Görüş Bildir
Haberler
IMDb Puanlarına Göre Netflix'in Son Zamanlardaki En İyi Korku ve Gerilim Dizileri

IMDb Puanlarına Göre Netflix'in Son Zamanlardaki En İyi Korku ve Gerilim Dizileri

addictedmovie
28.01.2022 - 15:11 Son Güncelleme: 29.01.2022 - 21:10

Korku ve gerilim dizileri, en sevilen dizi kategorilerinden biri olabilir. Bizler de sizler için Netflix'te yer alan en iyi korku ve gerilim dizilerini bir araya getirdik. Son zamanların en iyi dizilerinden olan bu yapımların IMDb puanları da bir hayli yüksek.

O zamaaan hadi gelin, dizi listemize geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. What/If (2019)

16. What/If (2019)

IMDb: 6.3

Özet: What/If Netflix izleyicileri için 'Revenge' dizisinin yaratıcısı Mike Kelley tarafından ekrana getirildi. Her bölümde farklı bir hikayeden sonra Renee Zellweger başrolde yer alırken, Robert Zemeckis, Mike Kelly, Melissa Lowe, Alex Gartner, Wen ve Jack Rapke gibi Charles Rowe isimleri baş yapımcı olarak görev yapıyor.

Oyuncular: Jane Levy, Blake Jenner, Keith Powers

Yaratıcı: Mike Kelley

15. Dark Desire (2020 - )

15. Dark Desire (2020 - )

IMDb: 6.5

Özet: Tanınmış avukat ve üniversite profesörü Alma Solares, Yargıç Leonardo ile evlidir. Alma, boşanma sürecinde ona yardım etmek için arkadaşlarıyla bir hafta sonu gezisine çıkar. Seyahatleri sırasında Dario Guerra adında 23 yaşındaki bir adamla tanışan genç kadının hayatı bambaşka bir hal alır. Tutkulu bir haftanın ardından ve uzun zamandır yaşamadığı şeyler yaşayan Alma, kocasına ve kızına döndüğünde her şeyi geride bırakmaya kararlıdır.

Oyuncular: Maite Perroni, Erik Hayser, Jorge Poza

Yaratıcı: Leticia López Margalli

14. Dracula (2020)

14. Dracula (2020)

IMDb: 6.8

Özet: Dracula'nın üç bölümlük bir uyarlaması, Netflix ve BBC ile ortaklaşa uygulanıyor. Dizinin kahramanı The Square filmindeki performansıyla son yıllarda adından söz ettiren Claes Bong'a emanet edilirken, Doctor Who'nun yapımcıları Steven Moffat ve Sherlock'un senaristi Mark Gatiss.

Oyuncular: Claes Bang, Dolly Wells, Morfydd Clark

Yaratıcı: Mark Gatiss, Steven Moffat

13. Çığlık // Scream (2022)

13. Çığlık // Scream (2022)

IMDb: 7.1

Özet: 25 yıl önce korkunç bir cinayetin musallat olduğu Woodsboro kasabası yeni bir katille karşı karşıyadır. Bir hayalet maskesi takan bir katil, bir grup gencin peşine düşer ve kasabanın kanlı geçmişinin sırlarını yeniden alevlendirir. Sydney, yıllar önce yaşadıklarına benzer bir dizi cinayeti çözmek için ayrıldığı Woodsboro kasabasına geri döner.

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

Yönetmen: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

12. Gözlerinin Ardında // Behind Her Eyes (2021)

12. Gözlerinin Ardında // Behind Her Eyes (2021)

IMDb: 7.2

Özet: Bekar bir anne, gizemli karısıyla gizlice arkadaş olduğu psikiyatrist patronuyla bir ilişkiye başladığında, akıl oyunlarıyla dolu çarpık bir dünyaya girer.

Oyuncular: Simona Brown, Eve Hewson, Tom Bateman

Yaratıcı:  Steve Lightfoot

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ratched (2020 - )

11. Ratched (2020 - )

IMDb: 7.3

Özet: Ratched, bir psikiyatri hastanesinde hemşire olarak çalışan genç bir kadının hikayesine odaklanıyor. Mildred psikiyatri kliniğinde insan zihnini rahatsız eden deneyler yapılıyordur. Bu kliniğe iş başvurusunda bulunan Mildred, işe kabul edildikten sonra yavaş yavaş psikiyatri sistemine ve insanlarına nüfuz etmeye başlar. Mildred'in güzel görünümünün ardındaki tüyler ürpertici gerçek hemen ortaya çıkacaktır...

Oyuncular: Sarah Paulson, Finn Wittrock, Cynthia Nixon

Yaratıcı: Ryan Murphy, Evan Romansky

10. Marianne (2019)

10. Marianne (2019)

IMDb: 7.4

Özet: Emma, Fransa'nın en başarılı korku yazarlarından biridir. Ancak, çocukluk arkadaşlarından biriyle tekrar görüşen Emma'nın hayatını tamamen değişir. Gözünün önünde intihar eden arkadaşı onun geçmişteki travmasına neden olur. Öte yandan Emma'nın yazdığı kitapta yaşananlar tek tek gerçeğe dönüşmeye başlar.

Oyuncular: Victoire Du Bois, Lucie Boujenah, Tiphaine Daviot

9. Chilling Adventures of Sabrina (2018–2020)

9. Chilling Adventures of Sabrina (2018–2020)

IMDb: 7.4

Özet: Sabrina çifte benliğini kucaklamaya çalışan bir cadıdır. Yarı ölü yarı diri bir hayat yaşayan Sabrina, kendisini tehdit eden kötü güçlerle savaşırken bir yandan da ailesiyle de savaşmak zorundadır. Senaryosunu Roberto Aguirre Sakasa'nın yazdığı dizinin yönetmenliğini Lee Toland Krieger üstleniyor.

Oyuncular: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis

Yaratıcı: Roberto Aguirre-Sacasa

8. Archive 81 (2022 - )

8. Archive 81 (2022 - )

IMDb: 7.5

Özet: Arşivci Dan Turner, hasarlı bir video kaseti onarmak gibi gizemli bir görevi üstlenir. Ancak kısa süre sonra belgesel yapımcısı Melody Pendras'ın çalışmalarını tehlikeli bir tarikat için yeniden yapılandırır. Dan melodinin hikayesine çekildiğinde, onu 25 yıl önce karşılaştığı korkunç sondan kurtarabileceğinden emindir.

Oyuncular: Mamoudou Athie, Dina Shihabi, Evan Jonigkeit

Yaratıcı: Rebecca Sonnenshine

7. The Serpent (2021)

7. The Serpent (2021)

IMDb: 7.6

Özet: Serpent, 1970'lerde Güneydoğu Asya'da batılı turistleri avlayan bir seri katilin hikayesini anlatıyor. Charles Sobhraj, Güneydoğu Asya'da farklı ülkelere seyahat eden 20 yolcunun öldürülmesinden sorumludur. Dünyanın çeşitli kıtalarında arama emirleri çıkarılan Sobraj'ın yakalanmasının hikayesine tanıklık edeceğiz.

Oyuncular: Tahar Rahim, Billy Howle, Jenna Coleman

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Assassination of Gianni Versace - American Crime Story Series (2017–2018)

6. The Assassination of Gianni Versace - American Crime Story Series (2017–2018)

IMDb: 7.7

Özet: American Horror Story tadında olan bu diz, her sezondan farklı temaları ve konuları işliyor. Amerikan tarihinin en kötü şöhretli suçlarını beyaz perdeye taşıyan bu dizi, gerçek hayattaki olaylar ve insanlara odaklanıyor.

Oyuncular: Darren Criss, Ricky Martin, Penélope Cruz

5. Gece Yarısı Ayini // Midnight Mass (2021)

5. Gece Yarısı Ayini // Midnight Mass (2021)

IMDb: 7.7

Özet: Gece Yarısı Ritüeli, küçük bir topluluğun yaşadığı ıssız bir adada gizemli bir diriliş hikayesine odaklanıyor. Karizmatik ve gizemli rahip adaya geldiğinde sıra dışı bazı olaylar yaşanmaya başlayacaktır.

Oyuncular: Kate Siegel, Zach Gilford, Kristin Lehman

Yaratıcı: Mike Flanagan

4. Sen // You (2018 - )

4. Sen // You (2018 - )

IMDb: 7.7

Özet: İlk görüşte Beck'e aşık olan Joe, sevdiği kızın kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Joe'nun teknolojiyi kullanarak Beck'i yakalamak ve onu her yerde kovalamak için kullandığı takıntılı davranış, Beck'in en iyi arkadaşı Peach'i şüpheli hale getirir, ancak bu durum Joe'yu durdurmaya asla yetmez...

Oyuncular: Penn Badgley, Victoria Pedretti, Ambyr Childers

Yaratıcı: Greg Berlanti, Sera Gamble

3. Tabula Rasa (2017)

3. Tabula Rasa (2017)

IMDb: 8.0

Özet: Anneie D'Haeze bir trafik kazası sonucu hafızasını kaybeder ve kliniğe yatırılır. Ama tek sorunu bu değildir. Annemie'yi kaldığı hastanede bir dedektif ziyaret eder. Ancak bu ziyaretin amacı kaza değildir, kayıplara karışan bir adamı en son gören kişinin Annemie olmasıdır...

Oyuncular: Veerle Baetens, Stijn Van Opstal, Jeroen Perceval

Yaratıcı: Veerle Baetens, Malin-Sarah Gozin

2. Castlevania (2017–2021)

2. Castlevania (2017–2021)

IMDb: 8.3

Özet: Castlevania, Simon Belmont adında bir vampir avcısının maceralarını konu ediniyor. Belmont ailesinin hayatta kalan son üyesi olan Simon, Doğu Avrupa'yı Vlad Drakula'nın dehşetinden kurtarmak için savaşır. Vampir avcıları, işgal altındaki şehri kurtarmak için başka bir dünyadan Drakula liderliğindeki yaratıklardan oluşan bir orduyla savaşacaktır.

Oyuncular: Richard Armitage, James Callis, Alejandra Reynoso

Yaratıcı: Warren Ellis

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Haunting of Hill House (2018)

1. The Haunting of Hill House (2018)

IMDb: 8.6

Özet: Tepedeki Ev, Perili Köşk diye bilinen 5 kardeşin hikayesine odaklanıyor. Yıllar önce yaşadıkları Tepedeki Ev'de karşılaştıklarında kardeşler bu yerle ve geçmişin hayaletleriyle yüzleşmek zorunda kalacaklardır.

Oyuncular: Michiel Huisman, Carla Gugino, Henry Thomas

Yaratıcı: Mike Flanagan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
21
11
10
8
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın