Görüş Bildir
Haberler
Interstellar İzlemeye Benzemez: Yüksek Puanlı Olmasına Rağmen Fazla Bilinmeyen Bilim Kurgu Filmleri

Interstellar İzlemeye Benzemez: Yüksek Puanlı Olmasına Rağmen Fazla Bilinmeyen Bilim Kurgu Filmleri

27.08.2022 - 16:34

Son dönemin en revaçta olan film türlerinden biri bilim kurgu. Özellikle dijital platformların yaygınlaşmasıyla bu türde pek çok örneği görmeye başladık. Bu filmlerin büyük bir kısmı hazırlık ve tanıtım süreçlerinde çokça ses getirseler de ekran karşısındaki izleyiciler tarafından beğenilmedi. Bazıları ise çok duyulmasa da aslında oldukça yüksek IMDb puanlarına sahip. İşte, karşınızda adları çok anılmasa da IMDb'de yüksek puanlar alan ve beyin yakan o filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Casshern (2004) IMDb: 6.0

15. Casshern (2004) IMDb: 6.0

Japon yönetmen Kazuaki Kiriya'nın aynı isimli animeden uyarladığı Casshern, mutant insanların dünyayı ve insanlığın geleceğini tehdit etmesini konu alıyor. Filme de adını veren savaşçı Casshern ise insanlığın tek umudu. Görsel kalitesi ve aksiyonu en üst düzeyde olan Casshern'in seveni de sevmeyeni de bir hayli çok. Özellikle animeseverlerin estetik zevkine hitap eden yapım, özünde savaş karşıtı bir temaya sahip.

14. Code 8 (2019) IMDb: 6.1

14. Code 8 (2019) IMDb: 6.1

Aynı isimli kısa filmden uyarlanan Code 8'in yönetmen koltuğundaki Jeff Chan oturuyor. Distopik bir dünyada geçen yapım, bilim kurgu tarzında kurgulanmış oldukça gerilimli bir dram. Bahsi geçen bu distopik dünyada nüfusun %4'lük bir kısmı özel güçlerle doğar. Ancak alışageldiğimiz filmlerin aksine özel güçlerle doğan bu insanlar; milyarder ya da süper kahraman olamazlar, aksine toplum tarafından dışlanırlar. Kaçınılmaz olarak da suça yönelirler. Ana kahramanımız olan Conner Red de annesinin tedavisi için çözüm ararken kendisini karanlık bir dünyanın içinde bulur.

13. The Endless (2017) IMDb: 6.5

13. The Endless (2017) IMDb: 6.5

Film, aldıkları şifreli bir mesajdan sonra yıllar önce kaçtıkları UFO tarikatını tekrar ziyaret etmek zorunda kalan iki kardeşin hikâyesine odaklanıyor. Kardeşler bir yandan inançlarını sorgularken bir yandan da tarikatın gerçeklerini ortaya çıkarmaya çalışıyor. Gerçeği ortaya çıkaramamaları hâlinde hayatlarının geri kalanını tarikatta geçirmek zorunda kalacaklar.

12. Primer / Kapsül (2004) IMDb: 6.8

12. Primer / Kapsül (2004) IMDb: 6.8

Primer, kazayla zaman makinesi icat eden iki mühendisin başından geçen hikâyeye odaklanıyor. Özgünlüğü ve ilginç senaryosuyla son derece zor ama bir o kadar da heyecan verici bir iş. Bu filmi kesinlikle incelemelisiniz!

11. Chronicle / Doğaüstü (2012) IMDb: 7.0

11. Chronicle / Doğaüstü (2012) IMDb: 7.0

Gündelik haşarılıklarını sürdüren üç lise öğrencisi, şans eseri kendilerine doğaüstü güçler kazandıran bir 'şey' bulurlar. Zamanla düşünce gücüyle çevrelerindeki her şeyi kontrol etmeye başlarlar. İlk başta sadece eğlence için kullandıkları bu güç, bir süre sonra insanların hayatlarıyla oynadıkları bir kumara dönüşür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Faq About Time Travel (2009) IMDb: 7.0

10. Faq About Time Travel (2009) IMDb: 7.0

Oldukça eğlenceli ve komik bir anlatıya sahip bu filmde saf ve şapşal üç genç erkeğin zaman makinesi kullanmaya çalışınca başlarına gelenler anlatılıyor. Üçlü geleceğe gittiklerinde ise hoşlarına gidecek bir sürprizle karşılaşıyor. Filmin başrollerinde Chris O'Dowd, Marc Wootton, Dean Lennox Kelly ve Anna Faris bulunuyor.

9. Timecrimes / Suç Zamanı (2007) IMDb: 7.1

9. Timecrimes / Suç Zamanı (2007) IMDb: 7.1

Timecrimes, ilk bakışta sıradan bir zamanda yolculuk filmi gibi görünse de esasen bundan çok daha fazlası. Yapım, yeni evine taşınan Hector'un ormanın içinde gördüğü çıplak kadının yanına giderken saldırıya uğraması ve saldırgandan kaçmasıyla başlıyor. Kaçışı sırasında içine saklanmaya çalıştığı alet onu zamanda geri götürüyor. Şimdi yapması gereken hayatını geri almak için Hector'u yani kendisini öldürüp onun yerine geçmek. Bu sırada etrafta başka Hectorlar olduğunu da öğreniyor.

8. Never Let Me Go / Beni Asla Bırakma (2010) IMDb: 7.1

8. Never Let Me Go / Beni Asla Bırakma (2010) IMDb: 7.1

Rutt, Kathy ve Tommy; çocukluklarını onlara cennet gibi görünen bir İngiliz yatılı okulunda geçirirler. Zaman içinde büyüyüp birer yetişkin olduklarında ise kendilerini bekleyen akılalmaz gerçekle karşılaşırlar. Başkalarına organ sağlamak için klonlandıkları gerçeğiyle yüzleşen üç arkadaş, bu acı gerçek ve birbirlerine duydukları sevginin yüküyle ezilmeye başlar.

7. Coherence / Paralel Evren (2013) IMDb: 7.2

7. Coherence / Paralel Evren (2013) IMDb: 7.2

Bir kuyruklu yıldızın dünyanın yakınından geçeceği gece, bir grup arkadaş akşam yemeği için buluşur. Ancak yemek sırasında elektrikler kesilir. Grup, çevrelerine baktıklarındaysa gizemli bir evde ışıkların yanmaya devam ettiğini görür. Bu durum, yaşanacak diğer ilginç olayların da habercisi niteliğinde olur. Coherence, yavaş ilerleyen ancak müthiş bir kurguya sahip psikolojik gerilim filmi olmasının yanında kişiye gerçekle hayali sorgulatan enteresan bir yapım.

6. Looper / Tetikçiler (2012) IMDb: 7.4

6. Looper / Tetikçiler (2012) IMDb: 7.4

2072'de geçen yapımda zamanda yolculuk yapmak mümkün. Ancak zamanda yolculuk yasa dışı ve karaborsacıların eline düşmüş vaziyette. Bu güce sahip olanlar yani teknolojiyi elinde tutanlar, bazı kişileri 30 yıl geriye göndererek orada onları bekleyen Looper adını verdikleri suikastçılara öldürtürler. Bu suikastçılardan biri olan Joe için 2042'de her şey yolunda gibi görünür. Ta ki karşısına onu öldürmek için gelecekten gelen yaşlı Joe çıkana kadar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Equilibirium / İsyancı (2002) IMDb: 7.4

5. Equilibirium / İsyancı (2002) IMDb: 7.4

İsyancı, parçası olmayı istemeyeceğiniz bir gelecekte geçiyor. 3. Dünya Savaşı sonrasını konu alan filmde savaştan sonra başa gelen baskıcı rejim, düzeni oturtmak için insanları ve duygularını kontrol etmeye çalışıyor. Artık insanlara umut vadeden, onları mutlu eden ve onların ilgilerini çeken her şey yasak. Her türlü duygunun yasak olduğu bu baskıcı gelecekte yasayı uygulamakla görevli olan bir adam, sistemi ve devleti devirmek için ayağa kalkar.

4. Source Code / Yaşam Şifresi (2011) IMDb: 7.5

4. Source Code / Yaşam Şifresi (2011) IMDb: 7.5

Yaşam Şifresi, paralel evreni ve aksiyonu iç içe geçiren heyecan dolu bir bilim kurgu yapımı. Yapımda kendini devlet tarafından desteklenen gizli bir deneyin içinde bulan Yüzbaşı Colter'ın hikâyesi anlatılıyor. Hızlı trende uyanan ve oraya nasıl vardığına dair hiçbir fikri olmayan Yüzbaşı Colter Stevens, karşısında Christina isimli tanımadığı bir kadını bulur. Kadınınsa Colter'ı tanıdığı her hâlinden belli! Ne olup bittiğini anlamaya çalışan Colter, aynada başkasının yüzünü görmesiyle iyice şok olur. Üstelik başka birinin vücudunda olan bu askerin banliyö treninin bombacısını bulmak için sadece sekiz dakikası var.

3. Total Recall / Gerçeğe Çağrı (1990) IMDb: 7.5

3. Total Recall / Gerçeğe Çağrı (1990) IMDb: 7.5

Quaid, güzel karısı ve sıradan hayatıyla oldukça mutlu görünse de aslında her şeyden çok sıkılmış durumda. Yaşanıp yaşanabilecek en güzel hayatın bir süper kahramanın yaşamı olduğuna inanır. Bu sebeple insanların zihinlerine aslında yaşamadıkları anıları yükleyen Recall şirketine başvurur. Fakat yükleme sırasında yaşanan bir aksilik Quaid'i hiç beklemediği bir Mars yolculuğuna çıkaracak.

2. District 9 / Yasak Bölge 9 (2009) IMDb: 7.9

2. District 9 / Yasak Bölge 9 (2009) IMDb: 7.9

Daha önce izlediğiniz herhangi bir bilim kurgu yapımına benzemeyen District 9, sağlam kurgusu ve göze sokmadan verdiği mesajlarla dikkat çekiyor. 1982 yılında uzaylılar hayatta kalabilmek için dünyaya gelir ancak kısa süre içinde bir grup gözlemci tarafından denetim altına sokulurlar. Özel bir şirket, District 9 isimli bölgede hapis hayatı yaşayan uzaylılardan uzaylı teknolojisini öğrenerek para kazanmanın hayallerini kurar ve uzaylı DNA'sının peşine düşer. Bu sırada Merwe isimli çalışan, bir virüs tarafından saldırıya uğradıktan sonra uzaylılara benzemeye başlar. Şirket bu olayın üstünü örtmek için çalışanını öldürmeye çalışırken Merwe güvende olabileceği belki de tek yere, Distict 9'a doğru yola çıkar.

1. Ghost in the Shell / Kabuktaki Hayalet (1995) IMDb: 7.9

1. Ghost in the Shell / Kabuktaki Hayalet (1995) IMDb: 7.9

Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamayan binbaşı, korkunç bir kazadan kurtulur. Ameliyat masasında uyandığında doktorlar ona kurtarıldığını söyler. Kazada aldığı hasarlardan dolayı bedeni kurtarılamayan genç kadına gelişmiş bir insan türü olması için yeni bir beden yapılır. Amaç ise azılı suçlulara karşı dünyayı korumaya çalışan korkusuz bir asker yaratmak. Bol ödüllü filmin yönetmen koltuğunda Mamoru Oshii var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Bilim kurgu severim.

Yağız Ok

Waooww benn de .ozaman pek bilinmeyen bişey söliyim solucan deliği ve interstellar'ın fikrinin çıktığı bir film var : event horizon