Görüş Bildir
Haberler
Güç Yüzükleri, House of the Dragon, Mezarlık ve Dahası: 2022 Yılında Yayınlanmaya Başlayan En İyi 15 Dizi

Güç Yüzükleri, House of the Dragon, Mezarlık ve Dahası: 2022 Yılında Yayınlanmaya Başlayan En İyi 15 Dizi

25.09.2022 - 17:31

Dijital platformların kullanımının iyice yaygınlaşması ile içeriklerin sayısı da her geçen gün artıyor. Bu sayede her gün yepyeni bir diziye denk gelmek mümkün. Bu çeşitliliğin içerisinde sizin için 2022 yılında yayınlanmaya başlayan en iyi dizileri derledik. Gelin, hazır 2022'nin son çeyreğine girmişken bu dizileri birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Inventing Anna - IMDb: 6.8

15. Inventing Anna - IMDb: 6.8

Geçtiğimiz ocak ayında Netflix'te yayınlanan Inventing Anna, gerçek hayattan uyarlanan bir dolandırıcılık hikâyesini konu alıyor. Anna Delvey adıyla insanları dolandıran Rus asıllı Alman vatandaşı Anna Sorokin'e Julia Garner, başarılı performansıyla hayat veriyor. Dizide kendisini zengin bir mirasçı olarak tanıtan kadının zengin insanları, restoran ve otelleri nasıl dolandırdığı; gazeteci Vivian Kent tarafından anlatılıyor. Ayrıca yapımda Anna Chlumsky, Laverne Cox, Arian Moayed gibi isimler de yer alıyor.

14. The Lord of the Rings: The Rings of Power / Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri - IMDb: 6.9

14. The Lord of the Rings: The Rings of Power / Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri - IMDb: 6.9

Tüm dünyanın merakla beklediği ve geçtiğimiz haftalarda Amazon Prime'da yayınlanan The Lord of the Rings: The Rings of Power, ünlü yönetmen Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin 2000 yıl öncesini konu alıyor. Görsel efektlerden de anlaşılacağı gibi dizi, tarihin en pahalı yapımları arasına adını yazdırıyor. Dizinin kadrosunda Morfydd Clark, Robert Aramayo ve Sophia Nomvete gibi isimler yer alıyor.

13. Uysallar - IMDb: 7.1

13. Uysallar - IMDb: 7.1

Emmy ödüllü Şahsiyet dizisinin ardından Onur Saylak ve Hakan Günday'ın tekrar bir araya gelerek ortaya koyduğu Netflix yapımı Türk dizisi Uysallar; kadrosunda Songül Öden, Öner Erkan, Haluk Bilginer ve Uğur Yücel gibi güçlü isimleri barındırıyor. Dizi, mimar ve aile babası Oktay Uysal ve ailesinin hikâyesini konu ediyor. Başarılı bir sistem eleştirisiyle derinlikli olarak yaratılan dizi, psikolojik incelemelere ortam hazırlayan karakterleri ile mutlaka izlenmesi gereken yapımlar arasında yerini alıyor.

12. The Afterparty - IMDb: 7.2

12. The Afterparty - IMDb: 7.2

Geçtiğimiz Ocak ayında Apple TV+'ta yayınlanan The Afterparty, 15 yılın ardından gerçekleşen bir lise buluşmasında yaşanan bir cinayeti konu alıyor. 8 bölümden oluşan dizi, her bölüm başka bir karakterin anlatımıyla ilerliyor. Ayrıca dizi; komedi, aksiyon ve gerilim gibi pek çok ayrı türü de bünyesinde barındırıyor. Dizinin oyuncuları arasında Sam Richardson, Dave Franco veTiffany Haddish gibi isimler yer alıyor.

11. Pam & Tommy - IMDb: 7.3

11. Pam & Tommy - IMDb: 7.3

Disney+'ta yer alan, Pamela Anderson ve Tommy Lee'nin hayatlarını konu alan Pam & Tommy, 4 Emmy adaylığıyla izlenmeye değer 2022 dizileri arasında bulunuyor. Lily James ve Sebastian Stan'in başarılı oyunculuklarıyla göz dolduran yapım, evli çiftin başına gelen seks kasedi skandalına ve bu süreçte yaşanan gerçek olaylara dayanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Dropout - IMDb: 7.5

10. The Dropout - IMDb: 7.5

Lost'un sevilen karakteri Sayid'e hayat veren Naveen Andrews ve yetenekli güzel oyuncu Amanda Seyfried'ın başrollerinde yer aldığı The Dropout, kendi şirketi Theranos'u kuran genç girişimci Elizabeth Holmes'un hem yükselişini hem düşüşünü konu ediyor. Hulu yapımı gerçek bir dolandırıcılık öyküsünü konu alan dizi, Disney+'ta yer alıyor.

9. The Sandman - IMDb: 7.8

9. The Sandman - IMDb: 7.8

Uzun bir süredir merakla beklenen Netflix yapımı The Sandman, bir çizgi roman uyarlaması olarak seyirciyle buluşuyor. Dizi, kendilerini sonsuz anlamına gelen ''The Endless'' olarak adlandıran yedi kardeşten üçüncüsü olan Dream odaklı ilerliyor ve onun hikâyesini anlatıyor. Uzun süredir tutsak olan ve özel güçlere sahip Düşler Kralı Morpheus, gücünü tekrar kazanmak için dünyalar ve zamanlar arası bir yolculuğa çıkıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Tom Sturridge, Patton Oswalt, Boyd Holbrook ve Vivenne Acheampong yer alıyor.

8. Mezarlık - IMDb: 7.8

8. Mezarlık - IMDb: 7.8

Netflix'te bu sene yayınlanan en iyi Türk dizilerinden biri olan Mezarlık'ın oyuncu kadrosunda Birce Akalay, Olgun Toker, Şehsuvar Aktaş ve Hakan Meriçliler gibi yetenekli oyuncular yer alıyor. Birce Akalay'ın canlandırdığı komiser Önem Özülkü, ülkemiz için de oldukça hassas konulardan biri olan kadın cinayetlerine odaklı bir ekibi yönetiyor. Cinsiyet rollerini ve kalıp yargılarını ilmek ilmek işleyen bu başarılı diziyi mutlaka izlemeniz gerekiyor.

7. Somebody Somewhere - IMDb: 7.9

7. Somebody Somewhere - IMDb: 7.9

HBO Original dizilerinden biri olan Somebody Somewhere, kardeşinin ölümü nedeniyle 40'lı yaşlarında eskiden yaşadığı yere dönen Sam'in hayatına odaklanıyor. Tabii ailevi sorunları da onun peşini bırakmıyor. Lise zamanlarından tanıdığı Joel ile tekrar karşılaşması ise orta yaş krizindeki Sam'in kendini bulmasını sağlamaya yardımcı olacak gibi gözüküyor. Komedi ve dram ögelerini başarılı şekilde harmanlayan yapımın başrollerinde Bridget Everett ve Jeff Hiller yer alıyor.

6. As We See It - IMDb: 8.1

6. As We See It - IMDb: 8.1

Amazon Prime'da yer alan As We See It, ailelerinin isteği üzerine beraber yaşayan üç otizmli karakterin iş ve aşk hayatları ile arkadaşlık ilişkilerini konu alıyor. Rick Glassman, Sue Ann Pien ve Albert Rutecki'nin başrollerinde yer aldığı yapım; otizmli bireylerin temsillerine dair yeni ve olumlu bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Heartstopper / Kalp Çarpıntısı - IMDb: 8.7

5. Heartstopper / Kalp Çarpıntısı - IMDb: 8.7

Netflix yapımı Heartstopper, eşcinsel bir genç olan Charlie'nin cinsel yöneliminden dolayı çevresi tarafından yaşadığı zorbalıkları anlatıyor. Nick ile Charlie'nin arkadaşlığı ise arkadaşlıktan daha fazlasına dönüşüyor. Klişelerden uzak, sıcak ve samimi bir aşk hikâyesi izlemek istiyorsanız Charlie'nin kendini bulma yolculuğu tam size göre olabilir.

4. Severance - IMDb: 8.7

4. Severance - IMDb: 8.7

Son zamanlarda başarılı yapımlarıyla adını sık sık duyuran Apple TV+'ın yeni yapımlarından biri olan Severance, oldukça başarılı ve farklı senaryosu ile dikkat çeken bir bilim kurgu dizisi olarak öne çıkıyor. Seyirciyi iş ve özel hayatı sorgulamaya itiyor. Çalışanlar, her gün işe giderken bir asansöre biniyor ve sadece çalışan kimlikleri ile işlerine devam ediyor. Eve dönerken de aynı asansöre binerek asıl kimliklerine geri dönüyorlar. Birbirinden oldukça farklı bu iki karakter durumu ile Severance, izlemeye değer diziler arasındaki yerini kesinlikle alıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda komedi filmlerinin başarılı ismi Ben Stiller yer alırken; oyuncular arasında Adam Scott, Britt Lower ve Patricia Arquette bulunuyor.

3. The Offer - IMDb: 8.7

3. The Offer - IMDb: 8.7

Sinema tarihinin en başarılı filmlerinden The Godfather'ın yapım sürecini konu alan ve beIN CONNECT'te yayınlanan The Offer adlı mini dizi, seyircilerin beğenisini kazanmış diziler arasında yerini almış gibi gözüküyor. The Offer, yapımcı Albert S. Ruddy'i merkeze alıyor. Dizinin oyuncuları arasında Whiplash'teki başarılı performansıyla tanıdığımız Miles Teller ve Matthew Goode, Juno Temple ve Dan Fogler gibi isimler bulunuyor.

2. House of the Dragon - IMDb: 8.7

2. House of the Dragon - IMDb: 8.7

Ve sırada son yılların en sevilen ve popüler dizisi Game of Thrones'un spin-offu olan ve evrenin daha öncesini anlatan yapım The House of the Dragon var! HBO Max'te yayınlanan dizi, Daenerys Targaryen'in doğumundan 172 yıl öncesini ve o dönem yaşanan büyük savaşı anlatıyor. Game of Thrones'un yazarı R.R.Martin'in Ateş ve Kan isimli kitabına dayanan dizinin oyuncu kadrosunda Matt Smith, Milly Alcock, Olivia Cooke ve Emma D'Arcy yer alıyor.

1. The Rehearsal - IMDb: 8.8

1. The Rehearsal - IMDb: 8.8

HBO Max'in 15 Temmuz 2022'de yayınlanmaya başlayan yeni komedi dizisi The Rehearsal, insanlara kendi hayatlarının provasını yapma imkânı veren Nathan Fielder'i konu alıyor. Komedyen Nathan Fielder, yapımın hem senaristi ve yönetmeni hem başrolü olarak karşımıza çıkıyor. Bu sıra dışı ve başarılı dizi, seyircilerin övgüsünü toplamış gibi duruyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın