Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Tarih Kokan Gözde Semti Karaköy'de Keşfedilmeyi Bekleyen 17 Süpersonik Kafe

etiket İstanbul'un Tarih Kokan Gözde Semti Karaköy'de Keşfedilmeyi Bekleyen 17 Süpersonik Kafe

theolonius
23.08.2016 - 15:12

Karaköy’ün son yıllardaki yükselişini herkes öğrendi artık. Bu yükseliş beraberinde bize yeni yeni mekanlar kazandırıyor. Farklı tarzlar, farklı konseptler ve farklı yiyecek-içecek menüleriyle çok fazla cafe hizmet veriyor. Biz de bunlardan 17 tanesini sizler için derledik. 

 Kahvaltı, kahve ve akşam yemeği için gidebileceğiniz Karaköy'ün en iyi 17 kafesi.

*Kafeler rastgele sıralanmıştır.

1. Dem

1. Dem
1. Dem

Kaynak

Türk halkı olarak çay meselesinde hassasız. Güzel çay bulduk mu vazgeçmeyiz, kötü çaya denk geldik mi affetmeyiz! Fakat buna rağmen şundan kısa bir süre öncesine kadar İstanbul’da özellikle çaya odaklanan 1-2 yerden fazlası yoktu.  Sonra Dem geldi ve çay konusundaki büyük bir açığı kapattığı, benzeri mekanların da öncüsü olmayı başardı. 60 çeşit çayın içinden hangisini seçeceğinize karar verebilmeniz gerçekten zor olacak. Güleryüzlü çalışanları ve lezzetli çayları ile Dem Karaköy gerçek bir efsane!

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Hoca Tahsin Sokak, No: 17, Beyoğlu/ İstanbul

2. Pim

2. Pim
2. Pim

Kaynak

Dışarıdan şık duruşu, ferah iç mekanı, lezzetli yemekleri ve yanındaki kendine ait minik pastahanesi ile hayranlarının kalbini baştan çalan bu tatlı mekan Karaköy’ün en yenilerinden. Pim'in sloganı: ''Lübnan esintileri, Fransa'nın tatlı sürprizleri, İtalya'nın özel tarifleri, ülkemizin özgün lezzetleriyle harmanlanarak Karaköy'de Pim'lendi.''  Gittiğinizde sizi ne beklediğini buradan da anlıyorsunuz. Karaköy’de nerede ne yesem derdine son vermiş olan Pim, keşfedilmeyi fazlasıyla hak ediyor.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, No:  18, Beyoğlu/ İstanbul

3. Karabatak

3. Karabatak
3. Karabatak

Kaynak

Dıştan görünüşü, dışarıdaki oturma düzeni, iç dekorasyonu ile çok farklı bir mekan. Bulmanın hiç de kolay olmadığı labirent gibi sokaklardan birinde yer alıyor. Eski bir torna dükkanından cafeye çevrilmiş olan Karabatak’ın duvar motifleri ise birbirinden ilginç. Menüsü kahve, çay, sandviç ve tatlılardan oluşuyor. Kahve konusunda iddialılar. Avusturyalı Julius Meinl marka kahve servis ediyorlar. Ayrıca Bailey’s Coffe, Sherry Macchiato ve Captian Jack Sparrow gibi alkollü spesiyal kahveleri de bulunuyor.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kara Ali Kaptan Sokak, No: 7, Beyoğlu/ İstanbul

4. Muhit

4. Muhit
4. Muhit

Kaynak

Muhit, Karaköyseverlerin ilgi odağı olmuş durumda. 3 katlı tarihi bir binaya sahip Muhit, bahar aylarında eğlenceli bahçesi ile misafirlerini ağırlıyor. Karaköy’ün tarihi dokusunu bahçedeki sarmaşık ve terzi masalarıyla yansıtıyor. Menüde daha çok atıştırmalıklar ve kahve seçenekleri bulunuyor. Kendi tostları Muhit Tost, fesleğen ile inanılmaz lezzetli olmuş, kesinlikle denenmeli. 

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, No: 9/A, Beyoğlu/ İstanbul

5. Press

5. Press
5. Press

Kaynak

Menüde espresso türevleri, yöresel yerel kahveler ve dünya kahvelerinden örneklerin yanı sıra porsiyon tatlılar ve tuzlu seçenekler de var.  “Orantısız Zeka” kullanılan menüleri ve Cafe Bombon ile orjinal bir mekan. 

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Hoca Tahsin Sokak, No: 15/A, Beyoğlu/ İstanbul

6. FiLBooks

6. FiLBooks
6. FiLBooks

Kaynak

Adından da anlaşılacağı üzere,kitaplar da burayı tamamlayıcı özelliğe sahip. Özellikle fotoğraf ve fotoğrafçılık üzerine kitaplar bulunuyor. Kahve eşliğinde kitap okuma seansı için ideal mekan olma özelliğine sahip. Siz bir duvarı kaplayan kitaplığı incelerken, kahveniz de hemen yan tarafınız da hazırlanmış oluyor. Menü ise lezzetli atıştırmalık, tatlı-tuzlu yiyecekler ve yine çeşitli sıcak-soğuk içeceklerden oluşturulmuş. Kahve ve kitabın yanı sıra düzenledikleri workshoplarla da ziyaretçilerine iyi vakit geçirmelerini sağlıyorlar.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Ali Paşa Değirmeni Sokak, No: 1/A, Beyoğlu/ İstanbul

7. Mums Cafe

7. Mums Cafe
7. Mums Cafe

Kaynak

Sakin ortamı, sıcak dekorasyonuyla müdavimlerini yaratan mekanın kalabalık olmayan menüsünde çeşitli tatlı seçenekleri, salata ve sandviçler sunuluyor.  İsveç’teki cafelerin konseptinden yola çıkarak hayata geçirilen Mums Cafe’nin spesiyal lezzeti ise yine bir İsveç tatlısı olan Cinnamon Roll. 

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Caddesi, Fransız Geçidi Sokak, No: 1/16-17, Beyoğlu/ İstanbul

8. Ops Cafe

8. Ops Cafe
8. Ops Cafe

Kaynak

Ops Cafe, açık mutfağından misafirlerine taze çekilmiş kahve ile sabah kahvaltısı başta olmak üzere ,öğle ve akşam yemeğinde de güzel bir menü sunuyor. Rahat ve sıcak bir ev ortamı şeklinde tasarlanmış iç mimarisinin yanı sıra iyi müzik dinlemek isteyenlerin de uğrak yeri.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Caddesi, Nimet Han, No: 45/B, Beyoğlu/ İstanbul

9. Dandin Bakery

9. Dandin Bakery
9. Dandin Bakery

Kaynak

Gösterişten uzak, iddialı ve leziz tatlılarıyla ön plana çıkan mekan, dekorasyonunda da aynı yalınlığı koruyor. Yüksek tavanın verdiği ferahlık, minimal ürünlerle birleşince keyifli bir ortama dönüşmüş. Özel organizasyonlar için de kapılarını açan Dandin Bakery, zamanla daha da geniş bir menüye sahip olacak.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, No: 17/A, Beyoğlu/ İstanbul

10. Nar Dükkan

10. Nar Dükkan
10. Nar Dükkan

Kaynak

Nar Dükkan, özellikle gençlerin müdavim olduğu bölgede yaratıcı lezzet sunumları ile dikkat çekiyor. Nar menüsünde günün her saatine yönelik hem yerel, hem de dünya mutfağına ait yemek ve aperatif önerileri bulunuyor. Venedik maskeleri ve kırmızı narlardan oluşan dekorasyon detayları, mekanda gözünüze ilk takılanlar oluyor. Ambiyansı ve Nar lezzetleri, mekanın müdavimi olmanız için size pek çok sebep sunuyor. Başka hiçbir yerde olmayan bir uygulama ile şaşırtan Nar Dükkan, misafirlerini kitaplarla karşılıyor. Her masada yer alan kitaplarla birlikte, mekana özel bir mini kütüphane de bulunuyor.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Ali Paşa Değirmeni Sokak, No: 22/A, Beyoğlu/ İstanbul

11. Coffee Sapiens

11. Coffee Sapiens
11. Coffee Sapiens

Kaynak

Coffee Sapiens, kahve severlere kahve zevkini değişik şekillerde tadabilecekleri bir ortam sağlıyor. Coffee Sapiens, taze kavrulan kahvelerin baş döndürücü kokuları arasında sadece espresso bazlı içecekleri değil, “thirdway” yani üçüncü nesil olarak adlandırılan özel demleme çeşitlerini de kahve severlerin beğenisine sunuyor.  Mekanda kahveyi en doğal haliyle demleyen ve aromaları en kusursuz şekilde ortaya çıkaran HarioDrip, AeroPress, HarioSiphon ve BelgianRoyalCoffee Maker gibi thirdway yöntemlerinin yanı sıra kahvenin en yoğun halini sunan ColdBrew yani soğuk demleme yöntemiyle ortalama 8-12 saatte damıtılarak hazırlanan kahveler de sunuluyor. 

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, No: 10/C, Beyoğlu/ İstanbul

12. Gran Karaköy

12. Gran Karaköy
12. Gran Karaköy

Kaynak

Ev yapımı köftesini yemek ya da bir kahvesini içmek için uğranabilecek mekanlardan biri. Asma ağacının gölgesinde kalan, bol kedili sokağında oturmak bile huzur veriyor insana. 

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Odun Meydanı Sokak, No: 2/B, Beyoğlu/ İstanbul

13. Mahalo Coffee Shop

13. Mahalo Coffee Shop
13. Mahalo Coffee Shop

Kaynak

Siparişlerinizi çeşit çeşit keklerin, poğaçaların ve sandviçlerin sergilendiği rengarenk barından veriyorsunuz, ama siparişlerinizi ve hesabınızı masanıza getiriyorlar. Yiyecek çok fazla çeşit yok. Bir çeşit salataları ve sandviçleri dışında pek bir şey yok. Fakat hafta sonları brunch olduğunu da söyleyelim. Çalışanların hepsi güleryüzlü ve yardımcı. İster arkadaşınızla gidin, ister tek başınıza gidip gazetenizi, derginizi okuyun, işlerinizi halledin, ilk gittiğiniz seferden itibaren sanki müdaviymiş gibi rahat hissedeceğiniz bir yer.

Arap Cami Mahallesi, Söğüt Sokak, No: 1, Beyoğlu/ İstanbul

14. Heisenberg

14. Heisenberg
14. Heisenberg

Kaynak

Mekan sahipleri buraya bir isim ararken akıllarına “Breaking Bad” dizisi gelmiş. Dizide, kansere yakalanınca acısını hafifletmek ve ailesine para bırakmak için uyuşturucu satan kimya öğretmeni “Heisenberg”in adını kullanmaya karar vermişler. Her cumartesi dünya mutfağından bir konseptle yemeklerin hazırlandığı mekanda çeşit çeşit makarnalarla İtalyan gecesi yaşayabilir, Meksika lezzetleriyle doyabilirsiniz. “Meksika gecesini kaçırdım” diye üzülmeyin, konsept gecelerde sunulan ve beğenilen yemekleri diğer günlerde de bulabileceksiniz.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Denizciler Sokak, No: 1/B, Beyoğlu/ İstanbul

15. Wom

15. Wom
15. Wom

Kaynak

Reklam ve pazarlama terminolojisindeki ‘Word of Mouth’ (ağızdan ağıza) kelimesinden ismini alan WOM Karaköy, sıcak ve samimi dekorasyonu, naif ve benzersiz lezzetleriyle misafirlerini şımartıyor. Wom’un menüsünde, mekanın atmosferi ile bütünleşen özel yemekler ve zengin kahve, çay çeşitleri sunuluyor. Confit Somon Linguini, Sirloin Steak, Kalamar Salatası, Bonibon Burger bunlardan sadece bazıları. Wom Karaköy’de, öğle yemeklerinde zamanla yarışanlar için de lezzetli seçenekler var. Uluslararası lezzetlerin yanı sıra Geleneksel Türk mutfağı lezzetleri de yer alıyor.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Yuva Sokak, No: 4, Beyoğlu/ İstanbul

16. Short Black

16. Short Black
16. Short Black

Kaynak

Geniş kahve seçeneği ile herkese hitap edecek bir tat var. Ne yenir ne içilir derseniz; Panna cotta ve havuçlu kek, acıbadem ve çilek şurubu ile hazırladıkları Tango in İstanbul coffee şiddetle tavsiye!

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Caddesi, Fransız Geçidi Sokak, No: 6, Beyoğlu/ İstanbul

17. 2 Cafe

17. 2 Cafe
17. 2 Cafe

Kaynak

Duvarlarındaki graffitilerle, o salaş tavrıyla “cool” gençlerimizin önünde fotoğraf çekmek için yarıştığı, sarı rengiyle insanın içini ısıtan çok sıcak, çok samimi bir cafe: 2 Cafe. 2 Cafe’nin minimal tarzına leziz menüsü de ekstra güzellik katmış. Buradaki kahveler öyle her yerde bulabileceğiniz cinsten değil. Menülerinde İsveç’ten Rozzo Espresso, demlikte sunulan 16 çeşit bitki çayı gibi karşı konulmaz içecekler mevcut. Lezzetli tatlı çeşitleri, tost ve sandviçler de Karaköy severlerin 2 Cafe’yi tercih etme sebeplerinden.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Murakıp Sokak, No: 5, Beyoğlu/ İstanbul

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
289
158
22
16
12
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
4B

Çaya 10 TL verebilen zenginler için güzel yerler evet.

KucukEniste

Pahalı pahalı pahalı ... ayrıca burnu havada mekan sahipleri ve garsonlarıyla unludur ...

Nil Deniz

Mekanlar çok güzel ama şu ismi Türkçe olmayan dükkanlara gerçekten tek uyuz olan ben miyim?