Görüş Bildir
Haberler
İtalyan Gazetesinden Türkiye'nin EURO 2016 Dosyası

İtalyan Gazetesinden Türkiye'nin EURO 2016 Dosyası

Batuhan
07.06.2016 - 12:58

İtalya’nın yüksek tirajlı spor gazetesi “La Gazzetta dello Sport”, Türkiye Milli Futbol Takımı’nın bugüne kadar katıldığı her Avrupa Şampiyonası’nda hep üstüne koyarak ilerlediğini yazdı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa’nın ev sahipliğinde 10 Haziran’da başlayacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) öncesinde, katılacak 24 takıma ilişkin geniş değerlendirmeler yayımlayan La Gazzetta dello Sport, internet sitesinde Türkiye’ye yer verdi. Gazeteye göre, ay-yıldızlı milli takımın kuvvetli ve zayıf noktaları aktarıldı.

Fatih Terim’in takımı, 'kolektif uyum, mücadele ruhu ve bireysel tekniği' özellikle orta saha ve ilerisinde birleştiriyor.”

Fatih Terim’in takımı, 'kolektif uyum, mücadele ruhu ve bireysel tekniği' özellikle orta saha ve ilerisinde birleştiriyor.”

Türkiye’nin bugüne kadar katıldığı 3 Avrupa Şampiyonası’ndaki performansına atıfta bulunulan yazıda, 'Türkler, son yıllarda dalgalı bir grafik çizmelerine karşın, futbollarını geliştirerek Fransa'ya geliyorlar. İlk kez katıldıkları 1996’daki şampiyonadan sıfır puanla ayrılarak ilk turda veda eden Türkiye, 2000’deki şampiyona da Portekiz’e çeyrek finalde, 2008’de ise Almanya’ya yarı finalde elendi. Türkler için bundan daha iyi nokta, finale varmaları olur. Burada dikkat edilmesi gereken kilit husus, Fatih Terim’in takımı, 'kolektif uyum, mücadele ruhu ve bireysel tekniği' özellikle orta saha ve ilerisinde birleştiriyor.” ifadeleri kullanıldı.

'Arda Turan, tam anlamıyla formunda değil'

'Arda Turan, tam anlamıyla formunda değil'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazetenin değerlendirme yazısında, 'Türkiye’nin Barcelona’da forma giyen yıldızı Arda Turan, tam anlamıyla formunda olmasa da takımın sembolü olarak kalmaya devam ediyor ancak Türkler’in bu Avrupa Şampiyonası’ndaki gerçek yıldızı Hakan Çalhanoğlu olabilir.” denildi. Almanya’nın Bayer Leverkusen takımında forma giyen Hakan’ın forvet arkasında teknik direktör Fatih Terim’in hücumdaki temel ögelerinden biri olduğu kaydedildi. Gazete, Hakan’ın yedek kaldığı Avrupa Şampiyonası elemelerinin ilk maçlarında, Türkiye’nin Fransa’daki finallere gidebilecek durumda olmadığını da anımsattı.

Bir övgü de Oğuzhan Özyakup’a

Bir övgü de Oğuzhan Özyakup’a

İtalyan gazetesi, 'Hollanda’da doğan bir Türk vatandaşıysanız, farklı futbol vizyonlarını harman edebilirsiniz. Bu kazanan bir karışım' ifadeleriyle bahsettiği Oğuzhan Özyakup’un top sürüşü, 360 derece görüş açısı ve topa her zaman ilk basış isteğiyle öne çıktığına dikkati çekti.

La Gazzetta dello Sport, orta saha ya da ilerisinde oynadığında rafine ayaklarıyla gol atma ve takım arkadaşlarına pozisyon yaratma beceresi gösterdiğini yazdığı Beşiktaşlı Oğuzhan'a Inter’in de göz koyduğunu öne sürdü.

Gazete, Serie A takımlarından Inter’in kısa süre önce transferini açıkladığı sol bek Caner Erkin’in de asist yapma garantisi sunduğunu dile getirdi.

Burak Yılmaz’ın performansları merak konusu

Burak Yılmaz’ın performansları merak konusu

İtalyan gazetesi, 'Türk futbolunun en önemli iki adamı' şeklinde bahsettiği Arda Turan ve Burak Yılmaz’ın kariyerlerinin en zor döneminden geçerek Fransa’ya geldiklerini belirtti.

Yazıda, “İkisi de kağıt üstünde joker niteliğinde çok önemli kilit oyuncular ama kondisyonları değerlendirmeye açık. Onların Fransa’daki performansı, Türkiye’nin de turnuvadaki gidişatını etkileyecek.” değerlendirmesi yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'En çok acı çekebileceği yer savunma'

'En çok acı çekebileceği yer savunma'

Türkiye’nin Fransa’da karşısında Alvaro Morata’nın forvette olduğu İspanya ile yüksek hücum kalitesi olan Hırvatistan ile aynı grupta mücadele edeceğini hatırlatan gazete, ay-yıldızlıların en çok acı çekebileceği yerin savunması olabileceği uyarısında bulundu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın