Görüş Bildir
Haberler
İntihar Ederek Hayata Kendi Tercihleri ile Veda Etmeyi Seçmiş 15 Ünlü İsim

etiket İntihar Ederek Hayata Kendi Tercihleri ile Veda Etmeyi Seçmiş 15 Ünlü İsim

Borgen
13.02.2017 - 13:26 Son Güncelleme: 15.04.2022 - 16:15

Türkiye'de ünlü isimlerin intiharları çok sık yaşanmıyor olsa da biz de pek çok tanıdık simayı bu şekilde kaybettik. İntihar bir tercih ve bu tercihin sonuçları çoğu zaman oldukça sarsıcı oluyor. Geçmişten bugüne, bu dünyadan ayrılmak için karar alıp bunu uygulayarak amaçlarına ulaşmış olan ünlü isimlerden hafızalarda en fazla yer edenleri sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nilgün Marmara

1. Nilgün Marmara

Cemal Süreya ve Ece Ayhan gibi isimlerin yakın arkadaşı, güzel insan, şair Nilgün Marmara, 13 Ekim 1987’de, 29 yaşındayken, Kadıköy'deki evinin penceresinden kendini boşluğa bıraktı.

2. Metin Kaçan

2. Metin Kaçan

Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan 6 Ocak 2013 günü bindiği taksiyi Boğaziçi Köprüsü üzerinde durdurup kendini köprüden aşağı bıraktı. 16 gün sonra cesedi karaya vurdu. 52 yaşında hayata veda eden Kaçan, 1996 yılında bir kadına tecavüz ve işkence etmek suçundan ceza almıştı.

3. Yavuz Çetin

3. Yavuz Çetin

Müzisyen Yavuz Çetin yoğun depresyon teşhisi ile tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduktan bir kaç gün sonra, 15 Ağustos 2001 günü, arabasıyla geldiği Boğaziçi Köprüsü'nden kendini atarak hayatına son verdi. Öldüğünde henüz 30 yaşındaydı.

4. Kaan İnce

4. Kaan İnce

Şair İnce 11 Ağustos 1992 günü, henüz 22 yaşındayken Kadıköy'deki bir otel odasından atlayarak yaşamına son verdi.

5. Beşir Fuad

5. Beşir Fuad

Asker, yazar, gazeteci, eleştirmen, çevirmen gibi pek çok sıfata sahip bir Osmanlı aydını olan Beşir Fuad, 35 yaşındayken, 2 yıl önce haber verdiği intiharını ölüm sırasında hissedilenleri bilimsel bir gözlem olarak kaydetmek gibi bir amaç da güderek gerçekleştirdi. Bileklerini kesen Fuad'ın, vücudunun kalanını da yavaş yavaş keserek bazı organlarını dışarı çıkardığı da rivayet edilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlhami Çiçek

6. İlhami Çiçek

Şair İlhami Çiçek 1983 yılında askerliğini yaptığı Tokat'ta karakolun penceresinden atlayarak intihar etti. 29 yaşındaki şairin bir epilepsi nöbeti sonrası kendini kaybederek mi yoksa psikolojik durumu sebebiyle mi kendini attığı hala süregelen bir tartışmadır.

7. Sabri Dino

7. Sabri Dino

Beşiktaş'ın 10 sene kalesini koruyan, milli takım kaleciliği de yapmış, ünlü ressam Abidin Dino'nun yeğeni Sabri Dino futbolu bıraktıktan sona kurduğu işinde maddi sorunlar yaşaması üzerine, 1990 yılında, 48 yaşındayken Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar etti.

8. Yaman Tarcan

8. Yaman Tarcan

Tiyatro ve sinema oyuncusu Tarcan, 2009 yılında, 50 yaşındayken silahla kendini vurarak yaşamına son verdi. Pek çok insanın Asmalı Konak dizisi ile hatırladığı Tarcan'ın son 1 yılında işsizlikten çokça yakındığı söylendi.

9. Hayri Kozakçıoğlu

9. Hayri Kozakçıoğlu

Eski İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu 23 Mayıs 2013 tarihinde Sarıyer'deki evinde ölü olarak bulundu. 75 yaşından Kozakçıoğlu'nun göğsüne yakın mesafeden tek el ateş ederek hayatına son verdiği anlaşıldı.

10. Yüksel Menderes

10. Yüksel Menderes

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu olan, eski milletvekili Yüksel Menderes, 1972 yılında Ankara'daki evinde intihar etti. Ardında 'Hayatta kaderin bütün cilveleri beni buldu. Kötü hadiseler karşısında daha fazla tahammül gösteremeyeceğim. Artık yaşama gücümü kaybettim' şeklinde bir not bırakan Menderes 42 yaşındaydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Banker Kastelli

11. Banker Kastelli

Asıl ismi Cevher Özden olan ama kamuoyunun Banker Kastelli olarak tanıdığı işadamı, 2008 yılında Kadıköy'deki ofisinde silahını ağzına ateşleyerek intihar etti. Adı dönemin başbakanı Turgut Özal'ın istifasına kadar uzanan büyük bir skandala karışan, bir süre hapis de yatan, ülkenin en büyük bankacılık krizine sebep olup pek çok vatandaşın mağdur olmasından sorumlu tutulan Özden öldüğünde 75 yaşındaydı.

12. İlhan Şevket Aykut

12. İlhan Şevket Aykut

1907 doğumlu Aykut daha önceleri de defalarca 85 yaşından sonra yaşamayacağını söylemişti. Şair, eleştirmen, felsefe hocalığı gibi kimlikleri bulunan Aykut gerçek bir entelektüeldi. 1991 yılında Kadıköy'deki evinde intihar ettiğinde 84 yaşındaydı.

13. Seher Şeniz

13. Seher Şeniz

Oyuncu Seher Şeniz 1992 yılında, 44 yaşındayken ilaç içerek intihar etti. İsmini daha çok dönemin popüler erotik filmleriyle duyuran Şeniz ölümünden 8 sene önce de başarısız bir intihar girişiminde bulunmuştu. Ölümünden önce bıraktığı mektubu oldukça dokunaklıydı ve aslında intiharının sebeplerini de özetliyordu.

14. Suphi Kaner

14. Suphi Kaner

Oyuncu Suphi Kaner 1963 yılında çok sayıda hap içerek intihar etti. Alkol sorunu yüzünden Prodüktörler Cemiyeti'nin boykotuna maruz kalan ve iş bulamamaya başlayan Kaner çevresiyle de iletişimi kesip tamamen alkol bağımlılığına gömülmüştü. Boykot kararından 2 ay sonra intihar ettiğinde 30 yaşındaydı.

15. Cem Korkmaz

15. Cem Korkmaz

Cem Korkmaz bir dönemin sevilen Youtuber'larındandı. Başta Recep İvedik serisinde olmak üzere birkaç projede de rol almıştı. Korkmaz yer aldığı YouTube videolarında eğlenceli ve pozitif yönüyle dikkat çekiyordu. Fakat kendisi henüz 30 yaşındayken yaşamına son vererek hayranlarını hem oldukça şaşırttı hem de yasa boğdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
269
93
29
25
18
17
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın