırmasını konu alan ABD kaynaklı bir dizi filmdir. Dizinin adı, Las Vegas'da çekilmesi nedeniyle CSI: Las Vegas olarak da bilinir. Amerikan CBS televizyonu tarafından yayınlanan dizi 24 Emmy, 6 Altın Küre ödülüne aday gösterilmiştir.

38. Perception

38. Perception

IMDb 7.5

“Perception” dizisi, ‘gerçeklik nedir?’ sorusuyla başlıyor. Şizofrenik eğilimler gösteren, beyninin farklı çalışmasını işi açısından bir avantaja dönüştüren başarılı araştırmacı Dr. Daniel Pierce sınıfındaki öğrencilerine yöneltiyor bu soruyu. “Perception”ın ‘tuhaf profesörü’ Pierce’i diğer insanlardan farklı kılan, algı konusunda oldukça farklı deneyimler yaşaması. Paranoyak şizofreni teşhisi konan Pierce'a zihni sıklıkla oyunlar oynuyor. Nöropsikiyatri alanında çalışan bilim insanı, zihninin oynadığı oyunları, bilinçaltının uyarıları ve yönlendirmeleri gibi kabul ediyor ve böylece FBI’a karışık suç dosyalarında yardımcı olurken kendi bilinçaltından da yardım alıyor.

39. Young Sheldon

39. Young Sheldon

IMDb 7.5

The Big Bang Theory'nin zeki çocuğu Sheldon'ın 9 yaşındaki haliyle tanışmaya hazır mısınız? Teksas'ta yaşayan dahi çocuk Sheldon Cooper, ne yazık ki gelişmiş matematik yeteneğinin ve sivri zekasının faydasını sosyal hayatında göremez. Sheldon için hayat pek o kadar da kolay olmayacaktır.

40. Numb3rs

40. Numb3rs

IMDb 6.9

Genç dahi, en şaşırtıcı suç davalarının çözümünde matematik formüllerini ve denklemleri kullanmaktadır. Babaları Alan, oğullarını birlikte çalışırken görmekten dolayı mutlu olsa da, rekabetçi doğalarının onları belaya sürükleyeceğinden de korkmaktadır... Gerçek olaylardan esinlenilen yapım, polis araştırmalarıyla matematiğin birlikteliğinin suçla ilgili en kafa karıştırıcı sorulara bile nasıl çözümler bulduğunu ortaya koyuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
7
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

kaliteli güzel diziler.

Friend Sister

Sarışın güzel "Sheldon"dan sonra yorumlara atladım ama maşallah kimse yok :)

kıssadan hisse

bitir şu big bang theoryi

Semih Kemal Manav

Aslında vakti zamanında bir dizi vardı flashforward! Bedavaya iptal edilen dizi. 1 sezoncukta olsa izleyin derim.