Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Film Festivali'nde Gözü Kapalı Bilet Alınabilecek Dikkat Çeken 15 Film

İstanbul Film Festivali'nde Gözü Kapalı Bilet Alınabilecek Dikkat Çeken 15 Film

Gökhan A.
27.03.2015 - 14:54 Son Güncelleme: 07.04.2015 - 09:15

34. İstanbul Film Festivali 4 - 19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 62 ülkeden 222 yönetmenin 204 filmini ağırlayacak olan festivalin biletleri yarından(28 Mart) itibaren satışa sunuluyor. Eğer 'Acaba hangi filme bilet almalıyım?' gibi sorularınız varsa aşağıda en dikkat çeken filmler arasından derlediğimiz liste size ilaç gibi gelecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eisenstein in Guanajuato (2015)

1. Eisenstein in Guanajuato (2015)

Yönetmen: Peter Greenaway

Oyuncular: Elmer Bäck, Stelio Savante, Maya Zapata 

Tür: Biyografi, Tarih

Fragman

Ünlü yönetmen Peter Greenaway'in yeni filmi, efsanevi Rus yönetmen Sergei M. Eisenstein'ın 1930 yılında Meksika'nın Guanajuato şehrine yaptığı yolculuğu ve bitiremediği filminin hazırlıklarını ele alıyor. Eisenstein'a Elmer Bäck hayat verirken Stelio Savante ve Lisa Owen ona eşlik eden isimler.

2. Inherent Vice (2014)

2. Inherent Vice (2014)

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson

Tür: Komedi , Polisiye , Dram

Fragman

1980'lerin sonlarında Los Angeles'ta geçen hikayede özel dedektif Doc Sportello'nun aldığı son iş her zamankinden daha zor. Zira uzun zamandır görmediği eski sevgilisi yakın zamanda kayıplara karışmış ve kendisinden bu davayı çözmesi istenmiştir. Sportello davanın içine girdikçe işler daha da karmaşık bir hal alır ve bir noktadan sonra gizemin çözülmesi, asıl hedefi olmaktan çıkar...

3. Taxi (2015)

3. Taxi (2015)

Yönetmen: Jafar Panahi

Oyuncular: Jafar Panahi, Hana Saeidi

Tür: Dram , Komedi

Fragman

İranlı yönetmen Jafar Panahi'nin yeni filmi başkent Tahran'da geçiyor. Panahi bir taksinin şoför koltuğunda izleyici karşısına çıktığı bu filmle, arabasına binen yolcular üzerinden bir Tahran portresi sunuyor. Bu yolculukta ona eşlik eden son yolcu ise sinema üzerine konuştuğu yeğeni Hana Saeidi oluyor.

65. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde 'Altın Ayı' ödülünü kazandı.

4. Far from the Madding Crowd (2015)

4. Far from the Madding Crowd (2015)

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Oyuncular: Carey Mulligan, Juno Temple, Michael Sheen 

Tür: Dram , Romantik

Fragman

19. yüzyılda Wessex'in kasabalarından birindeyiz . Malum kadınların 19. yüzyılda davranış biçimlerini kısıtlayan bir sürü kural var , fakat genç Batsheba bu kuralların hiçbirine önem vermeyerek kendi istediği gibi özgür bir hayat yaşamanın peşinde , ve bulundukları çevre için oldukça alışılmışın dışında bir hayat sürüyor. Kendi hayatını bu özgürlükle yaşarken de ona aşık olan üç farklı adamın hayatlarını alt üst ediyor. Filmin yönetmenliğini Thomas Vinterberg yapıyor.

5. '71 (2014)

5. '71 (2014)

Yönetmen: Yann Demange

Oyuncular: Jack O'Connell, Sam Reid, Paul Anderson

Tür: Aksiyon , Dram , Savaş

Fragman

Britanya Bağımsız Sinema Ödülleri'nde En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Yann Demange'in son filmi '71 nefes nefese izlenen bir aksiyon.  Yönetmen seyirciyi 1971 yılına, Belfast sokaklarına götürüyor. Ayaklanmayı durdurmak için yapılan harekatta deneyimsiz asker Gary birliği erkenden geri çekilmek zorunda kalınca kendini tek başına sokaklarda bulur ve hayatta kalmaya çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 45 Years (2015)

6. 45 Years (2015)

Yönetmen: Andrew Haigh

Oyuncular: Charlotte Rampling, Geraldine James, Tom Courtenay

Tür: Dram

Fragman

Kate Mercer ve kocası evliliklerinin 45. yılını kutlayacak olan bir çifttir. Kate bunu partiyle kutlamayı planlamaktadır ve hazırlıklara başlamıştır. Bu esnada kocasına bir mektup gelir. Mektupta ilk aşkının cesedinin İsviçre Alplerindeki buzullar içerisinde bulunduğu yazmaktadır. Bu durum evliliklerinde yeni bir dönemin başlamasına neden olacaktır.

7. Jauja (2014)

7. Jauja (2014)

Yönetmen: Lisandro Alonso

Oyuncular: Viggo Mortensen, Ghita Norby, Adrián Fondari 

Tür: Western

Fragman

Danimarka'da doğup büyüyen bir baba, yanına kızını da alarak adeta dünyanın sonundaki bir çöle doğru yolculuğa çıkar. Burası daha önce birçok insanın ulaşmaya çalıştığı, ancak sadece çok az bir kısmının varmayı başarabildiği, medeniyet sınırlarının dışında bir bölgedir. Bu nedenle hem baba hem de kızı bu maceranın zannettikleri kadar kolay olmayacağının farkındadır...

8. Victoria (2015)

8. Victoria (2015)

Yönetmen: Sebastian Schipper

Oyuncular: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski

Tür: Gerilim

Fragman

Victoria, Berlin'de bir gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlenmekte olan Sonne ile tanışır ve aralarında hızlı bir çekim yaşanır. Ancak gece arkadaş grubunun ödemesi gereken eski borç nedeniyle bambaşka bir noktaya sürüklenir. Victoria Sonne ve arkadaşlarına yardım etmeye karar verir ve maceraya katılır. Ne var ki çılgın bir macera gibi başlayan bu olay, bir kabusa dönüşecektir.

9. H. (2014)

9. H. (2014)

Yönetmen: Rania Attieh, Daniel Garcia

Oyuncular: Robin Bartlett, Rebecca Dayan, Will Janowitz

Tür: Dram , Bilimkurgu , Gerilim

Fragman

H. Helen isimli New York'ta yaşayan iki kadının hayatına odaklanıyor. Biri 60 yaşında oyuncak bir bebeğe bapğlı yaşayan ve ona bakan bir kadın. Diğeri ise hamilen olan ve sevgilisi Alex ile yaşayan başarılı bir sanatçı kadın. Hayatlarında mistik olaylar olmaya başladığında birbirilerini bulacaklardır.

10. While We're Young (2014)

10. While We're Young (2014)

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Ben Stiller, Naomi Watts, Amanda Seyfried 

Tür: Dram , Komedi

Fragman

Belgeselci Josh Srebnick ve eşi Cornelia, sıkıntılı bir dönemden geçmekte olan bir çifttir. Artık yaşlandıklarını hissetmekte ve yıllardır sürdükleri hayat tarzı nedeniyle yorulmaktadırlar. Josh'ın öğrencileri olan Jamie ve Darby ise özgür ruhlu, genç bir çifttir. Josh, genç çiftle tanıştıktan sonra hayatında bir kırılma noktasına tanık olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Magical Girl (2014)

11. Magical Girl (2014)

Yönetmen: Carlos Vermut

Oyuncular: Luis Bermejo, Lucía Pollán, Bárbara Lennie 

Tür: Gerilim, Dram

Fragman

2015 Goya Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu ve 2014 San Sebastian En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülleri sahibi Sihirli Kız, kanser olan kızının son isteğini yerine getirmek isteyen işsiz bir babanın, bunalımlı bir ev kadını ve son 10 yılını hapishanede geçirmiş bir matematik öğretmeni ile kesişen hayatını izliyoruz.

12. Phoenix (2014)

12. Phoenix (2014)

Yönetmen: Christian Petzold

Oyuncular: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf

Tür: Dram

Fragman

Nelly Lenz, 2. Dünya Savaşı sonunda esir olduğu toplama kampından nihayet kurtulmuştur. Özgürlüğüne kavuştuktan sonra da, aldığı kurşun yarası sonucu tamamen değişen yüzü için ciddi bir estetik operasyon geçirmek durumunda kalır. Nelly, her şeyin savaştan öncesi gibi olduğunu düşünmek ister; ancak bu mümkün değildir. Arkadaşları ve akrabaları onun öldüğünü düşünmektedir ve Nelly'nin kamptaki günlerde kendisini ayakta tutan en önemli şey, çıktığı zaman kocasını yeniden görebilme umududur.

13. La isla mínima (2014)

13. La isla mínima (2014)

Yönetmen: Alberto Rodriguez

Oyuncular: Raúl Arévalo, Javier Gutiérrez (II), Antonio de la Torre 

Tür: Suç , Gerilim , Polisiye

Fragman

1980 yılında, İspanya'nın diktatörlükten demokrasiye geçiş sancıları yaşadığı kaotik br dönemde, ideolojik açıdan birbirlerine zıt düşüncelere sahip olan iki polis memuru, kınama cezası aldıktan sonra, iki ergen kızın kaybolmasını araştırmaya koyulur. Alaştırmak için kendilerine seçtikleri ilk durak ise; bataklık bölgesindeki ücra bir kasabadır. Kasabaya sürülen polis memurları Geçmişe saplanıp kalmış, bataklığın kendisi gibi kaygan bir kasaba halkının ortasında iki anti-kahraman figürü haline gelirler ve bu ürkütücü cinayetleri aydınlatmak için işbirliği yapmak zorunda kalırlar.

14. Before I Disappear (2014)

14. Before I Disappear (2014)

Yönetmen: Shawn Christensen

Oyuncular: Shawn Christensen, Emmy Rossum, Paul Wesley 

Tür: Dram , Komedi

Fragman

Richie hayatının kötü bir dönemindeyken uzun zamandır görüşmediği kız kardeşinden bir telefon alır, birkaç saatliğine 11 yaşındaki kızı Sophie'ye bakmasını ister. Filmin yönetmeni ve senaristi olan Shawn Christensen aynı zamanda filmin başrol oyuncusu.

15. Pride (2014)

15. Pride (2014)

Yönetmen: Matthew Warchus

Oyuncular: Bill Nighy, Imelda Staunton, Paddy Considine

Tür: Komedi , Dram

Fragman

1984 yılında henüz 20 yaşındaki gey Joe, Bromley’den Londra’ya Onur Yürüyüşü’ne katılmak için gelir. Hissettiği tereddüt bir grup geç gey erkek ve lezbiyen ile tanışınca yerini rahatlamaya bırakacaktır. Gethin's Soho Kitapevi’nde bir araya geldiği bu gençler aslında dönemin başbakanı Margaret Thatcher tarafından hoş görülmemektedir. Öte yandan aynı günlerde maden işçileri çalışma koşulları nedeniyle greve gitmiştir. Kuzey İrlandalı aktivist Mark Ashton ezilen iki kanadın birlik göstermesi gerektiğini savunur. Eşcinsel gençler, bir İrlanda kasabasına yardım için harekete geçerler ve gönülden yardımları toplumda karşılık bulur. Öte yandan iki grubunda güçlenmesini istemeyenlerin sabotajı hiç de uzak değildir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0