Görüş Bildir
Haberler
Aydos Ormanı Gezi Rehberi: İstanbul’un Akciğeri Aydos Ormanında Nereye Gidilir, Nasıl Gidilir?

Aydos Ormanı Gezi Rehberi: İstanbul’un Akciğeri Aydos Ormanında Nereye Gidilir, Nasıl Gidilir?

Nur YILMAZ
19.05.2023 - 21:34

İstanbul şehir sınırlarında içerisinde yer alan Aydos Ormanı doğal güzelliği ile kısa sürede dikkatleri çekmeyi başardı. İstanbul'un akciğeri denilebilecek Aydos Ormanı Anadolu Yakası'na bağlı bir yerleşim alanı ile çevrilidir. Şehir stresinden ve kalabalığından uzaklaşmak mı istiyorsunuz? O halde Aydos Ormanı tam size göre!

İşte, Aydos Ormanı gezilecek yerler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aydos Ormanı Hakkında Merak Edilenler: Aydos Ormanı'na Giriş Ücretli mi?

Aydos Ormanı Hakkında Merak Edilenler: Aydos Ormanı'na Giriş Ücretli mi?

İçerisinde yürüyüş parkurları, çeşitli büfeler ve piknik alanları yer alan Aydos Ormanı, Anadolu Yakası'nın güney ormanlarının geçmişten günümüze kadar gelen bölümüdür. Aydos Ormanı 537 metre yüksekliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde İstanbul kentinin en yüksek noktası Aydos Tepe'sidir. 

Osmanlı İmparatorluğu döneminde av bölgesi olarak kullanılan Aydos Ormanı, çok çeşitli bitkileri bünyesinde barındırıyor. 

Aydos Ormanı'nın herhangi bir açılış ya da kapanış saati yoktur. Orman içerisinde yer alan işletmelerin açılış ya da kapanış saati bulunmaktadır. 

Ücretlendirme

  • Öğrenci: 10 TL,

  • Yaya-Bisiklet: 14 TL, 

  • ATV: 25 TL, 

  • Motosiklet: 30 TL, 

  • Otomobil: 40 TL, 

  • Minibüs: 100 TL, 

  • Midibüs: 140 TL, 

  • Otobüs: 250 TL

Aydos Ormanı'na Nasıl Gidilir?

Aydos Ormanı'na Nasıl Gidilir?

Aydos Ormanı ya da Aydos Gölü, İstanbul’un Pendik, Kartal ve Sultanbeyli ilçeleriyle çevrelenmiş bir alanda yer almaktadır. Şehrin içerisinde konumlanan bu ormana ulaşım son derecek kolaydır. Şehrin içerisinde yer alan Aydos Ormanı, kolay ulaşımı sayesinde popülerliğini korumaya devam etmekte ve doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakmaktadır.

Aydos Ormanı'na ulaşmak için üç farklı seçeneğiniz bulunmaktadır.

Aydos Ormanı'na Toplu Taşımayla Ulaşım

 Bunlardan ilki toplu taşıma ile ulaşımdır. Aydos Ormanı'na toplu taşıma ile gelmek isterseniz ilk olarak Kadıköy'e gelmenizde fayda var. Kadıköy'e gelince ise Kadıköy'de bulunan Çemenzar durağından 19F numaralı otobüse binip Kozyatağı Metro durağında inerek buradan da 16U numaralı otobüse binmelisiniz. 16U otobüsüne bindikten sonra Çamlık durağında inerek 150 metre kadar yürümenin ardından işte karışınızda Aydos Orman Parkı Sosyal Tesisleri!

Aydos Ormanı'na Minibüsle Ulaşım

Aydos Ormanı'na ikinci ulaşım şekli ise Kadıköy'den Kartal'a dilerseniz metro dilerseniz otobüs ile giderek Kartal'a geldiğinizde Aydos minibüslerine binerek Aydos Orman Parkı Sosyal Tesisleri'ne gidebilirsiniz. Bu minibüsler Kartal'dan Aydos'a direkt gelmektedir. 

Aydos Ormanı'na Özel Araçla Ulaşım

Aydos Ormanı'na gitmenin son ve üçüncü yolu ise özel aracınız ile gitmek. Özel aracınız ile Aydos Orman Parkı Sosyal Tesisleri'ne gitmek için E-5 TEM bağlantıları kullanabilir. Bu yolun ardından ise Kartal Yakacık Sultanbeyli tabelalarını takip edebilirsiniz. 

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Aydos Ormanı Gezilecek Yerler

Aydos Ormanı Gezilecek Yerler

İstanbul'un en yüksek yeri olan Aydos Tepesi'nden tam tersi yönde yer alan Aydos Gölü'ne dek dilerseniz piknik yapın dilerseniz yürüyün dilerseniz de sakinliğin tadını çıkarın. Aydos Ormanı gezilecek yerleri şimdi sizinle...

Aydos Ormanı Gölü

Aydos Ormanı Gölü

Ormanlık alana girdikten 5 kilometre sonra karşınıza çıkan Aydos Ormanı Gölü'ne varmak için dilerseniz aracınızla, dilerseniz bisikletinizle, dilerseniz de kısa bir yürüyüşle buraya ulaşabilirsiniz. Ormana girdikten sonra tabelaları takip ederek yaklaşık yarım saat kırk dakikalık bir yürüyüşün ardından göl ile karşı karşıya kalacaksınız.

Gezgin Yorumları

'15 yıl önce tesisler yokken daha sakin ve temizdi. Şimdilerde mangal dumanından ve et kokusundan geçilmiyor. Doğa harika ancak insanoğlunun temizlikle bir problemi olduğu kesin. Giriş araç başı 30₺ Gölet yakınına kadar araçla gidiliyor. Keşke GİDİLMESE! Yukarıda bulunan masalar ücretsiz ancak tesislerin orada bulunanlar ücretli. Kendin pişir kendin ye konsepti. Biz bu sıcak havalarda ormanda ateş yakmayı tercih etmediğimizden, sandviç, meyve ve termosta çay ile büyük keyif aldık. Gölet etrafında araçların ve kokuların izin verdiği sürece yürüyüş yaptık. Biz gün batımında gittik. Hafta içi Sabah yürüyüşleri için daha ideal olacağı kanısındayım.'

'Aydos ormanı gölü gezmek piknik yapmak doğa yürüyüşü için güzel ve ideal. Ancak özellikle ücretsiz girilen tarafta çok çöp var hiçbir yerde çöp kovası yok bari yanındaki çöpü bir zahmet giderken al. Etrafımda ki başkasına ait çöp pislikleri topladım kocaman bir çuval doldu yazık vallahi yazık. Aslında her yeri ücretli olacak bak o zaman çöp atıyor mu.'

Aydos Tepesi

Aydos Tepesi

Aydos Ormanı Gölü'nün tam zıt konumunda yer alan Aydos Tepesi, Bizans döneminden kalan kalıntıları ile sizlerin ziyaretini bekliyor. İstanbul'un en yüksek yeri olan Aydos Tepesi'nin çevresi yeşillikler ile çevrilidir. Aydos Tepesi 537 metrelik yüksekliğe sahiptir.

Gezgin Yorumları

'Buraya Kurtköy bisiklet grubu olarak turlar düzenliyoruz grup içinde sürmek isteyen bisikletçiler Instagram'dan aratabilirler. Tepenin manzarası çok hoş herkes görmeli bence'

'Şehrin içinde kurtarılmış bir bölge gibi, maslesef her geçen gün yavaş yavaş yok oluyor. Piknik yapıla bilecek tesis ve kafeler var. Ayrıca dalından koparaılıp satılan sebze ve meyvelerden de temin edebilirsiniz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aydos Mesire Yeri

Aydos Mesire Yeri

Göl kenarında ağaçların ortasında piknik yapma zevkini tatmanızı sağlayacak olan Aydos Mesire Yeri ve Mangal Alanı'nda dilerseniz mangalınızı götürebilir dilerseniz de kendin pişir kendin ye mekanlarının mangalını kullanabilirsiniz. 

Gezgin Yorumları

'Pazar günü iğne atılsa yere düşmeyecek kıvamda. Tuvalet sırası muhteşem. İşletmeler var ama daha çok yol kenarı park esnafı gibi. Yoldan geçen arabaların kaldırdığı toz araçları görünmez yapıyor. Bunların dışında kent içinde güzel büyük bir yeşil alan.'

Aydos Ormanı'nda Yapabileceğiniz Aktiviteler

Aydos Ormanı'nda Yapabileceğiniz Aktiviteler

Aydos Ormanı'nda yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler mevcuttur. Örneğin dilerseniz gölde bulunan deniz bisikleti ile gölün tadını çıkarabilir, dilerseniz mesire alanında gölün kenarına olmanın tadını çıkararak piknik yapabilirsiniz. Son olarak isterseniz de parkurlarda koşabilirsiniz. Bunların yanı sıra kamp yapmak için işletme olmasa da siz çadırlarınızı alarak burada kamp yapabilir, Aydos Gölü'nde balık tutabilir veya ormanda yürüyebilirsiniz.

Aydos Ormanı Gezgin Yorumları

Aydos Ormanı Gezgin Yorumları

Doğa severlerin gözünden Aydos Ormanı:

'Kartal UğurMumcu semtinden 6 giriş kapısı var. Araç girişleri ücretli ; şahıs girişleri ücretsiz. Piknik için masalar hem girişte hem de göl tarafındaki masalar ücretli. Yaya olarak ormana ulaşmak için iyi bir kondisyon sahibi olmanız lazım  ; lakin çok dik özellikle güneşli bir günse işiniz zor. Orman içinde başı boş sürü halinde dolaşan köpekler var ; dikkatli olmakta fayda var. Dik inişlerde kaymamak için dikkat ediniz. Göl tarafındaysa gölün bir tarafı devlete ait diğer tarafı bir firmaya kiraya verilmiş. Burada fiyatlar biraz pahalı. Bununla ilgili Videomu izlerseniz biraz da olsa bir bilgi edinmiş olursunuz.'Sizde doğa sporlarına meraklı mısınız? 

İşte, doğa sporu sevenlerine göre Aydos Ormanı...

'Anadolu yakasındaki bu orman da yine doğa severlerin, trekking gruplarının gözde mekanlarındandır. Şehre yakın ama şehrin kargaşasından uzaktır. Bol oksijenli çam ormanlarının arasında yürüyüş çok keyiflidir. Ama çer çöp mevzusundan insanımız yine sınıfta kalmıştır maalesef :( . Araçla girişi ücrete tabidir, dikkate almakta fayda var. Tek gitmeyi değil birkaç kişi ile gitmenizi tavsiye ederim, malum her türden insan var. Göletin olduğu kısımda daha çok insanlar mangal vb. yakarlar daha iç taraflar dumansız ve bol oksijenlidir.'

Şehirden uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercihi, Aydos Ormanı! 

'Aydos ormanı sadece gölden ibaret değildir Aydos kalesi eğlence mekanları piknik alanları cafe mekanlar ve kır düğünü organizasyonları mevcuttur akarsuları vardır böbrek taşı eriten akarsu mevcuttur Aydos tepesine açık bir havada çıktığınız vakit İstanbul adalara kadar görme fırsatı sunuyor Aydos ormanı içerisinde köy mevcuttur inek sütü keçi sütü domates gibi tarım ürünleri almak isteyenler köyü ziyaret edebilirler. Not: Kamp yapabilirsiniz ateş yakabilirsiniz tabiki ateşi söndürmeyi ve kontrol altında tutmayı unutmayalım ormanlarımızın kıymetini bilelim.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
48
45
39
37
29
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın