Görüş Bildir
Haberler
James McAvoy, Split'te Tam 23 Karakteri Canlandırmış! Bir Oyuncunun Birçok Rolde Yer Aldığı Film ve Diziler

James McAvoy, Split'te Tam 23 Karakteri Canlandırmış! Bir Oyuncunun Birçok Rolde Yer Aldığı Film ve Diziler

20.08.2022 - 08:37

Canlandırdığı karakterlerle efsaneleşmiş oyuncuların aynı anda birçok rolün üstesinden geldiği yapımlar, dünya sinema ve dizi tarihinde hem oyuncuların hem projelerin başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlar. Yüz binlerce oyuncunun arasından farklı karakterleri aynı anda canlandıran isimleri derledik. Bu oyuncular arasında dünyaca ünlü oyuncular dışında Türk isimler de var. Kimi aynı anda iki karakter kimi ise 23 karakterle ders niteliğinde performanslar sergileyen oyuncular ve projeleri derlediğimiz listemizi incelemeye hazır mısınız? Karşınızda rolden role girerek gönülleri fetheden yerli ve yabancı oyuncular...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Bowfinger / Çatlak Yönetmen (1999) - IMDb: 6.5

15. Bowfinger / Çatlak Yönetmen (1999) - IMDb: 6.5

Eddie Murphy'nin oynadığı Çatlak Yönetmen, eski gibi görünen ama asla eskimeyen komedilerden biri. Bowfinger adıyla hafızalarımıza kazınan yapım, Eddie Murphy'nin bir arada canlandırdığı Jiff ve Kit karakterleri sayesinde hatırlanıyor. Hollywood film yapımcılarını, ünlülerini ve hatta bu kesimin sık sık ziyaret ettiği Scientoloji Kilisesi'ni tiye alan bu kült parodi, aynı zamanda Eddie Murphy'nin en komik performansları olarak tarihe geçmiş.

14. Manifesto (2015) - IMDb: 6.5

14. Manifesto (2015) - IMDb: 6.5

Cate Blanchett, şüphesiz tüm dünyanın beğenerek takip ettiği aktrislerden biri. Öylesine yetenekli ki canlandırdığı her karakter içimize işliyor. Saymakla bitmeyecek projelere imza atan sanatçı, kariyeri boyunca en önemli projelerinden biri olarak tanımladığı Manifesto'da âdeta döktürüyor. Klasik film kurgularına kıyasla sanatsal çok fazla ögenin bulunduğu yapımda toplam 13 karakterin manifestolarını öylesine etkili sunuyor ki ayakta alkışlamamak mümkün değil... Sen çok yaşa Cate Blanchett!

13. What Happened to Monday / Yedinci Hayat (2017) - IMDb: 6.8

13. What Happened to Monday / Yedinci Hayat (2017) - IMDb: 6.8

Gerilim ve bilim kurgu türünün bir arada işlendiği What Happened to Monday, aynı zamanda Yedinci Hayat ismiyle karşımıza çıkıyor. Yediz kız kardeşlerin kaçış öyküsüyle örülü filmin başrolünde adını Ejderha Dövmeli Kız performansıyla adını üst sıralara taşımayı başaran Noomi Rapace yer alıyor. Sanatçının yedi ayrı karakteri ustalıkla canlandırdığı filmin nabzını, kardeşlerin kurtuluş hikâyesi tutuyor. Noomi Rapace, bu filmde sergilediği performansla izleyiciden tam not alırken filmin etkileyici sonla bitmesi oyuncuyu hafızalarımıza kazımamıza sebep oluyor.

12. Beyaz Yalan (2015) - IMDb: 6.9

12. Beyaz Yalan (2015) - IMDb: 6.9

Karşınızda bir Türk dizisi daha. Deniz Baysal'ın kariyerinin en iyi çağı sayılabilecek zamanlarında iki ayrı karaktere hayat verdiği Beyaz Yalan, birden fazla karakteri aynı oyuncunun canlandırdığı Türk yapımlarından biri. Yoksul bir ailenin içine doğan iyi kalpli ama bir o kadar da hırslı Melek'le istediği her şeye sahip Alara'yı canlandıran oyuncu, her iki rolün altından kalkarak yayın döneminde dikkat çekmeyi başarmıştı.

11. Yalan Dünya (2012 - 2014) - IMDb: 7.1

11. Yalan Dünya (2012 - 2014) - IMDb: 7.1

Bu kadar zengin bir listenin içinde bir de Türk dizisi olmasın mı? Türkiye'nin en fazla karakteri olan komedi dizisi Yalan Dünya'ya yer vermemiz gerekiyor. Yayın döneminde reyting rekorları kırmayı başarmış olan dizide neredeyse her karakterin farklı rollere girişini izlerken hepimiz çok eğlendik. Ancak özellikle belirtmemiz gerekir ki Gonca Vuslateri'nin Eylem'den, Vasfiye Teyze karakterine geçiş hızını hepimiz çok özledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dead Ringers / Ölü Ziller (1988) - IMDb: 7.2

10. Dead Ringers / Ölü Ziller (1988) - IMDb: 7.2

Tarihin tozlu sayfalarında ışıl ışıl parlayan bir oyunculuk serüveni arıyorsanız mutlaka ama mutlaka Dead Ringers'ı izlemelisiniz. Psikolojik gerilim türünün başyapıtlarından sayılabilecek olan filmde tek yumurta ikizi jinekolog kardeşlerin bir kadın yüzünden bozulan ilişkileri mercek altına alınıyor. Jeremy Irons'un her iki karakteri canlandırdığı başarılı performansıyla film, döneminde sayısız ödül aldı ve tüm zamanların en iyi 10 Kanada filmi listesine girmeyi başardı.

9. Living with Yourself / Kendinle Yaşamak (2019) - IMDb: 7.2

9. Living with Yourself / Kendinle Yaşamak (2019) - IMDb: 7.2

Varoluşsal komedi türüne en iyi örneklerden biri olarak gösterilebilecek Living With Yourself, dilimize Kendinle Yaşamak olarak çevrildi. Dizi, şimdilik tek sezon ve 8 bölüm olarak karşımıza çıkarken yapımın başrol oyuncusu Paul Rudd; Miss Elliot ve onun klonunu aynı anda canlandırıyor. İzleyicilerinden tam not alan dizide hayatından memnun olmayan bir metin yazarını canlandıran sanatçı, bir yandan da kendinin daha iyimser versiyonuyla mücadele ediyor. Sanatçının gösterdiği performans sayesinde Netflix'in dünya genelinde en çok izlenen dizileri arasında Living With Yourself de yer buluyor.

8. Split / Parçalanmış (2016) - IMDb: 7.3

8. Split / Parçalanmış (2016) - IMDb: 7.3

23 farklı kişiliğe sahip dissosiyatif kimlik bozukluğu olan Kevin'ın iki genç kızı kaçırma hikâyesini izlediğimiz film, Billy Milligan isimli gerçek bir karaktere dayanıyor. Psikolojik gerilim türündeki filmin başrolü James McAvoy, 23 farklı karakteri canlandırırken 24. kişiliğinin de olduğunu gözler önüne seriliyor. Canlandırdığı karakterlerle eleştirmenlerden tam not alan McAvoy'un tüyleri diken diken etmeyi başardığı Split filmi, dünya çapında hatırı sayılır bir hasılata ulaştı.

7. Okja (2017) - IMDb: 7.3

7. Okja (2017) - IMDb: 7.3

Bu hayatta Tilda Swinton gibi bir yetenek iyi ki var. Hemen her kadın aktrisin gıptayla baktığı oyunculardan biri olan sanatçı, Okja'nın etkileyici senaryosunu gösterdiği performansla filmi çok daha ilgi çekici hâle getiriyor. Film, genetiği değiştirilmiş bir süper domuza arkadaşlık eden genç bir kızın hikâyesini konu ediyor. Yetenekli oyuncu, Swinton Okja olarak adlandırılan süper domuz programından kâr elde etmeye çalışan akıl almaz güçlere sahip bir Lucy Mirando ve onun zalim ikiz kardeşi Nancy Mirando'yu canlandırıyor.

6. Cloud Atlas / Bulut Atlası (2012) - IMDb: 7.4

6. Cloud Atlas / Bulut Atlası (2012) - IMDb: 7.4

Bu filmde hangi oyuncudan bahsetsek diğerine haksızlık olur... Destansı bir bilim kurgu ve bu dünyanın içinde farklı zamanlara ait altı kişi yer alıyor... Altı dönem boyunca birçok olay örgüsü ve efsane oyuncuları izliyorsunuz. Tom Hanks; filmdeki altı karakteri başarılı şekilde canlandırıyor. Dört yıllık geliştirme sürecinden sonra güçlü kadrosu ve kurgusuyla Cloud Atlas şimdiye dek üretilmiş en pahalı bağımsız filmlerden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sunshine / Gün Işığından Bir Damla (1999) - IMDb: 7.5

5. Sunshine / Gün Işığından Bir Damla (1999) - IMDb: 7.5

İkinci Dünya Savaşı ve sonrasını anlatan filmde, Ralph Fiennes aynı ailenin üç kuşağını ayrı ayrı canlandırdığı performansıyla son derece dikkat çekmişti. Etkileyici oyunculuğuyla dönem filmleri arasında yer alan Sunshine'ın iyi bir izlenme oranına kavuşmasında sanatçının katkısı büyük.

4. The Play House / Oyun Evi (1921) - IMDb: 7.5

4. The Play House / Oyun Evi (1921) - IMDb: 7.5

Bir film düşünün ki zamansız olsun. İki makaralı kısa bir kurgu olarak karşımıza çıkan The Play House'da, teknik bir sihirbazlık sergilenirken aynı anda komedi unsurları da ustalıkla kullanılıyor. Buster Keaton ise film içinde lider, oyuncu, seyirci ve müzisyen rollerini üstleniyor ve dönemin şartlarında çoklu pozlama yöntemleriyle birden fazla karaktere bürünüyor. Böylelikle film, 1921 yılından günümüze ulaşmayı başarmış eserlerden biri oluyor.

3. Adaptation / Ters Yüz (2002) - IMDb: 7.7

3. Adaptation / Ters Yüz (2002) - IMDb: 7.7

Nicolas Cage denince sinema dünyasında akan sular duruyor. Yıllardır her oynadığı projede harikalar yaratan sanatçının Ters Yüz'de gösterdiği performans ise sinema dünyasında oldukça ses getirdi. Sanatçının iki ayrı karakteri hakkıyla canlandırdığı film; alışılagelmiş senaryoların dışında ve içinde aksiyon, macera ve komedi unsurlarını barındırıyor. Hem Nicolas Cage hem filmin başarılı kurgusu sayesinde yapımda hayranlık uyandıracak çok fazla etken var.

2. G.O.R.A. (2004) - IMDb: 8.0

2. G.O.R.A. (2004) - IMDb: 8.0

Vizyona girdiği günden itibaren gişe rekorları kırmış olan G.O.R.A. filmi, Cem Yılmaz'ın hâlâ en çok seyredilen filmlerinden biri. Yarattığı evrende canlandırdığı karakterler ve gösterdiği performansla ülkemizin hâlâ en sevilen sanat komedyenlerinden olan sanatçı, filmde dört ayrı karaktere hayat veriyor. G.O.R.A., hâlâ Türk sinemasının en pahalı filmlerinden bir olma özelliğini taşıyor.

1. Vertigo (1958) - IMDb: 8.3

1. Vertigo (1958) - IMDb: 8.3

Tartışmasız dünya sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinin başında gelen Alfred Hitchcock ve Vertigo filmi tabii ki listemizin birincisi. Hâlâ ders niteliğinde izlenen şaheser filmin başrolünü Kim Novak canlandırıyor. Onun canlandırdığı iki farklı rol; izlerken bir sarışın, bir esmer görünüme kavuşuyor. Karşısındaki karakterin aklını bulandıran yetenekli oyuncu, böylece uzun seneler boyunca üzerinde inceleme yapılacak bir performans sergiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın