Görüş Bildir
Haberler
İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi…

İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi…

Şebnem Sucu
20.08.2021 - 12:13

Akşam yemeğinden sonra canınız güzel bir tatlı çektiğinde, tatlı ihtiyacınızı giderecek ve tadı damağınızda kalacak bir tatlı arıyorsanız sütlü irmik tatlısını deneyebilirsiniz. Denedikten sonra ise zaman zaman yapmak isteyeceğiniz bu tatlıyı hazırlama ve pişirme aşaması son derece kolay ve eğlencelidir. Peki, irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte sütlü irmik tatlısı tarifi…

İrmik tatlısı az malzeme ile kolay bir şekilde hazırlanan bir tatlı olarak ön plana çıkıyor. Süngerimsi yapısı ile şerbeti tamamen içine çekerek yumuşak dokulu harika bir lezzete dönüşüyor. Mutfağa yeni girenlerin bile rahatlıkla yapabileceği sütlü irmik tatlısını meyvelerle, çikolata sosu ya da hindistancevizi ile süsleyebilir ve lezzetini arttırabilirsiniz. Peki, irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte sütlü irmik tatlısı tarifi…

SÜTLÜ İRMİK TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

- 1 litre süt

- 1 paket kakaolu bisküvi

- 1 su bardağı şeker

- 9 yemek kaşığı irmik

- 1 paket vanilya

Üzeri için;

- Hindistan cevizi

SÜTLÜ İRMİK TATLISININ YAPILIŞI

SÜTLÜ İRMİK TATLISININ YAPILIŞI

Sütlü irmik tatlısı için bir tencereye 1 litre sütü boşaltalım. Daha sonra 1 su bardağı şeker ve 9 yemek kaşığı irmiği ilave edelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım. Ocağın altını kapatmadan önce vanilyayı ekleyelim ve iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım.

Tatlımız boza kıvamına geldikten sonra yarısını borcama dökelim. Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizelim ve ardından tencerede kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökelim. Tatlı ılıdığında buzdolabına kaldırarak 1-2 saat dinlenmeye bırakalım. Soğuyan tatlınızın üzerine hindistan cevizi, ceviz ya da tarçın ilavesi yapabilir ve servis edebilirsiniz.

Tatlınızı süslerken üzerine kremşanti ilavesi de yapabilirsiniz. İsterseniz benmari usulü erittiğiniz çikolatayı tatlının üzerinde gezdirebilir ya da çikolata sosu ile tatlınızı süsleyebilirsiniz. Eğer tatlınızı biraz renklendirmek isterseniz mevsim meyvelerinden yararlanmak harika bir fikirdir.

SÜTLÜ İRMİK TATLISININ PÜF NOKTALARI

Tatlınızı borcama dökmeden önce borcamın dibini hafifçe ıslatarak servis esnasında tatlınızı daha kolay çıkarabilirsiniz. Tatlınızı dinlendirmeden de tüketebilirsiniz ancak buzdolabında beklettiğinizde tatlının lezzeti artacaktır. Tatlınızı pişirirken boza kıvamına gelince altını kapatın. Bu sayede tatlınızın kıvamı da gayet iyi olacaktır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın