Görüş Bildir
Haberler
Harika Dış Çekimler Yapabileceğiniz İstanbul'da Bulunan Birbirinden Güzel 10 Yer

Harika Dış Çekimler Yapabileceğiniz İstanbul'da Bulunan Birbirinden Güzel 10 Yer

Fotoğraf çekmek için dış mekan aramakta zorlanıyorsanız, bu içerik oldukça işinize yarayabilir. İşte özellikle de düğün fotoğraflarınız için uygun olabilecek İstanbul'da dış çekim yapabileceğiniz birbirinden güzel 10 yer.

Kaynak: http://fottografci.com/2017/03/15/ist...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yıldız Parkı

1. Yıldız Parkı

Avrupa Yakası'nda bulunan ve nadide yerlerden biri olan Yıldız Parkı, İstanbul'da dış çekim yaptıracak olan çiftlerin ilk tercihleri arasında geliyor. Profesyonel düğün fotoğrafçılarının da tavsiyeleri arasında bulunan Yıldız Parkı, doğal ortamıyla da tam bir renk cümbüşü.

Beşiktaş’tan Ortaköy’e giden Çırağan Caddesi üzerinde yer alan Yıldız Parkı'nda, fotoğraf çekimi yapmak için herhangi bir izin ya da ücret istenmiyor. Yalnızca otopark ücretini ödemeniz yeterli.

2. Fenerbahçe Parkı

2. Fenerbahçe Parkı

Avrupa Yakası'nda yer alan Fenerbahçe Parkı, Kadıköy sınırları içerisinde yer alıyor. Hem deniz kenarında hem de doğa ile iç içe kareler yakalayabileceğiniz Fenerbahçe Parkı, İstanbul'daki sayılı ücretsiz çekim yerlerinden biridir.

3. Rahmi Koç Müzesi

3. Rahmi Koç Müzesi

Haliç kenarında bulunan Rahmi Koç Müzesi, hem iç çekim hem de dış çekim için ideal örneklerden biri. İçerisinde bir çok tarihi eseri barındıran bu müzeye giriş ücretli. Fotoğraf çekimi için önceden izin alınıp gerekli ücret ödenmelidir. Güncel fiyatlar için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

4. Emirgan Korusu

4. Emirgan Korusu

Anadolu Yakası boğaz kıyısında, Sarıyer ilçesinde yer alan Emirgan Korusu, İstanbul dış mekan düğün çekimi için en çok tercih edilen yerlerden bir tanesi. 2017 mart ayı itibariyle korudaki köşkler içerisinde fotoğraf çekimi yasaklandı. Sadece dışarıda doğal alanlarda çekime izin veriliyor. 

Son peyzaj düzenlemesinden sonra harika bir doğal park olan Emirgan Korusu'nda düğün dış çekimi için herhangi bir ücret istenmiyor. Sadece otopark ücretini ödemeniz yeterli. Koru içerisinde bulunan köşklerde fotoğraf çektirmek isteyen çiftlerin önceden Bel-Tur'dan izin almaları gerekmektedir.

5. Haydarpaşa Garı

5. Haydarpaşa Garı

Gerek tarihi yapısıyla gerek muhteşem İstanbul manzarasıyla Haydarpaşa Garı, Anadolu Yakası dış mekan çekim yerleri arasında en güzel yerlerden bir tanesi. İstanbul'daki ücretli dış mekan çekim yerlerinden olan Haydarpaşa Garı'nda, önceden izin alınıp ve ücret ödemesi yapılarak fotoğraf çekimi yapılabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kuzguncuk (Renkli Evler)

6. Kuzguncuk (Renkli Evler)

'Renkli Evler' yazdım çünkü çoğumuz Kuzguncuk'u renkli ve tarihi evlerinden tanıyoruz. Dış çekim için doğal ve tarihi dokusunu kaybetmemiş olan Kuzguncuk evlerinde çekim yapmak ücretsiz. Fakat evlerindeki camlarda yer alan uyarı yazılarından anlaşılacağı üzere mahalle sakinleri çekim yapılmasından biraz rahatsız olmuş. Bu uyarıları dikkate alarak çekim yapılmasında bir mahsur yoktur.

7. Boğaz Sahil Boyu

7. Boğaz Sahil Boyu

İstanbul'da ücretsiz fotoğraf çekimi yapılacak yerler arasında en iyi seçeneklerden bir tanesi de Boğaz hattı. Anadolu Hisarı, Çengelköy, Arnavutköy gibi boğaza kıyısı olan İstanbul dış mekan fotoğraf çekim yerleri, fotoğraflarınız için güzel bir arka plan oluşturacaktır. Sahil hattı, bizim gibi İstanbul düğün fotoğrafçılarının da en çok tercih ettikleri mekanların başında gelmektedir.

8. Atatürk Arboretumu

8. Atatürk Arboretumu

İstanbul Avrupa Yakası, Sarıyer ilçesinde bulunan ve İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi içerisinde yer alan Atatürk Arboretumu tam bir doğa harikasıdır. İçerisinde bulunan küçük göller fotoğraflarınıza muhteşem bir fon oluşturacaktır. Dış mekan düğün fotoğraf çekimi ücretli olup, üniversitenin web sitesinden gerekli izinler ve güncel ücretleri hakkında bilgi alınabilir.

9. Adalar

9. Adalar

İstanbul'un en güzel dış mekan çekim yerlerinden olan Adalara, vapurla ya da deniz taksileriyle gidilebilir. Düğün fotoğrafları için biçilmiş kaftan olan Adalar, upuzun sokakları, denizi, rengarenk çiçekleri, şirin mi şirin evleri, faytonları, atları ile sizi kendine hayran bırakacak. Aynı zamanda Adalar,  İstanbul düğün fotoğrafçılarının da en çok tercih edilen dış mekanları arasında yer alır.

10. Kilyos

10. Kilyos

İstanbul'un Avrupa Yakası, Karadeniz kıyısında yer alan Kilyos, sahilde fotoğraf çekimi denince akla ilk gelen yerlerden biri. Aynı zamanda Save The Date, Trash The Dress çekimleri için çok uygun bir yer. Kilyos kumsalını ve muhteşem denizini fotoğraflarınıza fon yaparak, ömrünüz boyunca bakmaktan sıkılmayacağınız fotoğraflar elde etmiş olacaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
46
27
24
14
13
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mesut HAMARAT

Bir de şunlara göz atın derim ; http://www.dugunfotografcilari.net/dugun-fotograflari-icin-masalsi-mekanlar/

Serhat Engül

Gerçekten faydalı bir liste olmuş. Paylaşılan yerlerin her biri insanın içine ferahlık veren, İstanbul'da yoğun şehir hayatı ile boğuşan insanlara kaçış imka... Devamını Gör