Görüş Bildir
Haberler
İtirazım Var’a Kültür Bakanlığı Tarafından +18 Sansürü

İtirazım Var’a Kültür Bakanlığı Tarafından +18 Sansürü

Ulaş
17.04.2014 - 19:26 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 11:37

Onur Ünlü: Devlet 'İnsanlık Onuru' Diyemez

Onur Ünlü’nün yeni filmi İtirazım Var’a Kültür Bakanlığı tarafından +18 sansürü getirildi.

Onur Ünlü'nün yarın vizyona girecek yeni filmi İtirazım Var'a Kültür Bakanlığı tarafından + 18 sansürü uygulandı. Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nden Yapımcı U10 Film'e gönderilen kararda, Selman Bulut isimli imamın hayatından bir kesitin anlatıldığı filmin 'şiddet öğeleri içerdiği' belirtiliyor. Karar metninde  'Yönetmeliğin 11. Maddesi gereğince film, çocukların ve gençlerin ruh ve beden sağlığını etkileyici unsurlar, genel ahlak, insan onuru ve şiddet içermesi nedeniyle 18 yaş ve üzeri izleyici kitlesi içindir' deniyor.

Filmin yönetmeni ve senaristi Onur Ünlü kararı BirGün'e şöyle değerlendirdi:

“Ben üzerime alındım bunu hakaret gibi algıladım. O şu demek; ben bu filmi yapan Onur Ünlü olarak insanlık onurunu ayaklar altına alan bir şey yaptım. Dolayısıyla insanlık onuru denilen şeyin daha altında olduğuma hükmedilmiş oluyor. Bu ağlamak hissi veriyor bana. Ben dünyanın en iyi insanı olmayabilirim ama seviye olarak insanlık onuru seviyesinin altında olduğumu kabul etmek istemem. Bunu bana devletin söylemesi dileyebileceğim son şey olur. Bunu bana herkes söyleyebilir, devlet söyleyemez. Çünkü, devletin ahlaki ortalamasının ne olduğunu biliyoruz.”

Bu kararın 'siyasi olmadığını ummak istediğini' belirten Ünlü sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama siyasi bir karar değilse daha tehlikeli; çünkü o zaman ahlaki bir karar... Ve çok basit bir şey geliyor aklıma: Bu ahlaki bir kararsa bu kararı veren insanların ahlakı kim tarafından onaylandı?”

Filme gelen sansürün izleyici sayısını olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Ünlü seyirciye güvendiğini de sözlerine ekledi: “Ama ben seyirciye de güveniyorum, seyirci yarından itibaren bu filmi izleyecek ve çıktıktan sonra eminim ki şunu soracaki, bu filmin +18'lik nesi var. Ve her zaman olduğu gibi halkın kendi verdiği karar +18'i artı 75'i, 30'u, 50'yi dinlemeyecek ve bu bir işe yaramayacak ve devlet her zaman olduğu gibi komik duruma düşmüş olacak.”

birgün

Kaynak: http://birgun.net/haber/devlet-insanl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın