Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'den Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattına Rekor Kredi

İngiltere'den Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattına Rekor Kredi

İngiltere İhracat Finansmanı (UKEF) 503 kilometre uzunluğundaki projeye 2,1 milyar euro kredi sağlayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere, tarihinin en büyük altyapı ihracat finansmanını Ankara ve İzmir arasındaki hızlı tren hattı için sağlayacağını açıkladı. İngiltere Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, projenin Türkiye'nin ulaşım altyapısını karbonsuzlaştırmasında büyük rol oynayacağı belirtildi.

Reuters'ın haberine göre İngiltere İhracat Finansmanı (UKEF) 503 kilometre uzunluğundaki projeye 2,1 milyar euro kredi sağlayacak.

İngiltere Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan yaptığı açıklamada 'Türkiye, İngiltere için hayati önem taşıyan bir ticaret ortağıdır… UKEF’in bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük sivil altyapı anlaşmasının da aynı derecede sürdürülebilir olması bir o kadar uygundur' dedi.

Kredinin finansmanında Credit Suisse ve Standard Chartered Bank başta olmak üzere bankalar rol alacak. Proje kapsamında İngiltere'deki şirketler ile demiryolu, sinyal ve elektrik sistemlerini sağlamaları için yüzlerce milyon pound değerinde birkaç anlaşma imzalanacak.

Nebati: Yeşil kredi yapısına sahip olacak'

Nebati: Yeşil kredi yapısına sahip olacak'

Maliye Bakanı Nureddin Nebati anlaşmanın yeşil kredi yapısına sahip olacağını belirtti.

Nebati yaptığı açıklamada, “İngiltere hükümeti ile uzun süredir devam eden güçlü ilişkilerimiz ve işbirliğimiz açısından oldukça memnunuz ve işbirliğimizi gelecekte daha da güçlendirmeyi umuyoruz” dedi.

Açıklamaya göre projede İngiltere üretilen yüz milyonlarca sterlin değerinde demiryolu sistemi, sinyalizasyon ve elektrifikasyon ekipmanı kullanılması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın