Görüş Bildir
Haberler
IMDb Kullanıcılarının Oyları ile Belirlenen Son 6 Yılın En İyi 26 Dizisi

etiket IMDb Kullanıcılarının Oyları ile Belirlenen Son 6 Yılın En İyi 26 Dizisi

Taner Bayram
15.12.2016 - 14:57

Son yıllarda ülkemizde yabancı dizilere artan bir ilgi olduğu su götürmez bir gerçek. Zekice kurgulanmış merak uyandıran senaryolar, güçlü yapımlar, iyi oyunculuklar birçoğumuzun ilgisini yabancı dizilere yöneltti. Fakat bu sadece bize özgü bir durum değil aslında. Dünyanın her yerinden insanlar, listemize giren dizileri izliyor ve görüşlerini IMDb'de paylaşıyor.

İşte biz de son 6 yılda (Başlangıç tarihi 2010 ve sonrası olan) bizleri ekranlarımızın başına kilitleyen dizilerden IMDb'de kullanıcılarının verdiği puanlara göre bir liste yaptık. Dizi özetlerinde de Beyazperde'den yararlandık. Başlıklardaki linke tıklayarak da dizilerin IMDb sayfalarına ulaşabilirsiniz.

İyi seyirler! 🎥

IMDB kullanıcılarının film tercihlerine göz atmak isterseniz, aşağıdaki içeriğimize tam size göre. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Young Pope (2016 ) IMDb: 8.5

Özet

Başrollerinde Jude Law ve Diane Keaton'ın yer aldığı The Young Pope, muhafazakar kimliğiyle ve yoksullara karşı merhametiyle ön plana çıkan, çatışmalarla ve karışıklıklarla dolu Amerikalı bir papanın hikayesini merkezine alıyor.

25. The Hollow Crown (2012) IMDb: 8,5

Özet

William Shakespeare'in tarihî oyunlarından uyarlanan bir TV dizisi ile karşı karşıyayız...

24. Bron/Broen (The Bridge) (2011) IMDb: 8.6

Özet

Danimarka ve İsveç arasındaki bir köprüde, sınırın hemen üzerinde bir ceset bulunur. Danimarkalı müfettiş Martin Rohde ve İsveçli müfettiş Saga Norén, yargı yetkilerini paylaşmak ve katili bulmak için birlikte çalışmak zorunda kalırlar...

23. Vikings (2013) IMDb: 8.6

Özet

8. yüzyıl İskandinavyası’nda geçen dizi, basit bir çiftçiyken cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrok ve ailesinin öyküsünü ekranlara taşıyor. Savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnar’ın acımasız ve korkusuz adamlarıyla birlikte denizlerle olan imtihanını seyrederken; savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler’in çok az işlenmiş ilgi çekici kültürüne hep birlikte tanık oluyoruz.

22. Spartacus (2010 ) IMDb: 8,6

Özet

Romalıların ihanetine uğradı, köleliğe zorlandı ve bir gladyatör olarak yeniden doğdu. Çizgi roman estetiğinin ve ileri görsel efekt teknolojilerinin tüm nimetlerinden yararlanılarak çekilen Spartacus: Blood and Sand, yurdundan ve sevdiği kadından koparılan bir adamın, kanlı arenalarda küllerinden doğuş öyküsünü anlatıyor. O artık ateşli tutkuların esiri olmuş ve gaddarca yönetilen bir dünyada mücadele vermek zorunda

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Walking Dead (2010) IMDb: 8.6

Özet

Kasabanın polis şefi Rick Grimes bir gün vurularak hastaneye kaldırılır; fakat o komadayken geçen sürede bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombilerin insafına kalacak! 

Tabii birazcık insani duyguları kaldıysa... Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanınsa, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yok...

20. Downton Abbey (2010) IMDb: 8.7

Özet

Downton Malikanesi'nde yaşayan Crawley Ailesi ve malikanenin çalışanlarının hayatı üzerine kurulu olan dizi, bir dönem dizisi. 1912'den itibaren başlayan hikaye sezonlar içerisinde 20'lere kadar uzanıyor. 

Grantham Kontu Robert Crawley ailesi ile mutlu bir hayat sürdüğünü düşünürken her şey, 15 Nisan 1912'de Titanik'in buzdağına çarpması ile birlikte bir daha eskisi gibi olmayacak şekilde değişir. Crawley Ailesi iki üyesini çarpışmada kaybetmiştir.

19. Suits (2011) IMDb: 8.7

Özet

Bir hukuk draması olarak lanse edilmesine rağmen, türden beklenmeyecek bir tempoyla ilerleyen dizi, yaza yakışır bir USA Network dizisi. 

Hukuk fakültesinden atılan, çok zeki ve olağanüstü bir fotografik hafızaya sahip olan Mike Ross'un yolu, Harvard mezunu Harvey Specter ile kesişir. 

Specter NewYork'un bir numaralı avukatlarından biridir ve Mike'ın yeteneklerinden oldukça etkilenmiştir. Böylece ikili bir araya gelerek, Mike'ın da Harvard mezunu olduğu yalanını söyleyerek beraber çalışmaya başlarlar.

18. House of Cards (2013) IMDb: 8.7

Özet

Kevin Spacey ve David Fincher'ın yapımcıları olduğu dizinin BBC versiyonu da Michael Dobbs'un kitabından uyarlanmış. 

House of Cards, başkanlığa oynayan hırslı bir politikacı olan Francis Underwood adında bir adamın, inişli-çıkışlı politika hayatını odağına alacak.

17. Shameless (2011) IMDb: 8.7

Özet

Bir aile düşünün; her bir ferdi bir başka pis işe bulaşmış olsun. Alkolik bir baba ve yaşları 2'den 20'ye uzanan 6 çocuk, terkedip giden bir anne..

Shameless bu karanlık tablodan sıkı bir dram yerine, trajikomik bir hikaye çıkarmayı başarıyor. 

En büyük kardeş Fiona'nın ayakta tutmaya çalıştığı ailesi, her geçen gün biraz daha uçuruma sürüklenirken, işler bir türlü düzelmek bilmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mr. Robot (2015) IMDb: 8.7

Özet

Elliot gündüzleri bir siber güvenlik şirketinde çalışan sıradan bir programcı, geceleri ise siber intikam peşinde koşan bir hackerdır. Bu asosyal ve sorunlu görünen gencin yolu bir gün bir yeraltı hack grubunun gizemli lideri ile kesişir.

15. Peaky Blinders (2013) IMDb: 8.8

Özet

Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasadışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders’dır. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir soygunda yanlışlık yapınca, başlarına bela olacak yeni bir müfettişin şehre gelmesine vesile olurlar.

14. Daredevil (2015) IMDb: 8.8

Özet

Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın diğer duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra, geceleri Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır.

13. Horace and Pete (2016) IMDb: 8.9

Özet

Kadrosunda C.K.’in yanı sıra Steve Buscemi, Alan Alda, Edie Falco, Aidy Bryant ve Jessica Lange’i buluşturan dizi; bir İrlanda barında geçiyor. Louis C.K. tarafından canlandırılan Horace ve Steve Buscemi tarafından canlandırılan Pete; bölüm boyunca gündelik haberlerden, yaklaşan seçimlerden ve Super Bowl’dan konuşuyorlar

12. Black Mirror (2011) IMDb: 8.9

Özet

3 bölümden oluşan mini dizinin her bir bölümü bir başka hikayeyi anlatıyor. İlk bölüm, sosyal medyanın başa bela olabileceğini gösterirken, ikinci bölüm televizyondaki yarışmaların birgün varabileceği noktaya parmak basıyor. 

Üçüncü bölüm ise; yakın bir gelecekte insanlar taktırdıkları hafıza çipleri sayesinde tüm hayatlarını depolayabilmektedirler. Hiçbir şey unutulmuyor, hiçbir ayrıntı atlanmıyordur. Peki ya bu, iyi bir şey midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Narcos (2015) IMDb: 8.9

Özet

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır. 

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanacak dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu edinecek.

10. Over the Garden Wall (2014) IMDb: 9.0

Özet

İki kardeş kaybolur ve kendilerini gizemli bir ülkede bulurlar. Sonrasında ise eve dönmeye çalışırlar...

9. Stranger Things (2016) IMDb: 9.0

Özet

Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

8. The Crown (2016) IMDb: 9.0

Özet

The Crown adlı dizi Kraliçe 2. Elizabeth'in biyografik hikayesini konu alıyor. Kraliçe ile savaş sonrası İngiltere'nin kaderini belirleyen başbakanlarının yaşadıkları konu edilecek.

7. Fargo (2014) IMDb: 9.0

Özet

Minnesota'da çeşitli aldatma, entrika ve cinayet kronikleri... Yine de bu masalların tümü gizemli bir şekilde Fargo, Kuzey Dakota'ya geri döner.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. True Detective (2014) IMDb: 9.1

Özet

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

5. Sherlock (2010) IMDb: 9.2

Özet

Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması.. Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street.. 

Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar yani teknoloji. Ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor..

4. Westworld (2016) IMDb: 9,2

Özet

Karanlık bir gelecekte geçecek dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan edinecek. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkacak. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışacaklar.

3. Rick and Morty (2013) IMDb: 9.3

Özet

Çılgın bilim insanı Profesör Rick ve torunu Morty’nin boyutlar arası tuhaf ve tehlikeli yolculuklarını konu alan dizi, yetişkinlere yönelik...

2. TVF Pitchers (2015) IMDb: 9.4

Özet

Kendi işlerini yapmak için, işlerinden ayrılan dört genç girişimcinin uğraş ve sıkıntılarının hikâyesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Game of Thrones (2011) IMDb: 9.5

Özet

Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. 

Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor...

Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
579
226
100
55
28
27
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ASENA

1 numarada şu diziyi görmekten sıkılan bir ben mi varım

Berk Özgen

merak etme senin gibi salak çok

Sacit Hayaloğlu

Bonus:Leyla ile Mecnun 9.2

game of thrones'a itaat edin amk yalnız breaking bad en iyi 2. dizidir koymayı unutmuşlar