Görüş Bildir
Haberler
Iron Throne Seni Bekliyor: Kartların Yeniden Dağıtılacağı Game of Thrones Evreninden Yeni Diziler Geliyor

Iron Throne Seni Bekliyor: Kartların Yeniden Dağıtılacağı Game of Thrones Evreninden Yeni Diziler Geliyor

02.12.2022 - 00:20 Son Güncelleme: 02.12.2022 - 23:49

Game of Thrones, son döneme damga vurmuş dizilerden biri. Hatta final sezonunun üzerinden üç yıldan fazla geçmiş olmasına rağmen zaman zaman gündem olmaya devam ediyor. Bunun sebeplerinden biri de Game of Thrones evreninde geçeceği açıklanan spin-off yapımlar! Serinin yaratıcısı George R. R. Martin, tıpkı Marvel ve Star Wars gibi bir evren oluşturmak istediğini dile getiriyor. Üstelik bunun için ilk adımı House of the Dragon ile attı bile. Gelin, Game of Thrones evreninde geçecek ve herkesin merakla beklediği o özel yapımları mercek altına alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

House of the Dragon

House of the Dragon

Çekimleri devam eden House of the Dragon dizisi, A Song of Ice and Fire serisinin Ateş ve Kan kitabında anlatılanlara dayanıyor. Yapım, iç savaşa giden süreci ve iç savaşın detaylarını ele alıyor. Senaryosu 2020 yılının başında yazılmaya başlanan dizinin henüz birinci sezonu yayınlandı. Çekimler de Birleşik Krallık, Cornwall Eyaleti, İspanya ve Kaliforniya'da yapıldı. Dizi, ilk sezonu yayınlandığı ilk günden itibaren izlenme rekorları kırdı ve bu durum, Game of Thrones'un finalini beğenmeyen hayranların içini bir nebze de olsa rahatlattı. House of the Dragon dizisini beğenenler de ikinci sezonu iple çekiyor.

The Sea Snake

The Sea Snake

House of the Dragon dizisinde de yer alan Corlys Velaryon karakterini konu alacak The Sea Snake, Game of Thrones evreninde çekilmesi planlanan en ilgi çekici projelerden. Dizi, daha çok denizci Velaryon'un geçmişini ele alacak gibi duruyor. Projenin adı ilk önce Nine Voyages olarak belirlenmişti fakat sonra isim değişikliği yapılarak The Sea Snake olacağı duyuruldu. Seyircilerin Game of Thrones evreniyle ilgili en büyük beklentisi kitaba sadık kalınması. Bu yüzden Corlys karakterini House of the Dragon'da siyahi bir karakterin canlandırması çok eleştiriliyor. Dolayısıyla yakında izleyiciyle buluşması planlanan The Sea Snake dizisinde seyirciyi nelerin beklediği merak konusu. Kitaba uygun şekilde beyaz tenli bir oyuncu mu yoksa House of the Dragon'a uygun olarak siyahi birini mi seçecekler, bekleyip göreceğiz.

Ten Thousand Ships

Ten Thousand Ships

Prenses Nymeria'nın savaşçı ruhunu ve mücadeleci yanını gözler önüne serecek Ten Thousand Ships de Game of Thrones'un spin-off projeleri arasına adını yazdırdı. Dizi, Game of Thrones'ta yaşananların 1000 yıl öncesinde yaşananları aktaracak. Dizide Prenses Nymeria, halkının ejderhalara karşı şansı olmadığını fark edince 10.000 gemi ile Westeros'a doğru yola çıkıyor. Westeros'u fethedip buraya yerleşiyorlar. Henüz geliştirme aşamasında olan projenin nasıl bir etki uyandıracağı Game of Thrones tutkunları tarafından epey merak ediliyor. House of the Dragon dizisinde kısa bir sahnede de adı geçen Prenses Nymeria'nın daha yakından tanıtılacağı projede çok fazla savaş sahnesi olacağı konuşuluyor.

The Hedge Knight

The Hedge Knight

Taht Oyunları'nın 90 yıl öncesinde yaşananları anlatacak The Hedge Knight, HBO'nun Game of Thrones hayranlarını elinde tutmak için hazırladığı ilk projeler arasında bulunuyor. Dizi, Dunk ve Egg'in maceralarını anlatacak ve oldukça uzun bir döneme ışık tutacak. Henüz yayınlanmayan proje için Game of Thrones hayranları çok heyecanlı çünkü bu dizi uyarlaması büyük bir talep sonucunda gerçekleşti. Dizinin ilham aldığı Tales of Dunk and Egg kitabı kısa olsa da iki karakterin maceralarının anlatılacağı dizinin uzun soluklu olması bekleniyor.

Snow

Snow

Kit Harington, Jon Snow rolüyle hem kendini hem karakteri zirveye taşımışken HBO, Jon Snow'u anlatan bir dizinin yayınlanacağını müjdeledi ve başrolde tekrar Kit Harington'un oynayacağını duyurdu. Heyecanla beklenen dizi, diğer spin-off projelerinin aksine Game of Thrones'un öncesini değil, sonrasını konu alacak. Dizinin Jon Snow 'un yaban hayatına dönüşünü konu alması bekleniyor. Ama karakterin ne gibi zorluklarla karşılaşacağı ya da dizinin konusunun ne yöne evrileceği hakkında bir açıklama yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Golden Empire

The Golden Empire

The Golden Empire, animasyon dizisi olarak seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan yapımlardan biri. Bu yönüyle Game of Thrones evrenini farklı bir dünyaya açacak yapımın Çin İmparatorluğu'ndan esinlendiği ilk gelen bilgiler arasında. Dizi yine Westeros'ta geçecekmiş ve Orta Çağ Avrupası'nın izlerini de taşıyacakmış. Dizinin Yi Ti isimli zengin bir imparatorluğu konu alacağı ve orada evlerin bile altından yapıldığı söyleniyor. Yine de yapımla ilgili şu an için net bir bilgi yok.

Doom of Valyria

Doom of Valyria

Bir kıyametin perde arkasında yaşananları konu alan Doom of Valyria, Game of Thrones evreninde hayat bulacak projelerden bir diğeri. Game of Thrones serisinin görünmeyen ve çok bilinmeyen tarafını, The Doom'u odak noktası yapacak dizide olayların nasıl betimleneceği şimdiden çok merak ediliyor. Koca bir şehri yok eden felaketin nasıl meydana geldiği ve sonrasında neler yaşandığı Doom of Valyria'da gözler önüne serilecek. Valyria'nın yıkılışı, Targaryen'lerin Westeros'u fethetmesine yol açan olaylar zincirini başlattığı için dizinin Game of Thrones evreninin en iddialı yapımlarından biri olması bekleniyor. Game of Thrones'ta zaman zaman The Doom'a gönderme yapıldığını da hatırlatalım.

Flea Bottom

Flea Bottom

Game of Thrones evreninin en fakir bölgesinde yaşanan çarpıcı olayları anlatacak Flea Bottom dizisi de herkesi beklentiye sürükledi. Çünkü Game of Thrones'ta bu bölgeye ara ara yer verilmişti. Örneğin Arya, Red Keep'ten kaçtıktan sonra orada saklanmıştı. Dizide Gendry ile Davos'un da Flea Bottom'da dünyaya geldiklerine değinilmişti. Bu spin-off projesinde olayların tamamının Flea Bottom üzerinde geçmesi bekleniyor. Yine de konuyla ilgili pek detay verilmediği için neler olacağı da merak konusu! Dizinin yayınlanacağı hakkında da net bir açıklama yapılmasa da Flea Bottom ismi, iptal edilen projeler arasında anılmadığı için şimdilik endişelenmeye gerek yok gibi görünüyor.

Bazı projelerin iptal edilmesi Game of Thrones hayranlarını üzdü.

Bazı projelerin iptal edilmesi Game of Thrones hayranlarını üzdü.

HBO ve George R. R. Martin, aslında saydıklarımızdan çok daha fazla projenin sinyalini verdi ve içlerinden bazılarının onaylandığını bile duyurdu. Fakat bu projeleri büyük bir heyecanla bekleyen Game of Thrones izleyicilerini üzen haberler çok gecikmedi. Çünkü ilk spin-off proje olan Bloodmoon, yüklü miktarda harcamalar yapılmasına rağmen iptal edildi. Söylenenlere göre pilot bölüm tam bir fiyaskoymuş ve bu nedenle projeyi tamamen rafa kaldırmışlar. Diğer projelerden bazılarıyla ilgili de henüz HBO'dan bir açıklama gelmedi. Hâl böyle olunca bazı Game of Thrones izleyicileri beklentiyi düşürdü ve hatta projelerin yayınlanacağına dair inancını kaybetti. Dolayısıyla HBO, çalışmaların devamıyla ilgili bilgi vermedikçe tepki görmeye devam ediyor.

Herkes yapılacak açıklamaları büyük bir heyecanla bekliyor.

Herkes yapılacak açıklamaları büyük bir heyecanla bekliyor.

House of the Dragon'u büyük bir zevkle izleyenler, spin-off yapımların artması için çağrıda bulunuyor ve hem yazara hem HBO'ya Game of Thrones evreninde çekilmesi planlanan diziler hakkında sorular soruyorlar. Şimdilik çekimleri başlayan ve sadece geliştirme aşamasında kalan diziler hakkında çok detaylı bilgiler bulunmuyor. Ancak Game of Thrones evreninin seyirciyle yeniden buluşacağını düşünmek bile şimdiden herkesi heyecanlandırıyor. Peki, siz çok ses getireceği düşünülen bu projeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Game of Thrones'un finali sizin için gerçekten de final miydi yoksa bu yapımları iple mi çekiyorsunuz? Haydi yorumlara!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın