Görüş Bildir
Haberler
İstenmeyen Tüylerle Yaşamak Zorunda Değilsiniz: Tüylerini Almayı Tercih Edenler İçin A'dan Z'ye Rehber!

İstenmeyen Tüylerle Yaşamak Zorunda Değilsiniz: Tüylerini Almayı Tercih Edenler İçin A'dan Z'ye Rehber!

28.01.2022 - 09:15

İstenmeyen tüyler, erkek veya kadın fark etmeksizin herkesin derdi. Dolayısıyla güzellik ve bakım rutini dendiği zaman olayın içine kıl tüy işleri de giriyor. Her ne kadar keyifli bir iş olmasa da pürüzsüz bir tene ulaşmak için tüyleri almak gerekiyor. Peki ama ne şekilde? Farklı teknikler ve evde hazırlanan özel kürlerle tüy almak kabus olmaktan çıkıyor. Tabii, tüy aldıktan sonraki bakım kısmı da önemli. Detayları öğrenmek için yazımızı okumaya ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüy almanın en klasik adresi: Ağda

Tüy almanın en klasik adresi: Ağda

Ağda, vücudun her yerine uygulanabilen bir yöntem. Ayrıca çoğu zaman tüyleri azaltma konusunda etkili olduğu da bilinen bir gerçek. Sıcak ya da soğuk şekilde üretilen ağda çeşitleri var. Soğuk ağdalar, kullanım açısından son derece pratik. Ancak sıcak ağda çeşitleri, tüy çıkarma süresi açısından daha avantajlı. Ağdayı, tüylerin olduğu bölgeye sürerek uygulamanız gerek. Ardından bu bölgeye ağda bezi yapıştırıp ovaladıktan sonra bezi tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekmelisiniz. Biraz can yakıcı olsa da sonuç gayet güzel!

Pratik ve daha ağrısız bir yöntem isteyenlere epilatör seçeneği!

Pratik ve daha ağrısız bir yöntem isteyenlere epilatör seçeneği!

Epilasyon cihazları, uzun zamandır kadınların ve erkeklerin hayatında kendine yer buluyor. Tabii teknoloji gelişti, artık daha estetik ve avantajlı modellere denk gelmeniz mümkün! Dönen cımbızlı başlığıyla çalışan bu cihazlar, tüy alma konusunda oldukça başarılı. Üstelik epilatörler, vücudun tüm bölgelerinde rahatlıkla kullanılabiliyor. Tüyleri kökünden almaları ise ekstra güzel bir detay. Epilatör kullanacaksanız tüy almak için tüylerinizin uzamasını beklemenize gerek yok. Epilatörler, 0.5 mm tüyü dahi alabiliyor! Düzenli kullanımda ise tüylerin azalma ihtimali yüksek.

Tüy almada profesyonel bir yöntem: Lazer epilasyon

Tüy almada profesyonel bir yöntem: Lazer epilasyon

Kalıcılık oranı yüksek olduğu için özellikle son dönemlerde lazer epilasyon yöntemi dikkat çekiyor. Bu işlemin steril ortamlarda ve seanslar halinde yapılması gerekiyor. Yani biraz zaman ve sabır gerektiren bir yöntem. İlerleyen süreç ise fazlasıyla avantajlı. Bikini ve koltuk altı bölgelerinde fazlasıyla etkili olan lazer epilasyonun biraz acılı bir yöntem olduğunu da söylemek gerek. Ayrıca açık renkli ancak koyu tüylere sahip ciltlerde daha etkili sonuçlar ortaya çıktığı belirtiliyor.

İstenmeyen tüylere bitkisel çözüm: Portakal kürü

İstenmeyen tüylere bitkisel çözüm: Portakal kürü

Portakalın tüy azaltmak için de kullanıldığını biliyor muydunuz? Şaşırtıcı, değil mi? Portakal kürü, tüy köklerinin zayıflamasına katkıda bulunuyor. Özellikle ağda işleminin ardından düzenli olarak uygulamak, kür içeriğinin tüy köklerine derinlemesine nüfuz etmesini sağlıyor. Bu kürü yapmak ise son derece basit. 

● Yediğiniz portakalların kabuklarını krem kıvamına gelene kadar robottan geçirin. 

● İçine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. 

● Etkisini görebilmek için sürdüğünüz bölgede 1 saat kadar bekletin.

● Ardından ılık su yardımıyla temizleyin.

Soğanın tüyleri azaltmadaki etkisini denemeye ne dersiniz?

Soğanın tüyleri azaltmadaki etkisini denemeye ne dersiniz?

Tüy azaltıcı tariflerden bahsederken soğan kürünü es geçmek olmaz tabii ki! Soğan kürü, kıl köklerini zayıflatmasının yanı sıra tüylerin tekrar çıkma süresinin uzamasında da etkili. Üstelik bu kürü hazırlamak çok kolay.

● Orta büyüklükte bir soğanı rendeleyin. 

● Tüy alma işleminden sonra soğan suyunu işlem yaptığınız bölgeye sürün. 

● 1 saat kadar bekleyip sonrasında su ile temizleyin. 

● Düzenli uyguladığınızda etkisini daha net görebilirsiniz. İşte bu kadar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karınca yumurtası yağı ile tüyleri azaltmak mümkün!

Karınca yumurtası yağı ile tüyleri azaltmak mümkün!

Bitkisel yağ kullanmanın faydalarını bilmeyen yok. Karınca yumurtası yağı, tüy azaltma konusunda muhtemelen en büyük yardımcınız olacak. Tüy alma işleminin ardından masaj yoluyla karınca yumurtası yağını cildinize uygulayabilirsiniz. Tüyleri inceltip köklerini zayıflatan yağ, tüylerin daha geç çıkmasını sağlıyor. Bu yağı aktarlardan ve kozmetik mağazalarından rahatlıkla temin edebilirsiniz.

Tüy alma işlemi sonrası bakım önerileri

Tüy alma işlemi sonrası bakım önerileri

● Tüy alma işlemlerinin pek çoğunda ciltte kızarıklık meydana geliyor. Bu nedenle işlemden sonraki 24 saat boyunca vücudunuzu dinlendirmeniz tavsiye ediliyor. 

Sıcak su ile temastan bir süre kaçınmalısınız.

● Doğal sabun ya da bebe yağı gibi yatıştırıcı ürünlerle tüyleri aldığınız bölgeye masaj yapabilirsiniz. 

● Masaj işlemini kimyasal içerikli malzemelerle yapmamaya özen gösterin. Aksi halde tahriş ve kızarıklık gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. 

● Ağda, epilatör ya da lazer işlemleri sonrasında bir süre güneş ışınlarından kaçınmalısınız.

● Bunların hepsine kısa bir süre dikkat etmeniz yeterli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın