Görüş Bildir

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücretlerinin %60, taksimetre açılış ücretlerinin %100 zamlanmasını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün gerçekleştirilen ve İBB'nin 11. kez reddedilen yeni taksi isteğinin gerçekleştiği UKOME toplantısında Eyüp Aksu, aşağıdaki 7 maddenin değerlendirilip oylanmasını talep etti.

Bugün gerçekleştirilen ve İBB'nin 11. kez reddedilen yeni taksi isteğinin gerçekleştiği UKOME toplantısında Eyüp Aksu, aşağıdaki 7 maddenin değerlendirilip oylanmasını talep etti.
  • Taksi, taksi dolmuş, servis ve özel halk otobüsleri taşıma ücretlerine kilometre başı yüzde 60, taksimetre ve belli ücretlerine ise yüzde 100 zam yapılsın. Ayrıca trafik yoğunluğuna duyarlı dinamik taksimetreye geçilsin.

  • Ticari taksilerde ve bütün ticari araçlarda kullanılan araçların kullanım yaşı 6 yaştan 8 yaşa, taksi dolmuşlarda kullanılan araçların 10 yaştan 12 yaşa çıkarılsın.

  • Ticari araçlarda İBB çalışma ruhsatı süresini dolduranların araç ruhsat süreleri bir yıl uzatılmalı.

  • Takside kullanılan araçlarda segment dayatması kaldırılarak rekabete açılsın.

  • İstanbul’da kullanılan araçlarda zorunlu olan yüzde 51 yerli ve millilik şartı kaldırılsın.

  • Ticari araçlarda Ulaştırma Bakanlığımızın oluruyla uzatılan şoför çalışma yaş sınırı 69 yaş olarak güncellensin.

  • Takside kullanılan araçlarda ilk alım yaşının yıl sonuna kadar olan 0-2 yaş sınırlaması süresiz devam etsin.”

İşte o anlar:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
88
10
7
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gzzpp

%100 az degil mi baskanim..Her seye ayni oranla zam gelmeli size haksizlik olur %350 talep edin,pazarlik payiniz olur..Kiyamam

Mert Demir

tam gavat tipi var adamda

Jan Vintageman

Bu hırboyu bugün tesadüfen tv'de duydum, "korsan taksiciler gezi eylemcisi" falan diye bir şeyler zırvalıyordu. Tipinden de tam bir akpli olduğu anlaşılıyor ... Devamını Gör